Followers

Monday, December 14

Football

Kekalahan lagi... Malas la nk tulih psl game tue.. series keciwa abis.. but., hati still with liverpool.. Macam lagu We Love u Liverpool we do!! hehee

Now tengah menyaksikan bola Msia vs Laos.. Sambil update blog nie.. Now da 3-1.. Tak bleh nak update player yg score.. Baru nie semangat aku pada team bola sepak Msia semakin menjadi-jadi.. After dorang tunjukkan kebolehan dorang mengalahkan Thailand! Aku memang dapat rasa Msia mampu bawa pulang pingat untuk bola sepak.. (hope emas la)





***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Sunday, December 13

Ninja Assassin


Da agak lama aku tak tengok muvie.. Nie semua gara-gara kerja.. Penat gile bile berstatus pekerja nie.. haha! Aku rasa jadi student lagi best.. Ada cuti.. Ade time nak rest2.... Kerja? Dari pagi masuk.., sampai la petang.., kerja kerja kerja!! Pas tue.., cuti pn during weekends n public holiday (kekadang kena OT!!)... Penattttt!!


Okeh! bukan nak cerita pasal kerja atau stadi life pn! Nie nk cerita pasal muvie Ninja Assassin... Actually da lame da aku tengok... Juz telupe nak update plak! haha! Muvie nie besh gegile.. but telalu ganazzzz!! Aku tengok pun ngeri.. but memang layak dpt 10 bintang dari aku! (macam pembikin filem plak)...


Kalau korang nk taw lebih lanjut lagi., korang p la tengok sendiri..! Aku nak tengok 2012 pun tak dapat2 lagi sampai la ke hari nie.. Ade lagi ke film tue kt cinema ek? Aku keje je kt Mid.. tapi.., haram tak taw pasal muvie.. (giler betul busy nie)


Lastly aku tak sabar nak tgu gaji bulan nie.. Kenapa? Sebab gaji awal.. +bonus skali..! perrghh! TErbAek wOookk!!! =D




***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Saturday, December 12

PERGIII!!!!!

Dikala sendirian kisah itu datang kembali..
Di ketika itu.., kesakitan terus2 an dirasai..

Kecurangan berlaku di depan mata..
Namun ku pejamkan mata..
Sehingga kini ku tertanya2..
kenapa ianya berlaku...
(Cinta itu buta kowt)

Hanya doa mampu ku pohon..
Agar bahagia datang kembali..
Semoga kisah seperti itu tidak datang dan muncul kembali...

AMIN....




***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Friday, November 27

New hair of Ina Ellyna!!

SR hari tue tak jadi.. terpaksa postpone.. now.., take a look this new hair.. do comment.. ;)
I love in it~ =D



..me at pyramid..
..love this new hair..

..with my bestiest eva..
..she's my everiting..



***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Sunday, November 22

Cant wait for THURSDAY!!


..thursday..
(mcm pic ape je an)


Okeh! 1st of all.., maybe sebab aku punya blog dulu tak cantek kowt.. That's a reason y aku malas giler nak update.. hahahaa.. Now da cantek.. da up sket!! baru semangat datang.. haha... tak de crite sebenarnye.. Tapi.., aku tak sabar nk tunggu kames nie...!! kenapa?! sebab ade orang nak blanje SR! ape itu SR?! juz wait n c kay.. huuhuuuu

aku pun nak jugak... orang ade.., mane bley aku tak de.. haha ;P


signature....



***the end***


Kalau suka boleh LIKE....

Friday, November 20

underconstruction

sori guys.... blog nak upgrade jap.. so.., maybe sewel sket.. tak cantek sgt.. free2 nanti cik ina update balik... buat sikit2 je nie.. nak p tgk nur kasih jap.. hahaaxx


***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Thursday, November 19

yuuhuuu




Ermm.. cam mane nak start ek.. tak taw la.. (boleh tak cam nie??)

Actually just nak inform kat blogger2 .. readers2... bahawasanya daku akan menyambungkan pelajaranku di peringkat Ijazah dalam aliran Perbankan Islam di UiTM Shah Alam.. (frust sbb dpt s.alam)

Aku happy sangat sebab akhirnya impian aku terlaksana jua.. tapi.., ada banyak halangan dan masalah yang aku hadapi ketika ini.. Sangat perit dan sangat buley wat aku jadi gila la... Tpi.., aku atasi semua nie dengan mendengar lagu Trouble is a Friend ~ lenka! perrghh terbaek dowh lagu nie... korang da boleh2 dengar k? haha

So sori.. tak dapat join gath blogger kt genting...
esok2 aku update lagi...

rindu gila2 nak bace blog jez.. amy... fhad.. meniti senja(ape name ko ek??).. mai.. sue.. z.. bla bla bla... nanti.., free2 aku blog walking k....

n maybe afta dish aku akan update blog bila perlu sahaje.. hehe.. sori bebs~


***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Tuesday, November 17

Delete or Private??

Sori guys.. Aku tidak punya masa dan tidak punya mood tuk update blog.. dan aku juga tiba2 rasa tidak punya mood untuk memiliki blog ini.. Rasa cam nak delete... or.. private.. ermm.. akan difikirkan kemudian...


***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Friday, November 13

Happy 23rd bufday INA~!!




Happy bufday tO You..


Happy bufday tO yOu..


Happy bufday tO Ina Ellyna..


Happy bufday tO You...




Tanx to all yang wish mybufday... Sangat2 teharu.. Engat gak korang kat bufday aku ek...




I wish i could get wat i want.. Successfull in life.. Aku harap dengan usia 23 taon ini.., aku akan lebih tabah dan kuat menghadapi segala dugaan hidup.. cabaran.., onak duri dan ranjau kehidupan... Semoga aku cepat2 jumpa jodoh.. hahahaahaaa =D


Tanx to all.. HAPPY BUFDAY TO ME.... yeahh..!! 23 sudeyh...



***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Thursday, November 5

excident!!

rosak siku aku!

kecederaan di kaki kanan

di pangkal peha..

Malang nasibku... Aku rasa aku tak boleh bawak motor la.. Asal bawak motor je excident.. suwey je dowh.. Pas nie memang tak nak bawak lagi.. FOBIA terus!! hiiiisshh!!


Excident kali ini terjadi apabila sebuah lori ingin keluar simpang.. bodoh.. aku da dekat boleh pulak dia keluar.. Pale otak mung la!! paneh je an.. Nasib a tak teruk.. aku nie pikir tak de lesen je.. kalo tak.., da lme aku repot.. haha


Disebabkan aku pakai short.., so.., tue yang kat peha pun kena gak.. abes jatuh saham aku cam nie!! ishh!

moral of the story: ape ek?! aku kena mandi bunga ke?!


***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

im back

hollaa bloggers and readers.. Im back setelah sekian lama aku membiarkan blog ini berhabuk.. Kesian kat blog aku nie.. Sori ye sayang.. haha

Disebabkan bulan nov nie aku free on thursdy n friday.., so.., rajin la aku update blog lepas nie.. so sori tuk semua.. banyak yang aku tetinggal.. Kerja memang teramat banyak.. al-maklumlah krisis kewangan dunia da kembali pulih.. so.., memang busy kembali la before perayaan natal muncul tiba nie..

Haaa!! nov 13 jangan dilupa ya kengkawan.. im almost 23 years old.. but.., ramai tanya.. "ina bila nak kawen plak? asek pergi wedding orang je.."
aku rasa 23 still too early nak fikir soal kawen nie.. kawen nie kalau boleh nak la kekal sampai ujung nyawa.... aku tak rasa aku cukup matang tuk fikirkan semua menda nie.. steady bf pun tak de lagi.. MALAS nak pikir!! Im still young la!! hahaaa

Aku hanya mengharapkan kengkawan ku sentiasa mengingati aku.. itu sahaja.. love all my friends... muahhhxxx!!


***entry kali ini sangat sengal.. merepek2 je..***


***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Tuesday, October 27

YNWA!!




hahaaa.. tetibe aku jadi rajin nk update blog memalam buta nie.. ni semua gara2 game Liverpool vs Man utd smlm berkesudahan 2-0... Memang aku gembira sangat2.. Aku tengok kat umah je. Tapi.., masa torres score.., gila menjerit sambil menari2 aku.. wakakaaa...!! Nasib bukan tengok kat mapley ke.. an an an... ahakkss~~

yang paling tak boleh bla.., mase Ngog score.. lagi la.. tak de orang kowt.. semua naik kat atas.. memang peluang la.. haha.. eppy gile a aku smpai skang dowh.. haiishh!!

Game malam itu memang best.. Aku yang tengok nie terase semangat dorang da kembali! YNWA! Berbangga jap.. hehe!

aku nak nyanyi lagu YNWA jap.... Lets sing dish song with me..!!


When u walk through a storm
Hold your head up high
And don't be afraid of the dark..
At the and of the storm
Is a golden sky
And the sweet silver song of a lark
Walk on through the wind
Walk on through the rain
Through your dreams be tosse and blown
Walk on walk on with hope in your heart
And u'll never walk alone
U'll never walk alone
Walk on walk on with hope in ur heart
And u'll never walk alone
U'll never walk alone


YNWA!! i love u The Reds...!!



***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Sunday, October 25

M.A.L.A.S



Holla bloggers and readers.. Sebenarnya kan.., aku da malas nak update blog nie.. So sori a. korang ada ubat tuk mengubati penyakit aku nie tak?!


***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Saturday, October 17

Malaysia terlalu baik ke?!





1st of all, aku bukan nak menambahkan kehangatan yang telah sedia tercipta.. Aku hanya sekadar seorang blogger yang ingin menyuarakan pendapat aku sebagai warga muda mudi di Malaysia.. (ayat skema dowh)

Mungkin ramai yang terasa kehangatan setelah negara kita (Malaysia) sendiri dihina + dicaci + dicerca oleh rakyat seberang which means negara jiran kita sendiri (paham2 sendiri la).. Aku tegerak hati nak menyuarakan suara hati aku di blog terchinta ini setelah aku membaca entry di blog fhad.. Aku tak ada masa nak view dorang punya blog (view la blog fhad)... Kenapa?! Adakah aku tidak punya perasaan ingin tahu?! Adakah aku tidak punya perasaan ingin mempertahankan negara aku sendiri?!

Owh... Melawan bukan cara hidup aku..! Kenapa?! Aku tidak mahu menambahkan kesakitan hati setelah membaca entry2 di blog dorang.. Pasti ada hikmah disebalik apa yang terjadi.. Aku sebagai salah seorang dari berjuta2 rakyat Malaysia.., tidak mahu melatah dengan tohmahan mahupun cacian mereka.. Tak hidup dipuji.. tak mati dikeji!! Biarkanlah mereka.. Kita masih punya pemimpin yang mampu menangani masalah ini.. Aku yakin dengan kepimpinan our Prime Minister Dato' Sri Najib.. Beliau pasti tahu apa yang patut beliau lakukan.. dan sudah pasti kesalamatan dan keamanan kita sebagai rakyat Malaysia diutamakan... Am i aite?!

Serah semuanya pada Allah S.W.T... Dengan sekelip mata sahaja DIA boleh menunjukkan kebesaranNYA.. Cuma kita sebagai hambaNYA tidak pernah sedar langsung!!

last but not least.., kita sesama ISLAM..., sibuk2 berbalah sesama sendiri... untuk apa yer?!

Mohon ampun dan maaf sekiranya entry aku kali ini menyinggung mana2 pihak..

Yang baik datangnya dari Allah.. dan yang buruk itu sudah pasti datangnya dari aku sendiri...

Semoga negara kita dilindungi oleh Allah S.W.T. hendaknya.... AMIN.... InsyaAllah...


***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Thursday, October 15

haiiishh again~!!

Holla.. Sudah betahun rasanya aku tak jenguk2 blog orang.. banyak gak la cerita2 yang aku termiss.. To all new followers.., im so so sori.. tak dapat nk view and follow blog korang buat masa ini.. Sekarang nie sangat busy dengan kerja.. PC kat rumah rosak.. SO.., memang tak da masa nak online.. im so so so so SORY guys...

Sangat rindu nak blog walking kat blog korang plak..

nie curik2 online kejap.. sampai ofis awal.. dapat online kjap je nie.. taraaaaaa!! nak sambung kerjaan plak...



***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Saturday, October 10

Tiada gunanya PERSAHABATAN sekiranya tiada KEIKHLASAN!!!


Entry kali ini sudah pasti mengenai friendship... Aku tidak kisah berkawan dengan sesiapa pun... Bagi aku kawan tidak pernah kenal usia + rupa paras + sikap + etc = kita terima dia seadanya... Baru lah namanya kawan sejati! Friendship never ends rite?!

Okay.. Actually ada sorang girl ni.. Aku kenal dia dari mukabuku.. Bagi aku.., mukabuku adalah salah satu rangkaian untuk aku menambah kenalan.. Maybe aku nie friendly sangat.., so.., mudah mesra dengan semua orang.. Lain orang.., lain cara aku berinteraksi.. Tapi.., masalah yang timbul with this girl is.. suddenly she talk bout her ex bf (at 1st we knowing each other la)... Aku rasa.., at that time dia da tesalah anggap.. or maybe she jealously of me.. What can I say is dorang nie la punca aku sentiasa ada masalah..!!

Setelah aku rasa bosan dengan masalah dorang berdua ini.., aku decide tak nak layan... Aku remove this girl from mukabuku.. while her ex bf remove me from mukabuku.. Okeh..! aku tak kisah.. At that time aku rasa lega! Sebab no more problems aku kena face from dorang plak!! but.., before that.., her ex bf nie sesuka hati SOUND aku!! Even kawan-kawan aku yang lain tak pernah nak SOUND aku pun... HOW DARE YOU?!!! At last.., dia yang contact aku balik by text me (mesej.. aku call it as text)

A few days later.., setelah penat bergadoh di YM bersama girl ini.., suddenly she adding me back at mukabuku and she also asked for a forgiveness... As a human being.., NORMAL HUMAN BEING.., aku maafkan lah.. Doesn't matter pun... Kawan macam biasa.. Aku story kat dia bout boy yang aku minat gila2! Than.., dia yang bagi support suruh luahkan.. Dia bagi opinion bout apa yang berlaku antara kami.. I still remember her words.. "U all da macam kapel.. sweet sangatt..."

Aku dan dia sentiasa berhubung.... Aku tidak memahami kenapa ex bf die jeles tengok kami menjadi semakin rapat.. Apa jenis jantan tah..! Kalau aku berlagak sekalipun.., ko susah ke?! Dah aku tak suka ko.., nak buruk2kan aku kenapa? Siapa yang buruk sekarang nie?!!

Now.., girl tue remove me from her mukabuku... tak layan my text.. didn't pick up my phone.. So.., apa gunanya aku berkawan sekiranya tiada keikhlasan?! Apa kejadahnye kau kawan ngan aku balik?! ADAKAH SEMATA2 UNTUK MENGAMBIL TAHU PASAL EX BF KO?! AKU PUN TAK HINGIN BERKAWAN NGAN EX BF KO TUE!! DUA2 SAMA JE..!! WATEVA PUN.., TANX FOR BEING A PART IN MYLIFE.. EVEN SEKEJAP PUN.. REALLY2 APPRECIATE IT.. (HOPE KORANG BACA LA....)

Akhir kata.., lu pikirlah sendiri!! (pinjam ayat Nabil jap)

p/s: Aku nak mintak advice korang for entry yang before this.. pliss refer to "TANPA KEBERANIAN MIMPI TIDAK BERMAKNA.. WAKE UP INA!!"

***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Thursday, October 8

sorry! fully bOoked!!

This saturday 10/10/2009 ~ beraya bersama-sama rakan sekolah teknik klang dulu..

Next 17/10/2009 ~ open house area rawang.. so.., maybe beraya di kawasan sekitarnya.. tapi.., aku kena OT time nie.. cam mane?!

18/10/2009 ~ ex technic wedding... key ell

24/10/2009 ~ akan menemani my gf for her convo kt UiTM.. da dpt degree da die.. waaaa :'(
pa pe pn.., im eppy for her... ;)

31/10/2009 ~ 1/11/2009 ~ kazen wedding.. perak + n9... haiishh!! orang lain kawen 2 ari je.. die wat sampai dua bulan!! haiishh!!

Nasib baik boleh spend time dengan gf.. Habis la duit aku cam nie.. da la gaji awal.. apa aku nak makan nieh!!


***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Tanpa keberanian mimpi tidak bermakna!! WAKE UP INA!!!

Salam and hello readers & bloggers..

First of all.., i wanna say sorry coz makes all of you be waiting for me to update this blog.. A lots of problems happen lately nie + tak de mood nak update blog.. Sorry bangat deyh.. Juz sempat approve comment and reply comment pun lambat... Nanti kalau ade kelapangan.., cik ina akan view blog anda-anda semua..... Sabar yer...

Hari demi hari.. Perasaan aku bertukar dan menjadi semakin berbunga-bunga riang.. Aku tertanya-tanya adakah ini dinamakan cinta.. Inikah cinta?! Adakah cinta itu telah hadir?! Apa yang dapat aku nyatakan di sini.., ianya sama seperti apa yang pernah aku rasa 6 taon lepas.. Tapi.., aku yakin kali ini ianya berbeza.. Mungkin di saat usia aku yang matang ini kot.. ;)

Masalah yang aku hadapi kini ialah.., aku takut untuk berdepan dengan dia.. Aku takut untuk meluahkan kenyataan yang aku sudah mula suka dia.. Aku takut dia menolak.. Aku takut untuk menerima kegagalan itu.. Bersediakah aku?!

Aku sudah luahkan pada bro aku.. Tanpa aku duga.., rupa-rupanya dia sudah tahu.. Dia mengetahuinya dari cara aku dan si dia.. Dia dapat rasakan ada sumting antara kami... My bro asked me to try telling si dia the truth...

Korang rasa perlu ke?! Aku takut.. Kalau dia tak suka aku cam mana?! Even kekadang cara dia tue aku rasa dia pun feel the same as me.. but.., orang kata.. rambut sama hitam hati lain2.. Mana kita tahu.. kekadang apa yang kita tafsirkan tak sama dengan yang empunya diri maksudkan... haiiishh!! aku bingung! buntu!!


***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Monday, October 5

No comment

Aku malas sangat sangat sangat!! (malas.., tapi still update jugak) Aku malas nak update cerita2 tebaru.. Entah la kenapa.. Mungkin terlalu banyak masalah yang aku hadapi sampai tak tertanggung rasanya.. Last three days.., aku dapat satu news yang sangat-sangat punah ranap hati aku.. haiisshh!! Nanti la aku story kat sini.. Aku memerlukan masa untuk memulihkan kembali semangat + kekuatan yang ada...


MANA PERGINYA INA ELLINA YANG TABAH TUE?!!!! (korang ada jumpa dia tak?!)


***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Friday, October 2

Tanx Mr M

Mr M datang kembali... Aku mintak maaf la yer kat korang-korang.... Ada masa nanti aku update lagi blog ini.. Kalau kelapangan.., akan aku walking kat blog2 korang plak.. tanx coz sudi baca blog aku.. hehe =D\


FYI- Mr M = Mr Malas... haha

*aku busy dengan preparation for crew cabin this saturday...*



***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Tuesday, September 29

tulun!! tulun!! tulun!!

bukan berat aku!!

Disebabkan kebusanan tahap gaban.., aku masuk ke bilik mencari-cari alat penimbang.. Bila sudah ketemu sama itu alat.., aku pun tanpa segan silunya memijakkan kakiku yang cumel ini dengan liuk lentuk gemalainya ke atas alat itu.. Dengan lafaz bismillah dan dimulakan dengan langkah kanan beserta niat di hati 'harap-harap berat aku naik kali ini...' Jarum alat penimbang itu pun begerak dengan pantasnya dan menghitung jisim badan aku.. 'jisim ke??'

Setelah mengetahui berat aku itu.., aku pun turun dari alat penimbang itu dengan perasaan yang bercampur baur.. Aku tertanya-tanya.. serta kecewa yang teramat sangat.. Selepas turun dari alat penimbang itu.., aku cuba membelek-belek alat itu.. 'mana la tahu kot2 rosak ke..' Aku ketuk dan pijak2 alat itu sebagai tanda protes!! 'bodoh betul penimbang ni!'

Korang nak tahu berapa berat aku?! Dari dulu sampai la ke hari ini.., berat aku tak naik2.. bila naik.., dia pasti akan turun semula ke berat yang sama... before puasa hari tue.., naik la jugak 1 kg.. pas tue lepas raya nie.., boleh plak turun balik... damn laa!!

FYI: -
* berat aku 40 kg dari umur aku 18 tahun hingga kini..
* aku nie kuat makan.., tapi... kenapa berat 40 kg tak naik2?! (korang tahu tak kenapa?!)

Korang rasa tak penimbang tue bongok dan ia telah menipu aku?! Even penimbang itu sudah banyak kali bertukar ganti sekalipun.. Damn laaa!! tekanan btoiiiiii!! haiiishh~!!



***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Sunday, September 27

haiiishh~!!

Holla.. da lama tak update blog kan?! Terasa sangat malas la... Ada sesiapa yang rajin tak nak tolong updatekan?! Mood raya still ada lagi...

Oleh itu.., aku update pic raya dulu ye... sikit2 je aku tunjuk... hehe ;)



..1st raya..


cantik kan aku pakai songkok?!


aku kan model.. ;D


bersantai bersama adik ku di tepian pantai



aku suka pic nieh


***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Wednesday, September 23

coming coming lagi

blog akan diupdate lagi... hanya beberapa hari sahaja lagi.. so.., nantikan lah dengan penuh debaran... esok.. aku nak pergi berdating dengan gf and bf.. soo.., taraaaaa~!!! =D

raya sebulan kan an an =D

rasa macam nak rest sebulan dari update blog ni.. boleh tak??!
Kalau suka boleh LIKE....

Tuesday, September 15

Pemberitahuan.. a.k.a pengumuman

Disebabkan raya bakal tiba dalam masa beberapa hari lagi... so.., aku akan berehat dari hari ini sampailah ke minggu hadapan.. so.., will start blogging balik Insyallah on 26th or 27th september.. Nantikanlah post-entry yang menarik ketika raya nanti..
~Uitm dihatiku~

aku sedang sebuk m'apply degree..!!

Next year aku akan tukar profession aku.. so.., starting next year jugak aku akan kekurangan lah berblogging lagi... kerna aku akan menyambungkan pelajaran aku yang sedang setia menunggu aku.. Biarlah lambat kawin! Aku tidak mahu kawin lagi.. (cm pernah kawin je) hahaaa


AKhir kata.. "selamat hari raya maaf zahir batin..."
sekian......

***the end***


Kalau suka boleh LIKE....

Monday, September 14

Liverpool without carlsberg anymore


yeeebaaa!! without carlsberg lagi lepas nieh!!
aku suka dan happy bangatt!!



boleh la beli jersy tanpa perlu mencacatkan the original jersy..
terase cam nak beli jersy kat Anfield je.. huhu ;P


***the end***


Kalau suka boleh LIKE....

juz pics

Aku bosan sangat2.. Sebab hari nie aku cuti.. So..,, tak taw nak buat apa.. Terasa kesenakkan keperutan aku... Berbunyi dan mendendangkan lagu-lagu keroncong... Still slow lagi nie.. Nasib baik... So.., aku just nak upload pic je nie.. Bosan tak taw nak buat apa.. so.., lets enjoy!! hahaa


dinner teknik klang 2002
aliaa + oshin + aku + maff


otw nak pergi KEC (Klang Executive Club)
dinner teknik klang 2003
sangat tak besh sebab kerna pkai baju asrama!!


pics nie diambil ketika baru aje abes paper!
final sem! final paper!
maliz + ieka + aku + deana


time nie kat taman layang-layang.
sesaje nk tnjuk lens aku..
tp tak clear sgt..


aku suka pose nie..
mcm model sket..
juz cameragal nye tak pndai snap..,
so gamba tak cantek!!


kptm student


aku dan oshin


rindu nak maen buai


aku suka pic nieh..


aku tak taw nape aku b'tudung..
sedangkan mase blaja aku free hair je..
baek la konon!



***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

AKU BUKAN DESPERATE!!!



Aku sudah yakin and sudah pasti.. Banyak perubahan berlaku dalam hidup aku.. Aku tak rasa aku perlukan sangat2 seseorang untuk menjadi teman aku buat ketika ini.. Belum sampai masanya lagi untuk aku fikir semua itu... Aku yakin dan pasti aku boleh terus melangkah dengan lebih maju hanya dengan kehadiran famili dan kawan2.. yang tidak pernah hilang dan tidak akan pernah lari dari hidup aku...

Kini.., aku sudah pun yakin dan pasti.. Tiada lagi cinta buat dia.. Tiada lagi dendam atau benci buat dia dan kekasihnya.. Aku tidak mahu mendoakan apa2.. Biarkan mereka dengan kehidupan mereka sendiri.. Masa telah mengajar aku erti sebenar cinta.. Itu semua membuat aku lebih kuat dan tabah menghadapi liku liku kehidupan...

Aku tidak nafikan aku pernah b'couple dengan sumone in a month.. Its sound aku ni gila kan? Dia terlalu baik.. dan aku rasa dia tidak la sesuai untuk aku yang terlalu jahil ini... Ingin aku nyatakan di sini.. AKU BUKAN DESPERATE!!! Aku tidak pasti mengapa ada sesetengah orang mengatakan aku sebegitu sedangkan mereka-mereka ini tidak lah mengenali siapa aku yg sebenarnya.. Mereka-mereka ini tidak mengenali aku yang baru.. Aku yang kini sudah banyak berubah.. Even sikap keanak2an aku yg sukar untuk aku buang..

Dalam hidup ini.., aku tidaklah mengejar cinta.. Kerna cinta itu akan datang dengan sendirinya.. Aku tidak akan lagi pernah mencuba melakukan kesilapan yg dulu... Adakah aku terlalu PERFECTIONIST??!!


***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Sunday, September 13

Sexy ke??



Aku dapat award nie dari amy.. persoalannye.. sexy ke?? ahaakkss ;P

Berdasarkan apa yang telah aku view di blog amy.., aku nak bagi award nie untuk semua followers.. specially for all yang rajin view blog ini.. siapa? anda la!! yg tengah baca nie!! yang da ada tue tak payah la amek lagi ek... haha ;)

Tetapi --> ✖sLap mE pLz!™✖ suruh letak 1 teka teki yg kiter pk sendri so korang kena jawab soklan nie baru ambik award..kalau x terbatal bab kate beliau la..

Apa bendanya... bila masuk dia bebentuk segitiga.. bila keluar dia gulung-gulung...

P/S: sila lanjutkan award ini kpd sesape yg anda rasa seksi tp wajib ada 1 teka-teki utk dijwb. make sure bukan teka-teki yg sama, klu tak award anda akan terbatal. sbrang surat-mnyurat tidak akn dilayan~


***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Story of 100

Bukan ada 100 stories pun... Nie entry yang ke 100! (poyo gila)... Setelah hampir setahun aku create blog ini... Tak ku sangka2 sudah 100 rupanya... Banyak juga la eh entry aku ni... Kalau baca2 balik.., mesti aku gelak sendiri.. haha

vs


Semalam.., malam tadi.. aku tengok game! Liverpool vs Burnley! Seronok sangat coz liverpool menang 4-0!! 3 goal from Benayoun and 1 goal from Kuyt.. Tetiba teringat time Man Utd vs Burnley.. Man Utd kalah 1-0.. so.., tak leh nak kata apa la kan.. To all MU fans.., jangan marah yer.. Saya saja je nak bagi line panas sikit kt sini.. haha!!

Okay da... abes cerita pasal bola.. Now nak wat tagged plak... Award nie Amy yg kasi.. tanx Amy for the Award.. (bangge jap.. ye la.. cam artis je.. dpt award2 nieh) ~ da perasan nie!!





5 fakta menarik tentang pemberi blog:-
1) girl..
2) same age..
3) suka buat tag..
4) rajin update blog
5) 1 of my friend list at FB.. ;)

10 fakta tentang diri sendiri
banyaknye!!
1) eppy go lucky
2) cute!!
3) sewel
4) love to makes others eppy
5) suka make up
6) shopperholic! haha
7) love pink
8) LIVERPOOL fan..
9) known as ina ellyna
10) kind or perfectionist

10 orang yang dipilih untuk diberikan award
tak nak bgi sesape.. rasanye semue orang da buat kot.. Aku je jarang nak buat menda2 nieh.. huhu ;P



***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Friday, September 11

Aku ~ aku.... Kau ~ kau....!



Before aku mula.., ini entry aku yang ke 99!! sapos to be 09-09-09 entry ke 99..mesti besh... tapi aku da telepas tarikh itu.. biarkan ia berlalu.. noting special pun..

Aku ~ I .. saya... Kau ~ you... awak

Aku adalah aku.. kau adalah kau.. eh eh.. sudah la ina! apa yang ko merepek ni jebon!! Okeh! aku bukan lah nk bagi meaning di sebalik aku dan kau itu..

Ini kisah aku dan kau...

Kami dulu berkawan agak rapat la.. Tak de la rapat sangat.. tapi boleh la.. (apa kau cakap nie??!) Tapi kini kami seperti menjadi musuh ketat no 1 di antara satu sama lain.. Bila difikir2kan balik.., aku rasa bodoh betul aku ni.. Sebabkan jantan kami boleh gaduh sesama sendiri.. Dulu.., bukan main kutuk lagi orang gaduh sesama sendiri.,.. Now.., aku sendiri sedar dan rasa akan kebodohan diri sendiri.. Bagi aku jantan semua sama!! FYI... : yang buaya darat je la!!

Bukan aku tidak pernah cuba untuk melupakan kisah itu.. Aku hanya membiarkan masa yang menjadi penentu segala.. Biarkan masa membuatkan aku lupa.. Aku melalaikan diri dengan menyeronokan.. dua ronok... 3 4 5 6 7 8 9 ...... ronok dengan kehidupan dan kerjaya aku sekarang... Serba sedikit aku semakin lupa akan nightmare itu... Aku semakin happy.. sampai ada yang tegur..

"Ina.. kau da berisi eh sekarang... Ada orang jaga ke?"

"Berisi ke? kurus je aku tengok... mana ada orang jaga la.. aku jaga diri sendiri la.. aku da besar pun!"

"berisi la sikit dari dulu.. masa nightmare kau tue.., kan ko da macam tengkorak hidup!"

"bodoh kau!"

"haha.. betul kan?" (aku rasa cam nk sepak je dia nie)

Sejak bulan puasa ni.., aku sentiasa terkenang2 kisah itu.. tapi.., aku tekenang sambil tesenyum.. Even kisah itu pahit untuk ditelan.. aku tak tahu kenapa aku tesenyum.. Mungkin sebab kata2 mama aku.. "Tak elok simpan dendam.. tak elok ada benci dalam hati,.. benda da berlalu pun.. kamaafan lebih baik.. hati lagi tenang.. percayalah apa yang ma cakap nie.."

"ye ma... sekarang baru angah percaya..! tanx ma!!" (raya nanti aku cakap la kat ma aku)

Sekarang nia aku just nak cakap... aku adalah aku.. n kau adalah kau.. jaga tepi kain sendiri.. jangan sebuk hal aku.. sebab tepi kain kau da koyak.. kau sebukkn tepi kain aku yang hanya kotor....

Oh ya.. sebelum aku terlupa.. kepada sesiapa yg tagged aku.., yang kasi award tue.. esok aku amek eh.. weekend tak de story nak update kot.. hiikkhikkk


Sekian... Harap maklum....


***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Wednesday, September 9

Kenapa aku ada blog??


Kenapa aku ada blog? Anda rasa kenapa saya ada blog? Adakah sekadar ingin menghebahkan cerita peribadi yang tak seberapa ini? Adakah aku ini gila glamour? Arrghh!! suka hati korang la nak fikir apa.. Ada aku kesah??!

Actually aku da lama nak tulis entry ini.. Just kekadang tue rasa cam tak penting je.. Now.., disebabkan ramai gf n bf aku tanya.. "sejak bila ko nie da pandai ada2 blog nie?" "sejak bila ko ada bakat menulis plak nie?!" "besh ke blog ko ina?!" (soalan ini yang paling tak buleh blah!!) haiishh... Angin jew!! Ye lah.. blog aku tak best.... Dulu.., karangan aku fail kowt.. kowt la... ahaaiii~!!


answer:-
* aku suka share cerita or masalah aku dengan semua orang kalau boleh the whole world! thats why aku create blog

* aku ada blog bukan sebab nak promote diri! bukan sebuk nak jaja cerita! bukan nak cari publisiti murahan! (aku kawan siti).. bukan juga sebuk nak raih simpati! pendek kata "AKU BUKAN GILA GLAMOUR!!"

* aku memang suka menulis.. juz bila da besar nie.., baru aku jadikan blogger nie sebagai platform untuk aku kembangkan bakat terpendam.. and aku rasa aku ada bakat dalam menulis...! (perasan abes nie)

* blog juga salah satu cara untuk aku luahkan segala yang terpendam + terbuku dalam hati + sakit + pahit + manis + suka + duka = aku kongsikan bersama sesiapa sahaja yang sudi dengar + baca.. hukkkhukk ;P

* lastly ~ sharing is caring~ caring is loving.... i love all of u... upsss ;P


***the end***


Kalau suka boleh LIKE....

Mukabuku


Anda ada facebook? Please leave ur email or name.. i will search and adding u later.. My fb account currently private.. so.., kalau search pun memang tak jumpe..

Lately ni busy tahap gaban.. kerja sangat banyak.. Al-maklumlah..., aku kan nak cuti seminggu raya nanti...!! haiiisshhh

sekian... harap maklum..


***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Tuesday, September 8

sibglings ling ling sOpping~!!

promote pics aku kejap ;P
First of all.., korang kena tahu yang aku bukan lah bekerja di Selangor.. tapi.., dalam bulan ini aku dapat cuti on Sunday n Monday.. which means aku kena kerja hari Sabtu!! eeeeee!!!!

So.., disebabkan semalam (Monday) Selangor cuti Nuzul Quran.., so.., aku ambil kesempatan itu bawa adik2 aku pergi shopping di sekitar jalan TAR.... just sorang lagi tak nak ikut sebab merajuk...! lantak dia la.. tak nak raya kot.. hahaaa

Kiteorang pun pergilah berempat.. aku + ijah + luqman dan aida (kawan ijah).. Pada mulanya kami pergi berjalan n usah line di sekitar Jalan TAR... tak ade yang aku berkenan pun.. tapi yang korang kena tahu.., tak ramai orang pergi shopping!! bukan lah tak de orang langsung.. tapi tak seperti tahun sebelum2nya.. series tak ramai mcm tahun2 before.. orang da tak sudi nak sopping ke? hooiiitt!! sale kot..!!

Pas tue.., kami bergerak ke dalam sogo pulak.. mak aii.. gila ramai orang.... boleh tahan jugak la orang ramai kt sogo.. Aku terfikir.., maybe orang tak larat nk sopping kat luar tue kot.. lagi besh kt dlm sogo nie.. ade air cond!! bulan pose plak.. hahahaaa

Selepas penat pusing2 di sekitar situ.., aku decide untuk pergi mid valley.. leh buka kat sane tros.. senang sikit.. Si adik aku yang gedix itu sebuk nk cari baju POLO.. adoiii!! Nasib da sampai Mid Valley dia okay n tak mintak lagi baju POLO dia tue.. THan.., kami berbuka la di pizza hut.. nyum nyum... huhu.. ;P

nie yg kami makan di pizza hut..





aku kakak mithali.. hukhukk ;P


***the end***


Kalau suka boleh LIKE....

coming soOn...

Aku nak update entry pasal apa yang aku dan siblings aku buat semalam (monday).. tp.., now da almost 1 am.. aku kena masuk tidur dulu.. kalau tidak.., ma akan piat telinga aku dan berkata "nanti jangan tanya kat ma kenapa modem hilang..." so.., esok aku update di ofis sekiranya ada kelapangan... ;)

sori kengkawan.... tengs coz selalu view blog aku yg tak besh nie!! hikkhikk

to my followers..: nanti aku review korang punye blog.. buat masa nie.., blum ade mase lagi... hanye a few sahaja aku sempat singgah.. maaf dipinta... harap maklum~~



***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Sunday, September 6

~berbual bual bersama keluarga~

Yesterday.. means.., semalam! Okay2.. bukan nak cerita pasal makna yesterday! Cerita nya bermula... Pada suatu hari.. cehh!! bongok la ko ina!! haha

Disebabkan bulan puasa.., so.., kami sekeluarga berbual2 petang sambil menonton televisyen.. Aku tak ingat pulak cerita apa kat tibi semalam.. Sedang leka tengok tibi.., abah aku membuka satu topic yang sangat panas dan seronok untuk aku join membuli adik aku!!

Abah: haaa... tak lama lagi nak dapat adik sorang lagi...

adik: mane boleh! abah tipu!!

aku: haa?! okay la tue.. besh!! ada gak baby... dari budak tue baby besar.. sebuk je..!!

adik: kalau ada adik.., aku ambil adik tue aku buang dalam tong sampah!!

aku + along + ijah + fahana + ma = ketawa beramai-ramai...

Abah: nanti da ada adik.., boy tak buleh la nak manje2 lagi ngan abah n mama.. tak boleh lagi nk gurau2 ngan ma n abah lgi dah.. haaa.. mama n abah msti sebuk ngan adik baru!!

aku + others siblings : haa.. betol! padan muka ko luqman!!

adik: tak de!! aku tak nak adik! sebuk je! nanti kacau aku je.. sebukkk..

aku: kenape ko tak nak adik pulak??

adik: aku tak suka.. die sebuk je!

aku: baby ko suka?

adik: suka! tapi aku tak suka adik!!

aku tepikir2.. ape beza adik ngan baby?! kami semua gelak ketawa dengan eppy nye...



nie la luqman yg gedix!!


FYI:-
~ adik aku yang bongsu lelaki.. abah aku pngil die boy..
~ aku n others pngey die luqman a.k.a. adik...


***the end***


Kalau suka boleh LIKE....