Followers

Thursday, April 30

~you will neva walk alone~



yeah2!!
finally...! aku dpt jugak memiliki jersey yg aku idam2kan..~!!
rase bahgie berbangge.. ahaakkss..

i will printing nti..
name aku.. with no 9 di belakangnye..!
huhuu~~!


Kalau suka boleh LIKE....

Sunday, April 19

kerinduan yg teramat...!

sudah agak lame ku tidak updated blog..
sifat kemalasan yg melanda tidak terbendung..
dgn rehat yg tak cukup... so.., kemalasan itu betambah2...
Lately agak kurang tdo.. Takut tuk tdo...

Bosan kerna mimpi yg same dtg menjelma...
Hampir 4 mlm berturut2.. asek yg same je.. tp.., situation berlainan..
Aku tak mahukn mimpi itu..! nyAh kau dri idup aku..!!

A week yg penuh dgn emosi..
Itu yg bleh aku klasifikasikn hidup ku minggu ini..
Nanges tetibe.. Ntah ape sebabnye..
Mimpi pn.., bangun2 tetibe leh nanges..
Maybe sbb kerinduan yg tak terbendung.. Arrrghh persetan itu semue!!

Disebabkn ketidak tahanan ak menanggungnye.., aku luahkn kt beberape org..
Dorg byk bgi kate2 semangat.. Maybe kteowg berada dlm nasib yg serupe..
Semuenye kecewa kerna cinta.. Npe cinte itu perlu ade sakitnye??

I need sum space...! need rest...! really2 need it..!
I dunt want to tink bout dish ting nemore..!
but.., y i couldnt do??! y? y? y?
arrrghhhhhhh!! sktnyeeee...!!

Nk amek AL pn sikit pnye sekse...
Ape masalah probs tah ngan supervisor aku tue..
Mcm la die yg bayar gaji... Dtg kije pn bkn de kije..
Baek la aku bercuti... kan itu lgi berpaedah...

Kalau suka boleh LIKE....

Wednesday, April 15

kentut itu membahagiakn......

Jarang sekali kita dengar pompuan kentut kuat kuat terutamanya bila tengah keluar dengan lelaki. Mereka sanggup tahan kentut sampai biru biru muka semata mata tak mau kentut depan teman lelaki mereka. Padahal, lelaki sikit pun tak kisah jika pompuan terkentut. Adat la tuh dah nak terkentut. Paling kurang lelaki akan berkata "Eh! Makan apa kentut busuk dan kuat sangat nih???" Dan secara otomatik lelaki dan pompuan tadi akan ketawa bersama sama.
Ini akan menjadikan hubungan mereka semakin ceria.

Lelaki secara lazimnya terkentut secara tak sengaja. Dan apabila benda ni terjadi, lelaki dengan secara tak malunya akan mengaku depan teman wanitanya bahawa dia terkentut. Dan teman wanita secara spontan akan berkata "Tak senonoh la..." sambil mengejek manja teman lelakinya itu. Dan lihatlah betapa harmoninya hubungan mereka.

Jika dahulu pompuan asyik menahan kentut ketika bersama teman lelakinya, namun kini pompuan dengan beraninya memberitahu lelaki bahawa dia nak terkentut. Pendek kata, kentut mintak izin. Tengok...bagaimana kentut mendidik pompuan supaya menjadi begitu tertib. Dan hubungan mereka secara tak langsung akan bertambah baik.

Jika dahulu pompuan berkata perbuatan teman lelakinya yang asyik terkentut sesuatu perbuatan yang tak senonoh, namun kini dia semakin mengaguminya dan semakin menghormati...kerana itu adalah trademark teman lelakinya. Mana nak jumpa dah lelaki camtu...

Akhir sekali, jangan sesekali malu jika anda terkentut ketika anda berkunjung ke rumah dan menemui ahli keluarga pasangan anda. Ini kerana jika anda terkentut, ahli keluarga pasangan anda akan gelakkan anda secara beramai ramai. Secara tak langsung, ini akan mengeratkan hubungan anda bersama bakal bakal ahli keluarga anda.

Kesimpulan: Kentut itu membahagiakan... .anda setuju???

Kalau suka boleh LIKE....

Sunday, April 12

Ina Ellyna's Profile Create Your Badge
Ina Ellyna's Facebook profile
Kalau suka boleh LIKE....

Sunday, April 5

dates dates dates...


Its sunday..! Hari yg dinanti2kn.. Akhirnya aku berjaya dates ngan ezney..!
In a month of feb.., aku kluar dates ngan oshin.. Kali nie ngan ezney plak.. yeah2!
Next time.., nk kuar betige lak la.. Hopes jadi kenyataan la.. hehe

Kteowg jumpe kat klcc.. Asalnye mmg ajak oshin skali..
Tp.., oshin ade komitmen laen.. So..., tak pe la.. Agak kecewe sebenarnye..
Maybe next time akan berjaye kteowg kuar besame2.. Insyaallah....
Jmpe ezney around kul 2 ptg.. Lmbt gile.. Juz becoz she got a driving class..
Neva mind la.. Janji dpt jumpe.. Kteowg p tgk muvie cite fast and furious 4..!
perrrggghhhh! besh besh besh tak tekate..! Aku pelik gak nape ofishmate aku kate tak byk action.. Die kate tak besh.. Biase je..Tp.., bg aku byk gak action die..
Besh gak pe.. Maybe ofismate aku nie tak follow dari yg before2 kot..
So.., die rase tak bpe besh la.. ye la.. tak taw cite dari awal.. Mane nk besh kan??

Abes muvie around 4.. Bajet nk jalan2 kat taman klcc.. Borak2.. coz da lme tak jmpe..
Tapi.., tepakse dibatal kn kerna cuaca yg tidak m'izinkan..
Hujan turun dgn selebat2nye.. Agaknye merahmati perlantikan PM baru.. hehe
Tak taw nak wat pe.. Tetibe ezney usulkan kteowg jalan2 tgk aquria..
Tak plan pn nak gie sane.. and nasib baek aku bwk camera.. haha!

Smpai kt kaunter.., tak sangke lak ade discount tuk My card..
So.., ape lagi.. Rm 28 je.. gne my card (IC).. Normal price is RM 36..
Boleh la tue.. below Rm 30.. hikhikhikkk... NAh amek pic2 nye..!



ina n ezney

in da aquria

kami again in aquria @ klcc

ikan ape eyh?? lupe sudeyh namenye

bajet dlm aquria tue ade ikan je.. upe2nye trantula pn ade.. love u la..! haha

comel bukan?? mcm sye an?? :)

bagaikn diriku tapak sulaiman...

mai lovely PARI.. wAtch oUt..!!

mai lovely shArk.. oweys be watch up ya.. unless its will eat U fOr me..! haha


Kalau suka boleh LIKE....

Saturday, April 4

bOred

Hmmmm.. Tak taw nk wat pe.. so.., aku update blog nieyh..
Esok da ahad.. Aku off day smpai isnin.. Pnat rasenye kije 6 ari..
Tp.., tak pe la.. Name pn mencarik rejeki.. Itu bermakna aku still lagi hidup and still mampu lg meneruskn kehidupan ini seperti biase..

Now.., aku begitu aktif di facebook..
Online di myspace pn sekadar mengisi mase lapang je..
n juz for playing mafia wars.. huhu
Kat fb.., aku knai ramai senior2 teknik..
Senior2 yang tak pernah aku taw pun ade gak aku kenal.. hehe
Dengan adenye fb nie la aku dpt contact blk ngan kakak yg plg aku rindui dulu..
Da hampir 3 taon kteowg lost contact.. Afta aku tuka no.. and die pn tuka no gak.. hehe
Nasib bek ade kak baid.. Neway.., tanks to kak baid.. love u la..!

Berbicara perihal cinta.. (ceh! ayat skema abesh)..., aku lebih rela mengatakn dat im not ready yet.. tapi.., sekiranye cinta itu dtg.., n di saat aku sendiri tak mampu menghalangnye.. aku redha je.. aku tak nafikan cinta itu indah.. buat mase nie.., aku lebih selese berkawan ngan sespe je..
yg sudi layan kegilaan aku nieyh.. Da aku mmg sengal cm nie.. slumber.., n sumetime sensitif gile..! Aku inginkn seseorg yg boleh menerima aku ape adenye aku..
Klo rase2 tak leh nk trime.., blah je.. aku tak heran pn.. tak rugi pa pe pn..

Maybe afta wat appen.., buat aku lebih berhati2 dlm memilih pasangan hidup..
Ianya jugak buat aku lgi cerewet dari segale segi.. Tp.., nie semue bagus..
Supaye tak de la org senang2 nk bodoh2kn aku secare membute tuli....
Btoi ckp org.., kdg2 org hanye nampak salah kite..
Kebaikan kite telah ditutupi oleh kesalahan yg tak seberapa tue..
Umpama kaen putih yg hanye ade beberape titik2 itam..
Org hanye nampak titik itam itu.. org xnmpk pn n xpenah perasan pn yg kaen itu warne putih..

Sumetimes dunie buat kite leke.. alpha.. Dengan teknologi yg serbe canggeh kini..
Menyebabkn lapisan ozon semakin nipis.. Dunia ini hampir musnah..
Byk petande2 kiamat (seram mendengarkn ini)... tapi.., ianya pasti akan berlaku satu hari nnti..
Kite sbagai hambaNYA.., hanye perlu bersedia.. Dengan iman aku yg tak penuh di dada..
Mcm mane la yer.. Entah la.. Bila la nk sedar... hmmm

Kalau suka boleh LIKE....

kEnanGan itu indah

Aku yang lemah tanpamu
Aku yang rentan karena
Cinta yang t'lah hilang
Darimu yang mampu menyanjungku

Selama mata terbuka
Sampai jantung tak berdetak
Selama itu pun aku mampu
Untuk mengenangmu

Darimu kutemukan hidupku
Bagiku kaulah cinta sejati

Bila yang tertulis untukku
Adalah yang terbaik untukmu
Kan kujadikan kau
Kenangan yang terindah dalam hidupku
Namun takkan mudah bagiku
Meninggalkan jejak hidupku
Yang t'lah terukir abadi
Sebagai kenangan yang terindah

Darimu kutemukan hidupku
Bagiku kaulah cinta sejati


Kenangan itu indah bukan??
Keidupan aku seterusnya?Akan ku jalani seperti biase..
Dgn kehadiran insan2 yg terlalu istimewa dalam hidup ku..
Akn ku bawa bersama2 kenangan2 itu.. Bab kate lagu nie..
Lagu nie mengenangkn aku pde kenangan time college dlu..
Coz dorg wat lagu nie time farewell dinner..
Time dorg dedicated lagu nie.. aku tak sedey pn..

Now., aku rase sedey gile.. maybe rindu kt dorg sgt2..! dan jugak dak2 teknik2 (nie lagi lame xjmpe) Eventhought aku ckp akn ku bawa bersama kenangan itu.., ianya tidak bermakna aku meletakkn harapan pde kenangan2 itu.. Ianya telah pn berlalu.. biarkn ianya berlalu.. Aku harus teruskan kehidupan ini.. Bersama2 semangat yg telah diberi oleh insan2 yg lebih taw menghargai aku seadanye.. Tanks to mai lovely familia and alsho to all mai beloved friends....

Kalau suka boleh LIKE....

Thursday, April 2

::story::

Actually aku mls nk updated blog lately nie..
Saje nk kumpul cerite tuk dikongsikn bersame kamu2..
Semalam.., aku gadoh ngan sumone.. Actually bkn gadoh..
Tp.., aku terase.. Ye la.. Tetibe send msg kt aku ckp cm tue..
Ops coz la aku terase.. Engat aku ati batu ke?? boneka?? tak de ati nk terase?!
But.., da okay da.. Nasib baek die reti nk mintak mahap..
Neway.., tanx bangat to oshin.. kerna membantu..

Aku tension gegile.. Nset cm sengal je.. Boleh lak rosak..!
Da tak leh on lngsg lak tue.. Da la semue no fon dlm tue..
Abes da ilang semuenye.. Agaknye nset ni btaw kt aku..
"Ina.., ko da sepatotnye lupekn segale2 nye.."
Agaknye la kan.. Ye la.. Tros tak leh on lgi da..
Mcm ati aku yg tak kn terbuka lgi utk mane2 guys (buat mase ini la)..
Disebabkn fon aku rosak.., aku terpakse la cancel nk gie IPOH..
Tp.., aku nk gie gak.. nk jan2 cuci mate.. Hope aku dpt la gie..
Tak esah la gie mane pn.. Janji dpt kluar dr Selangor nie..! huh!

Sumetimes aku tertnye2.. Agaknye bpe lame la aku akn single..
Ri tue.., ex aku btaw yg die nk kawen.. Alhamdulillah..
Die jemput.. Insyallah klo tak de aral melintang.., aku pasti akn dtg..
Teringat lak zaman2 dolu2.. Klaka pn ade..
Dulu.., aku ngan die tak lame pn.. but.., its took a year tuk pulihkn semangat aku..
Now.., aku terpikir.. n hitung blk..
bPe lame agaknye mase yg akn aku amek tuk pulihkn kembali semangat aku setelah perhubungan yg dijalinkn hampir 5 taon lebih itu gagal...??
Ermm.. entahlah.. NIe la yg dinamakn TAKdE joDOH...
Aku sntiase mendoakn kebahgiaan org2 disekeliling aku..
Tak kesah la sesape pn.. Janji aku knai org tue..
Eventhought org tue pnah kecewekn aku skalipn..


Kalau suka boleh LIKE....