Followers

Sunday, May 31

~wedding~

firstly.., nak starting dengan pic pengantin jap..




Im so so so impress bila ingin menulis entry ini...
Kenapa?? sebab.., aku juga teruja..
Bilakah masenya untuk aku capai wedding itu...
Siapakah jejaka bertuah yang bakal bergelar raja di hatiku ini eh??

Essh.. nie bukan nak cerita pasal aku yang nak kawin..
tapi.., cerita pasal ex~teknik wedding..
Seronok coz dapat attend wedding dorang..
coz ramai gila batch aku turun..
dapat la jumpa semua orang in person..
ada yang time school dulu tak pernah tegur...,
than boleh plak bertegur time nieh..
Sangat teruja lorh.. wahahaha gilaa~!!

Planning nak jumpa kat ktm klang kul 10.30 am...
tapi.., train delay plak.. cam harr je...
so.., sampai la kat klang kul 11.00 am..
than.., rushing pergi umah annie..
Seed pick up aku kat klang.. chem follow belakang..
Sampai umah annie around 12 pm.., jem sket..
jumpa mel + wana + g-an + mas + yan + aliph..
than.. lepak sampai kul 12.50.. chow gie umah membe mel jap..
juz tunjuk muka.. hohoohoo..
pas tue gerak gie carefour subang.. jumpa budak2..
Nak gerak pergi rumah sharina..
gila ramai dak2.. da macam konvoi ape tah.. besh lorr...

smpai umah sharina.., die tgh mkn beradab..
so.. amek kesempatan tue la take pic ngan pengantin..
sbb tak sempat nk tgk die sanding.. smpai telmbt..
than.., lepak2.. juz mkn bubur je.. coz baru lps mkn..

ari yg memenatkn.. kteowg giler begamba..!!
asek pose sne pose sinie.. aku pnye sunglass tak pnah tanggal..
aku wear je.. mls nk bkak.. coz aku ade masalah ngan mate.. huhu..

besh giler.. ramai dak2 batch.. sharina teharu katenye..
serunukkk~!! take pic yg plg serunukkk!
kteowg da la msg2 giler begamba... mmg kt semue cam ade je pic aku..!
gedix btoi...!

chow dri wedding around 3.30 pm..
lepak minum kt ss15 ngan dak2..
borak2 kosong je.. next .., 6 june ade wedding nani lak..
tak surel gi nk gie ke tak.. cm mls pn ade gak..

pas tue.., bob anta kt ktm subng jaya..
blk smpai umah kul 7 pm..
tros mndi coz da tak thn pkai bj kurung dri pgi smpai da nk mlm..
esok.., nk tgk muvie lak kt summit ngan bob n oshin..
ezney senyap je lak.. so aku angap cm tak jdi je..
lgi pn die bru blk dri redang kowt..
cm sian lak kt die.. msti need rez..

nie sum pic yg aku rase suit tuk aku updated kt sinie..
yg laen2.. view lor kt FB or MS or FS aku.. haha

..END..



..di sekitar majlis sharina..



















..di sekitar majlis annie..











Kalau suka boleh LIKE....

Thursday, May 28

~articles from one of mai friends~

1. Anda mengetahui yg anda merindui seseorang apabila jantung anda berdegup pantas ketika teringatkan dia. Dan walaupun sekadar "Hai" daripada dia mencukupi sebagai penenang.

Ulasan: anda mungkin menaruh hati kepadanya, cuma anda tidak menyedarinya ataupun anda tidak mahu menerimanya sebagai kenyataan.

2. Jangan jadi terlalu baik, saya akan merindui kamu. Jangan terlalu mengambil berat, saya mungkin menyukai kamu. Jangan jadi terlalu 'sweet', saya mungkin jatuh hati kepada kamu. Amat sukar untuk saya menyayangi kamu jika kamu tidak mahu membalasnya.

Ulasan: seseorang yang membuat kamu jatuh hati kepadanya sebenarnya menyayangi kamu lebih daripada kamu menyayangi dia.

3. Jika seseorang hadir dalam hidup kamu dan menjadi sebahagian daripada kamu, tetapi atas sebab tertentu dia terpaksa pergi, jangan terlalu sedih..terimalah kenyataan itu dan sekurang2nya dia pernah membahagiakan kamu.

Ulasan: Masa akan menentukan segalanya, jika dia ditakdirkan bersama anda, dia akan kembali.

4. Jangan melarikan diri dari 'cinta' apabila ia berada di hadapan kamu.Jangan melarikan diri daripadanya kerana suatu hari nanti, kamu pasti akan teringatkannya kembali dan menyesali perbuatan kamu itu.

Ulasan: hargai orang yang menyayangi kamu, bukan mudah untuk mencari Orang yang menyayangi kita. yang paling berharga ialah hati yang ikhlas.

5. Penyesalan terbesar dalam hidup ialah risiko yang kita tidak ambil. Jika anda merasakan sesuatu itu akan membuatkan anda bahagia, maka teruskan. Ingatlah bahawa kita akan melalui semua ini hanya sekali, mungkin tiada lagi peluang kedua.

Ulasan: Masa tidak menunggu kita. Jika anda rasakan anda telah bertemu dengan orang yg sesuai, maka hargailah dia, jangan biarkan dia berlalu begitu sahaja. Jangan bertangguh kerana takut. Cubalah dahulu atau anda akan menyesal kerana membiarkan ia berlalu begitu sahaja. Tiada sesiapapun yang tahu apakah yang membuatkan anda benar2 bahagia.

6. Ada 2 titis air mata mengalir di sebuah sungai. Satu titis air mata tu menyapa air mata yg satu lagi, "Saya air mata seorang gadis yang menyayangi seorang lelaki tetapi telah kehilangannya. Siapa kamu pula?". Jawab titis air mata kedua tu, "Saya air mata seorang lelaki yang menyesal membiarkan seorang gadis yg menyayangi saya berlalu begitu sahaja."

Ulasan: Tiada sesiapapun yang simpati kepada orang yang sengaja membiarkan peluang pergi begitu sahaja tanpa berusaha untuk mendapatkannya atau mempertahankannya. Kita selalunya tidak menghargai seseorang yang hampir atau menyayangi kita sehingga dia pergi meninggalkan kita;! kemudian kita akan sedih dan menyesal mengingatkannya.

7. Terdapat banyak bebintang di langit tetapi hanya satu sahaja yang begitu menyerlah sehingga dapat menarik perhatian anda. Dari kalangan yang anda pilih untuk abaikan ialah sebutir bintang yang sanggup menyinari anda walau dimana sahaja anda berada.

Ulasan Bahagian 1: orang yang bersama anda ketika ini mungkin bukanlah orang yang benar2 anda sayangi.
Bahagian 2: terdapat orang yang tahu dia tidak dapat bersama kamu ketika ini tetapi masih menyayangi kamu sepenuh hatinya, fikirkanlah.


8. Lawaknya bila kita meletakkan standard untuk orang yg bakal kita sayangi, tetapi jauh di sudut hati, kita tahu yang orang yg kita sayangi itu terkecuali daripada standard itu. (don't be too choosy!)

Ulasan: kita amat kritikal terutamanya kepada orang yg kita sukai atausayangi kerana kita mahukan yang terbaik untuk diri kita. Tetapi sebenarnya kesempurnaan dan hubungan terbaik dapat d! icapai dengan berusaha bersama. Ia bukanlah terletak kepada satu individu sahaja

9. Cinta itu membuatkan anda gembira walaupun ia sering melukakan. Cinta itu istimewa jika ia diberikan kepada orang yg bertuah.

Ulasan: Jika anda bertemu seseorang yang benar2 menghargai anda, maka Dia berhak mendapat kasih anda.

10. Menyayangi/mencintai itu umpama bermain piano. pertama, kita bermain ikut peraturannya. Kemudian, lupakan peraturannya dan main ikut hati.

Ulasan: kepercayaan terhadap pasangan adalah amat penting. Untuk mempercayai seseorang yang anda sayang/cintai, anda mestilah membuat dia mempercayai anda dahulu. Yakin terhadap diri sendiri dan pasangan anda. Jangan buat mereka ragu-ragu terhadap anda dan jangan ragu-ragu terhadap mereka.

11. Apa kata seseorang memberitahu anda ini " saya tidak percaya dengan courtship (mendapatkan perhatian bagi memenangi seseorang). Ia Cuma membuang masa sahaja.Jika saya mencintai seseorang,! maka saya akan meluahkan isi hati saya kepadanya. Tetapi, ada pula pengecualian bagi anda, jika anda mencintai saya, saya akan 'court' (sentiasa cuba memenangi) anda selamanya..."

Ulasan: Cinta itu memerlukan masa untuk disedari kehadirannya. Terdapat cinta pandang pertama, tetapi ia masih memerlukan masa bagi pihak satu lagi menyedarinya. Merinduinya apabila dia tiada di sisi, mengharapkan berita daripadanya apabila berjauhan...

12. Adalah lebih baik untuk berani mencintai walaupun akhirnya anda kecewa daripada tidak mahu mencintai kerana takutkan risiko atau cabaran yang bakal mendatang.

Ulasan: Jangan berputus asa apabila terdapat saingan dalam percintaan. Adalah lebih baik untuk anda mencubanya terlebih dahulu; kerana jika anda berjaya, kemenangannya itu teramat manis. Tetapi, jika anda tidak mahu/berani mencubanya,anda mungkin akan kehilangan orang yang anda sayang/cintai selamanya.

13. Anda tidak pernah kalah/kecewa d! alam mencintai/menyayangi. Anda cuma kalah jika anda bertangguh.

Ulasan: Jangan takut untuk meluahkan isi hati anda kepada orang yang anda sayang/cintai. Beritahu mereka dan biar mereka buat keputusan di pihak mereka. Salah satu perkara yang paling indah dalam hidup ialah memberitahu kepada orang yang anda sayangi betapa penting dan istimewanya mereka dalam hidup anda. Dengan itu, anda akan rasa lebih yakin dan puas. Dan anda akan rasa bangga terhadap diri anda kerana anda telah menunaikan tanggungjawab anda terhadap perasaan hati anda.

14. Jangan sesekali mengkhianati perasaan hati anda kerana akibatnya,hanya anda yang akan sengsara; bukan orang lain. Salah satu cabaran paling sukar dalam hidup ialah mencari orang yang tahu segala kelemahan dan kekurangan diri anda, tetapi dia masih sangup menyayangi anda dengan sepenuh hatinya.

Ulasan: Cinta itu adalah berasaskan tolak ansur dan pengorbanan. jika dia tahu kelemahan dan kekurangan anda dan masih sanggup bersama anda dan lebih menyayangi anda, maka andalah orang yang paling bertuah! Dia layak mendapat cinta anda.

15. Ruang kosong di antara celah-celah jari kita dicipta untuk dipenuhi oleh jari-jari orang lain.

Ulasan: Bukalah pintu hati anda, benarkan orang yang anda sayangi masuk,jangan ragui tujuan mereka kerana keikhlasan itu dapat dirasai dalam hati.


KESIMPULAN:
Dalam percintaan, terdapat beberapa perkara yang perlu disedari..
Apabila anda bercinta
Ia bukan 'passport' untuk anda difahami tetapi untuk anda memahami.
Ia bukan 'passport' untuk anda mengambil itu dan ini tetapi untuk anda diambil.
Ia adalah untuk anda mendengar bukan supaya anda didengar.
Ia adalah untuk anda berkorban dan bertolak ansur bukan untuk anda meminta itu dan ini.
Ia bukan untuk anda berkira2 atau mengukur tetapi untuk anda mencintai.....


Kalau suka boleh LIKE....

Tuesday, May 26

~tuesday may 26, 2009~

almost 9 months da aku single..
serunuk ke?? ntah laa..
maybe lor.. aku wat ape yg aku suke..
aku pakai ape yg aku suke.. semue yg aku inginkn aku tunai kan..
for now.., aku tak ready tuk love..
seronok lgi ade membe2 yg sengal cm riena.. etc..

tdi kt ofis dgr lagu rihanna - unfaithfull..
tetibe teringat satu kesah..
mase tue kteowg gadoh..
aku protes.. so.., aku duk seat blakang..
smbil dgr mp3..
aku nyanyi lagu rihanna nie la.. ngan pnoh persaan mase tue..
tetibe driver leh lak terase.. adduuiiyaa.. siaannn..
ahaaiiii... weeeee... wateva....~!
its so swiiit n rase nk gelak bile engatkn blk..

lately nie rajin msg2 ngan krel.. maybe tak nk die tension..
nk die taw.., kawan2 die sntiase ade menyokong dr blakang..

tak sbar nk tgu esok..
nk tgk roma finale...
weeeee...~! gile la.. gile bola da skang niee...
tak nk bet for mane2 team pn..
juz wanna have fun. klo liver ade leh la bet...
next season la gamaknye...
ahaaiiikkksss~!

smlm.., aku pie jusco mid.. sorg2..
tak plan sgt.. kua rumah pn kul 1.. haha
kua nk abeskn voucher n nk bli adiah wedding tuk member..
then.., mmg nk sngt2 tgk nite at museum 2..
gie je la nengok sorg2.. besh gilerzzz...!!!
tak rugi lorr aku pie tgk sorg pn.. weeee~!
tp.., ade capel sblah aku nie gile budus..!!
awek die gelak tak engat dunie..
aku rase gelak die plg kuat dlm cinema tueh..
bongoookk pnye olang.. ahaiiikkss~!
aku jeles sbb aku tak dpt nk gelak besar2..
wakakakakakaaakkaaaa~!!!!!!

disebabkn bat aku kong.. tak taw jam kul bpe.., so.., aku gie bli jam..
wahahaha... semate2 taw... bli kt vincci je.. org kate jam terjun...
beli lens.. lens pn cam ngoookkk je..

ape lgi aeh nk update..?
dish friday last day wani kt ofis..
waaaa... tak leh blah da nie.. sedey gilerz..
no mood nk kije.. bile la aku leh blah dri ofis nieh..
bosan giler kije tue...~!!

Kalau suka boleh LIKE....

Saturday, May 23

~ina vs ina~

Cm pelik je an subject di ats?? kahkaha... ri tue aku kua ngan ina.. planning last minute gilers.. mule2 cm maen2 je ajak.. tak sngke di pn mmg nk kuar gak.. so.., kteowg pn deal kuar sesame.. mule2 aku plan nk bkak asb... tp.., nk kne photostat ic bagai.. mls la aku.. kteowg deal kt mid kul 10 am.. aku pnye la selebet.. semate2 nk jage ati ina., aku cpt2 siap.. selekeh gile ri tue... ina lak dtg nk lmbt je.. sengal toi minah tueh~!!

Then.., kteowg beli tiket cite the uninvited.. pas tue teman ina p post office.. then.., window shopping n ina teman aku mkn mcd.. kt mcd.., ngumpat2 smbil tunggu kul 1.. weeeiiieee~! the uninvited.. okay la cite die.. smpai aku tutp muke tak sngup nk nengok.. kahakhaha.. gile kecot aku.. padahal cite die biase je..

Muvie abes kul around 2.. then.., tak taw nk wat pe.., kteowg gie red box the gardens.. ina pnye tapaw mkn.. gile a.. byk aku je yg nyanyi.. al maklumlah aku kn miss hight picth.. si ina plak blagak.. kunun2 die miss fast pitch la tue.. nk bwk lagu womanizer konon.. tak tekeja ko.. ameeek!! wakakakaa... mmg had fun gile2 la ri tue.. abesh tension kteowg.. 

Before that.., aku dpt taw ayah membe ku telah kembali kerahmatullah... marilah kite sme2 sedekahkn al-fatihah buat roh beliau.. semoga rohnye dicucuri rahmat.. ...Al-fatihah...

Kalau suka boleh LIKE....

Sunday, May 17

..kegilaan ku...

1st video..:-

video

I am thinking of you
In my sleepless solitude tonight
If it's wrong to love you
Then my heart just won't let me be right'
Cause I've drowned in you
And I won't pull through
Without you by my side

Chorus :
I'd give my all to have
Just one more night with you
I'd risk my life to feel
Your body next to mine'
Cause I can't go on
Living in the memory of our song
I'd give my all for your love tonight

Baby can you feel me
Imagining I'm looking in your eyes
I can see you clearly
Vividly emblazoned in my mind
And yet you're so far
Like a distant star
I'm wishing on tonight

I'd give my all to have
Just one more night with you
I'd risk my life to feel
Your body next to mine'
Cause I can't go on
Living in the memory of our song
I'd give my all for your love tonight

I'd give my all to have
Just one more night with you
I'd risk my life to feel
Your body next to mine'
Cause I can't go on
Living in the memory of our song
I'd give my all for your love tonight


Kalau suka boleh LIKE....

~kemalasan~

ari yg sgt mls.. ak kije ri nie..
kemalasan tahap gaban melanda diriku..
buat BL pn tak smpai 40 count..
gile mls an an an??
maybe sbb laz day kije for this week..

membe aku dpt tawaran kije ngan lhdn..
arrghhh tensi nye..
tinggal ku keseorgan.. tak besh da a pas nie..
ramai toi org benti..
bile la turn aku nieh.. bosan da kjie kt situe..

di saat aku menulis blog ini.., iaitu pde tanggal May 17, 2009...
kirenye ari nie bufday wan la.. ahaaii~!
da wish by text je.. mls nk col.. tak nk m'gangu aktiviti ujung minggu die..
ahaaii.. baeknye la sye ini..
kawan spe la nie.. bakal aweks spe la nie.. anak spe la nie.. haha gile~!!

tetibe ri nie teringat kt krel..
hope so dat he will coming to sharina's wedding..
leh gak jmpe.. teringin nk jmpe.. asek text je.. haha..
talk bout sharina's wedding.., plan aku nk gie ngan sumone..
which is bob.. (bangge a bob name die ade dlm blog nie)
bob nie plak.., aku knai dri facebook..
aku pnah je dgr cite2 psl die time skool dlu..
but tak pnah betegur pn..
rupenye die pn sengal cm aku gak.. tp aku sengal lgi dri die kowt..
ahaaii~!

ckp psl facebook.., besh plak ari nie..
tp.., ade tak besh gak la.. yg besh sbb dpt bahan org..
kahkahahaha.. gile serunuukkk~!
then..., aku de create kuiz part 2...
tue je a aku nk ckp psl fb nie..
psl tak besh pnye., bia la ianye mnjdi rasie dlm idupku..
eceeewahhhh... ahaaii~!

already plan for tomorrow n monday...
rasenye cm lgi besh klo sopping monday..
org bekije.. tak ramai.. nk berjimba pn besh...
tp.., nk ajak spe eh??
ermmm.... nk tgk muvie pn besh gak nie..
tgh2 bulan aku berjoli.. kahkahakhaa...~!

tgk af tdi.. tp tak tgk sngt la..
hafiz juare.. okay la tue..
spt yg dijangke pn..

laz nite aku paw abah ku...
bli lens perky brown.. freshkon marii...
cantek lak mate aku.. teruje kejap... kehekhe..
rase cm nk snap pic.. tp cm mls lak..
nti2 la.. upload.. kali nie no pic plisstttt.....~!

Kalau suka boleh LIKE....

Wednesday, May 13

~satu ari ku di melaka~

ahaaii..~!
tanx for reading.. hehe
disebabkn da bebrape bln tak blk melaka..,
so.., mai ma ajak blk melaka sempena ari ibu..
10 may 2009 ri tue..
asalnye aku mls nk gie..
tp.., ma bising.. katenye jgn nk ngade2..
"npe tak nk ikowt? da la sush nk dpt coti weekend"
nk tak nk.. sempena ari ibu.., aku pn ikowt la..
syg ma sgt2! muahhxxx...


da alang2 ke melaka tue..,
aku ntak abahku singgah kt bndar melaka...
engat nk amek gamba naek beca..
tp.., cm segan lak.. hahaahaa..
so.., de la a few pic je..
aku n adik ku je gie turun smpai a'famosa..
yg len2 tak nk ikowt...



..laut di kg ku..


..luv dish pic..


..hehehe..


..die n sye..


..sye..



..lovely ma..




..its me..




..si chumel..




..bleekkk..

Kalau suka boleh LIKE....

Saturday, May 9

20 kesilapan bercinta

  • Hampir setiap masa kamu akan cuba menghubungi si dia. Dalam sejam boleh dikatakan, 4 / 5 kali kamu akan menghubunginya. Bayangkanlah kalau dalam 24 jam? Emm... tentu si dia akan bosan dan rimas denganmu.

  • Kamu selalu merengek-rengek supaya si dia memenuhi permintaanmu. Misalnya di hujung minggu, sesekali si dia ingin juga beristirehat di rumah, tetapi kamu tetap mahu si dia menemanimu pergi membeli-belah.

  • Kamu menegur masakannya tidak sedap dan tidak setanding dengan masakan ibumu di kampung. Apa saja yang dimasaknya pasti tidak kena dengan seleramu. Sudahlah penat kerana mahu memenuhi permintaan kamu, sudahnya dikritik pula.

  • Kamu sering mengkritik setiap perkara yg si dia buat dan tidak yakin dengan kemampuan dirinya. Bagi kamu si dia tidak mampu utk melaksanakan sesuatu hingga berjaya. Apa saja yg dilakukannya serba tidak kena di matamu.

  • Kamu terlalu mengongkong pergerakan si dia. Hinggakan aktiviti yg ingin dilakukan bersama teman-temannya sekalipn kamu tidak membenarkannya turut serta. Kamu juga sentiasa mahu si dia melaporkn apa yg dilakukn sepnjang hari.

  • Kamu tidak bersetuju dengan pilihan si dia. Bagi kamu pilihannya itu agak ketinggalan dan tidak bersesuaian. Tetapi apabila si dia meminta kamu memilih sendiri, kamu hanya buat tidak tahu sja.. Buat dek jelah tuh!

  • Cita rasa kamu berdua x sama. Ini membuatkn kamu sering bertekak semata-mata ingin mendahulukn cita rasa masing2. Malah disebabkan perkara ini juga, berlakunya PERANG dingin antara kamu.

  • Kamu tidak pernah mahu menyertai si dia bersama teman2nya. Baginya, kamu perlu berkenalan dgn teman2nya utk menyesuaikn diri dgn keadaan, tetapi kamu pula tidak berminat utk mengenali teman2nya.

  • Kamu sering melarangnya memakai sesuatu yg dia suka kerana bimbang ada org laen yg akan tertarik. Misalnya, melarang si dia memakai pakaian yg dirasakn cantik dan membuatkannya tampak kacak dan menawan.

  • Kamu perasan bagus. Bagi kamu apa saja yang kamu buat, semuanya yg terbaik dan tiada siapa mampu menandingi kebolehanmu. Bukan itu sahaja, tidak cukup dengan membanggakn diri, kamu sering merendah2kn si dia dan membanding2kn dirimu dgnnya.

  • Kamu mahu semua perkara yg dilakukan oleh si dia mesti sempurna. Kalau ada sedikit yg cacat, pasti kamu memarahinya seperti dia buat satu kesilapan yg tidak boleh dimaafkn smpai bila2..

  • Kamu sering berperangai kebudak2kn. Walaupun umur bakal menginjak dewasa, namun sikap keanak2kn kamu sukar dikikis hingga membuatkn si dia ada kalanya berasa agak rimas...

  • Kamu lebih mementingkn kawan2 drpd si dia. Kamu sering memberi alasan shopping ataupn keluar bersama teman2 apabila si dia meminta kamu menemaninya.

  • Kamu terlalu mengikut kata ibu. Walaupn tidak salah, tetapi apa sja yg ibu kamu kata, semuanya diikuti tanpa sebarang bantahan. Sehinggakan ada kalanya membelakangkn si dia. Sekiranya si dia menegur kamu akn kata si dia tidak menghormati ibu kamu. Serba salah si dia dibuatnya..

  • Kamu suka membanding2kn si dia dgn org laen terutamanya teman lelakimu sebelum ini. Apa sahaja kekurangan yg ada pada si dia dijadikn alasan utk kamu meperkecil2knnya. Apa perasaan kamu apabila si dia membandingkn kamu dgn kekasih lamanya? Begitu jugalah perasaannya.

  • Kamu sering berasa curiga dgn kejujurannya. Walaupun si dia telah melakukn yg terbaik demi kepentingan bersama dgn sejujur2nya, namun kamu tetap tidak mempercayainya. Bagimu, apa yg si dia lakukn pasti ada muslihat tertentu.

  • Kamu sering memandang ke arah jejaka lain walaupun ketika keluar bersama. Bukan setakat pandang sahaja, tetapi siap dengan pujian lagi tu. Perrghh! Terbakar jiwa!! (ku penah lakukn ini) lalalalaa~

  • Kamu cepat naik angin. Pantang silap sikit, mulalah api kemarahan kamu m'gelegak. HInggakn smpai 'naik tangan' dan 'terbang' apa saja. Mahu berbirat satu badan. Kes dera ni!

  • Kamu terlalu berkira dgn alasan mahu berjimat cermat. Contohnya kalau keluar bersama, kamu mesti berkata, "Makan asing2, bayar sendirian bhd!" Bertapa kedekutnya kamu.

  • Kamu tidak reti bahasa. Masih tidak faham2 dgn apa yg si dia tidak suka. Sudah puas si dia menegurnya, tetapi kamu tetap melakukannya. Sikap keras kepala dan degil kamu sering mencabar dirinya. Awas! Takut nanti bila si dia hilang sabar, kamu pula yg sengsara.

Kalau suka boleh LIKE....

Friday, May 8

updated~!

Sgt bushan.. tak taw nk wat pe..
so..., ni la kije aku.
Tired gile.. rase cm tak taw nk ckp pe..
rase cm nk gie spaQ je.. haha
Manjekn badanku yg sudah letih tak bermaye ini..

Rase cm nk gelak pn ade gak nie..
mcm2 cite di mlm ari ku dgr..
Pe lgi.. gosip la..!
Tak abes2 idupku di penuhi gosip2 liar akhir2 ini..
Sgt serunuk.. laayaann kn aje..


Disebabkn aku slalu tidur lmbt.., so gelaran catwomen mmg sesuai buat ku..
Bejage smpai ke pagi.. takleh tdo..
Aku seorg yg gile..!
Cm mane la nk gemuk cm nie..
Tdo tak pnah nk jage.. ina ina ina..!!


Aku ade 2 wedding invitation..
In process planning nk attend ke due2 nye..
Coz.., kedue2 nye dak skola ku..
Org da send kad nie yg wat aku rase aku kne gie..
Nsb baek dorg pndai choose date..
Ari ahad.. so.., tak perlu la ku pening2 amek leave..


Every thursday je msti aku amek leave..
Npe?? ehem2.. hahaha..
Only me knows y...
Its a secret.. yg akan dibongkarkn dikemudian ari...
laalalalaaalalaaa~~

Kalau suka boleh LIKE....

Thursday, May 7

story story...

ini bukanlah cerita pasal frog kt dlm pic ats nieh!!

Ermm... Permulaan yg sgt bgus... esok coti..~! coti coti coti~!! Sgt serunuk dan sgt gembira.. yaahooo! Rase cm nk tgk wolverine..! Tp.., cm mls pn ade gak.. hampeh kan??

I tink im in luv.. with whom? or with wat? Only me knows.. haha.. Blom mase tuk share ngan semue lgi.. Kene share sket2 dlu.. Kang kecoh2 tak besh.. Sbb da taw semue.. Tak gempak n suprise da la nti..

Tdi.., ade membe inform.. Ade open intebiu kt putrajaya.. Rase cm interested je nk gie.. coz basic yg tinggi~! haha Tp., job tue kontrak for 6 months.. okay ke klo aku gie eh? kne pikir lgi nie..

lOvely hair.. memule rase nk potong je..! coz rindu sgt kt rmbut ku yg chumel dlu.. ahaakkss.. lgpn ak still mude.. nk look younger.., rmbut pndek more suit kowt.. Tp..,bile pk2 blk.. sayang lak nk ptg pendek.. Ingat nk bela lak smpai raya nanti..
pas tue.., nk wat curl.. rmbut raye..~!! cm mane la rupenye klo rmbut aku curl.. tak dpt nk bygkn..! cant wait for this la....

plan nk gie perhentian/redang by the end of this year.. Hope termakbul la.. da pnat da nk plan2 nie..

Gossip.. asek2 aku kne gossip.. ades..! mane de aku becinta la.. bkn semudah itu taw..! sje je suke2 bikin gempak.. tak salah kowt.. hahaii.. tak psl2 ramai mama2 n papa razi smpai... sronok btoi..!

Model.. estee lauder model search.. teringin nk join dat competition.. but.., kne get ready around 300.. ermm.., aku da pokai afta beli nfon ri tue.. hukhuk.. so.., budget nk gie bln july kt klcc.. teringin nk nengok muke aku ala2 msk mag gitue..
siap makeover.. hahaiii.. so sweet...~!


***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Wednesday, May 6

life..

Wat a life.. Da lame tak update blog.. Kerinduan yg teramat.. tp mls yg teramat lgi lebih.. Maybe busy with facebook.. EPL.. ceh..! aku tgk EPL taw...! Actually.., tak bpe minat bola sgt.. juz biase2 je.. Tp.., aku amek anisiatif (btoi ke ejaan nie) tuk isikn ruang2 kosong yg ade..

Ape yg aku rase skang?? Mmg btoi ckp ina.. Aku bepura2 kuat.. Tak nk nanges.. Tak perlu pikir.. Tp.., aku juz menipu diri sndri..!! Aku wat semue nie maybe sbb nk sgt jage ati ma aku.. Aku tak nk famili aku pndang serong pd mende yg da jdi.. let it be.. Bia la mcm mane pn aku diperlakukan.. Itu semue kenangan.. Itu semue pengajaran bgi aku.. utk aku jdi lebih dewasa... TP.., aku tak dewasa pn.. aahaakkss..~!

Aku eppy dgn life aku skang.. Da kurang engat bout mai past life.. Sronok coz membe2 slalu ade ngan aku.. IT WaS ReaLLY2 FUn...!! Rase nYesal kerna tak hargai mase2 dulu... Aku tak nak bercinta lgi sekiranye cinta itu hanye mampu buatkn aku merana..! Arrrghhh....! tidakk!! neva!!

Kije..? Hope so dat aku dpt gov.. Membe aku da dpt kije gov..! waaa.. tekontang kanting lak ak sorg2 nti.. Juz waiting for end of dish month.. HOpe so dat aku dpt la.. AMIN... Mai current job bkn la tak besh.. MMG TAK BESH LNGSG....!! Its juz wAsting mai tyme..! dtg kije tp.., tak de kije.. Bile ade kije.., mak aii... tak ckup tgn aku dibuatnye..~!!

In a few months nie.., a lots of tings happen.. Smpai tak engat mane satu nk cite.. Smpai lupe sbb byk sgt.. hahaiii... Sronok coz hav a lots of new friends dlm idup.. Already bought new fon.. ITS N95! haha N series tueh.. Pokai aku afta beli dat fon.. hikkhikkk

Tak taw nk cite pe lgi..
NTi update lgi...

Kalau suka boleh LIKE....

Tuesday, May 5

~singkap rahsia cinta disebalik bulan kelahiran~

Januari

- Mudah jatuh cinta.
- Mudah melupakan perasaan cinta terhadap orang yang dicintai sekiranya dikhianati.
- Pandai mengambil hati pasangannya.
- Selalu berdiam diri ketika bertemu dengan pasangannya.
- Bersikap romantik tapi tidak pandai memperlihatkannya.
- Sikap cemburu yang tinggi terhadap pasangannya tapi tidak kisah sekirannya pasangannya cemburu terhadapnya.
- Bakal jadi seorang bapa atau ibu yang penyayang.
- ramai kenalan, sedikit pemalu dan bersungguh-sungguh bila melakukan kerja

——————————————————————

Febuari

- Sukar untuk jatuh cinta .
- Amat hormat kepada pasangan.
- Amat suka memikat pasangan.
- Jujur dan berterus terang dalam perhubungan.
- Sentiasa nekad untuk bersama dengan pasangannya
- Sangat romantik pada dalaman dan bukan pada luaran(hanya pasangannya yang tahu) .
- Patuh kepada pasangannya dan selalu menjaga hati pasangan.
- Amat menjaga penampilan diri dan pasangannya.

—————————————————-

Mac

- Mudah menawan hati pasangannya.
- Sentiasa ingin didampingi oleh pasangannya.
- Sangat pemalu dalam meluahkan isi hati.
- Sangat baik dalam menjaga perhubungan.
- Amat sukar melupakan pasangan yang dicintai.
- Perasaan cemburu yang minima.
- Sangat manja dan sering ingin dimanjai pasangannya.
- Mudah memilih pasangan tanpa berfikir dengan waras.
- Sentiasa mengharapkan keistimewaan dari pasangan.

—————————————————–

April

- Individu yang amat sukar untuk jatuh cinta.
- Selalu memendam perasaan terhadap individu yang dicintai.
- Sukar dan malu dalam meluahkan isi hati.
- Sentiasa ingin diberi perhatian.
- Amat cemburu dalam perhubungan.
- Kesetiaan teguh terhadap pasangannya.
- Emosi cepat terusik dan mudah terluka.
- Sentiasa menjaga hati pasangan dan pandai memujuk.
- Romantik dan terlalu romantik.
- Sukar melupakan pasangan walaupun dilukai.
- Sukar berlaku curang dan amat menyayangi pasangan.

———————————————————-

Mei

- Amat mudah jatuh cinta.
- Baik dan jujur dalam perhubungan.
- Pandai menarik hati pasangan.
- Perasaan cinta yang mendalam.
- Mudah untuk di pujuk.
- Mudah menerima cinta seseorang.
- Pilihan yang tepat dalam berpasangan.
- Nekad untuk menjaga hubungan yang baik.
- Pandai mengatur hidup pasangan (bukan Queen Control atau King Control) .
- Suka mengangankan sesuatu yang indah bersama pasangan.
- Sentiasa dahagakan kasih sayang dari pasangan tapi tak pandai memperlihatkan.
- Ambil berat dalam menjaga hubungan.

———————————————-

Jun

- Amat pandai menjaga hati pasangan sekiranya dia perempuan.
- Sukar melukai dan memahami hati pasangan.
- Mudah jatuh hati tapi terlalu memilih.
- Cerewet dalam hubungan.
- Selalu beremosi.
- Mudah merajuk dan mudah di pujuk.
- Selalu melindungi pasangan dari kritikan atau umpatan orang.
- Elok untuk menjadi Ibu yang baik.
- Dahagakan pujian dari pasangan.

——————————————–

Julai

- Amat suka didampingi pasangan.
- Sukar dimengerti oleh pasangan.
- Sentiasa menjaga maruah diri, pasangan dan perhubungan.
- Amat mudah dipujuk dan berterus terang.
- Amat menghargai kesetiaan pasangan.
- Mengambil berat dan mengasihi pasangan
- Berkebolehan untuk meluahkan isi hati terhadap individu yang dicintai.
- Mudah terluka dan lambat untuk pulih.
- Suka merajuk dan dipujuk.
- Setia terhadap pasangan.
- Suka mendengar dan tidak suka membantah.
- Cemburu terhadap pasangan.
- Suka menilai dan menjaga perhubungan.

————————————————-

Ogos

- Pandai memujuk pasangan
- Suka memimpin pasangan.
- Romantik, Pengasih dan Penyayang.
- Kelam kabut dalam perhubungan.
- Sangat sensitif .
- Mudah meluahkan kata cinta pada sesiapa yang berkenan.

————————————————–

September

- Bersopan dalam hubungan.
- bertolak ansur terhadap pasangan.
- Suka mengkritik pasangan.
- Sangat prihatin terhadap pasangan.
- Sangat sensitif dan emosi.
- Pandai memahami pasangan.
- Kurang menunjukkan perasaannya terhadap pasangan.
- Sukar melupakan sekiranya hati terluka.
- Mudah simpati dengan perasaan dan masalah pasangan.
- Pandai menyimpan perasaan.
- Suka berterus terang jika perkara itu tak disetujuinya.

——————————————————

Oktober

- Amat suka berkomunikasi dengan pasangan.
- Suka disayangi dan menyayangi pasangan.
- Sopan terhadap pasangan.
- Jujur dan jarang berpura-pura dengan pasangan.
- Mudah terluka hati sekiranya pasanangan ada melakukan kesalahan terhadapnya.
- Emosi yang mudah terusik.
- Pengasih, Penyayang terhadap pasangan.
- Cemburu dan terlalu cemburu.
- Romantik
- Memahami pasangan.

———————————————-

November

- Cermat dan teliti dalam menjaga perhubungan.
- Amat berahsia dengan pasangan dan sesiapa.
- Agak degil dan kuat pendirian.
- Mudah ambil berat terhadap pasangan.
- Emosi yang mendalam.
- Perangai tidak dapat diramal terhadap pasangan.

—————————————————

Disember

- Pemurah terhadap perhubungan
- Mudah jatuh cinta dalam masa yang sama.
- Tergesa-gesa dalam perhubungan
- Suka didampingi oleh pasangan.
- Benci bila dikongkong.
- Berbakat untuk kahwin lebih dari satu.(Utk Lelaki)
- Suka mempengaruhi pasangan

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Got this from mai lovely besh friend.. Tanx ya.. I really2 love it..~!

Kalau suka boleh LIKE....