Followers

Sunday, September 11

I miss you Abah

Dah lama tak update blog. Tetiba teringat dekat arwah abah. Terasa macam nak cakap something dengan dia. But i know i can't do that. Sometimes, bila teringat macam macam rasa. Rasa bersalah sebab banyak benda yang aku niat yang aku hajat tak dapat nak tunaikan. I wish you were here so that I can fulfill all my wishes. 



Its okay abah. Angah harap abah tenang dekat sana. Angah minta maaf sebab angah da lama tak tengok abah. Angah busy kan diri dengan kerja and travelling here and there. I am so sorry cause i couldn't be your greatest daughter. Angah minta maaf sangat sangat. 




Yes i know. he couldn't read this anymore. Tak guna kan duk luah kat sini. For those yang still ada both mom and dad., take a good care of them. Since kita tak tahu bila kita atau dorang akan pergi.


al-Fatihah...


01/09/1961 - 06/03/2015
Jaafar bin Abdullah Omar

Kalau suka boleh LIKE....

Wednesday, June 18

coming soon


Will update later. I is busy konon. Penat baru balik tak hilang. Sunburn lagi. Pening pikir cam mane nak putihkan kulit muka. LOL



***the end***


Kalau suka boleh LIKE....

Friday, February 7

I LOVE KPOP

#WARNING# 
This post is all about myself and KPOP.. If you don't like it, please GO AWAY!



Di saat orang tengah duk sibuk menonton rancangan akhir Maharaja Lawak Mega 2013 aku pulak tehegeh-hegeh mengadap belog.. Apa ke haru aku nie.. Tetiba mood nak hapdet belog dah mai.., so aku kena proceed.. Bukan senang mood nak mai.. Lagi lagi dengar lagu EXO lagiii gila semangat nak hapdet..! keh keh keh


I've been busy with work.. Not so busy actually.. Just nak larikan diri dari segala segi.. Maybe nak motivate diri sendiri.. Motif? Sebab banyak sangat soalan yang aku tak tahu jawapannya tentang hidup nie.. Kenapa orang seringkali tanya soalan yang kita tidak pasti jawapannya? Huurrrgghhh!



Gamba ihsan google

Since kerja balik nie, aku punya layan kpop gila obsess! Yang amat sangat okehhh! Thanks to KPOP idol.. You all make my day everyday.. kahkahkah Oh ye.. Hopefully dapat fly tengok retis kpop depan mata.. Memang taklaaa kan nak pergi Korea semata nak tengok retis kpop.. Samseng sasaeng fans sangat.. Eh!


Why do i look so obsess about Korea? Ye la.. Obsess aku tidak lah sampai beli segala benda yang dorang produce.. Tidak lah pergi concert dorang.. Kira not so obsess lah.. **Apa aku merapu tataw**




First and foremost mestilaaa kpop idol derangg.. Sangat lah best lagu lagu dorang.. Kekadang aku rasa lagi bagus layan lagu yang kita tak paham jadah haram.. Dari layan lagu meleweh leweh.. Serious bosan.. Sebenarnya ada bagus jugak suka kpop idol nie.. Derang motivate kita nak tahu maksud setiap lirik lagu dorang. So as a solution of course la search lirik in english and romanization. Kan boleh improve english kat situ.. Tak rasa bagus camtue??


Second sebab aku layan drama dorang.. But tak semua laa drama dorang aku layan.. Sebab standard lah bukan semua drama best pun.. Even drama malay pun aku layan jugak.. Bagus layan drama dorang. Belajar culture dorang.., belajar language dorang.. Sambil dapat cuci mata tengok muka dorang yang handsome and beautiful.. Eh!






Third, RUNNING MAN..! I am a BIG fan of running man.. Kekadang tertanya tanya kenapa takde running man buat kat Malaysia nie.. Oh ye.. Haritue aku buat kerja gila pergi concert Leessang.. Semata nak tengok Gary and Gil secara live..



Last but not least, aku suka culture dorang.. Aku suka tengok kalau dorang makan.. Penuh satu meja.. Padahal makan untuk seorang je.. Aku tahu yang korea people nie sangat lah polite.. Aku pernah kerja dengan company Korea.. Memang tak dinafikan korean nie memang polite.. Boss aku dulu EVERY morning wish good morning to ALL staff.. Siap pergi setiap workstation okay! Padahal bilik dia bukan dekat dengan workstation kiteorang pun.. Sanggup dia lalu kat tempat kiteorang semata nak wish good morning.. Dah la hensem walau da tua.. LOL



So hope dapat pergi korea tahun nie.. kbai!



 

 ***the end***

 

Kalau suka boleh LIKE....

Monday, December 9

December - the end of 2013

Ececeehh... punya lama ambil masa nak create new entry kheennn... Ala standard la Melayu kan... Eh!


Disebabkan tak boleh tido so tetiba terajin jenguk belog jap..


We only left less then 3 weeks to meet 2014...  How time flies... Rasa macam baru semalam habis study... Hope cita cita nak pergi korea next year tecapai hendaknya... InsyaAllah....


Ok tido.. 3sok koje! Bai!






 ***the end***



 
Kalau suka boleh LIKE....

Tuesday, September 24

Will be back... Eh!

Its been like ages tak ngadap belog picisan nie...  will be back soon maybe... maybe... hak hak hakk




***the end***
Kalau suka boleh LIKE....