Followers

Tuesday, June 30

~nO subject~

Flu ku yg sehingga kini tidak lgi ku temu ubatnye... sumtimes rase cm okay je.. n sumetimes rase cm gile bdak hingusan btoiii... Arrrgghhh.. keje ri nie mbuatkn ku moody gilerz.. Mcm la aku tak reti wat keje.. Keje ak tak siap2 lgi duk sebuk soh ak wat keje org laen.. Pelik la ak tgk boss aku tue... Gile Gelabah...!! huh!

jUly 1st... Arrrghhh.. it tOmorrOw..?!! takOwt laa.... Cm ner nie.. waaaaa.. Da la ak tak brape nk sehat sngtttt... Hopefully everiting gonna be fine tomorrow.. hope sesngt2... Tetibe time di anjak ke kul 9 am?! adoiiii.. cpt sngtt... kne la bgn cm biase nieh.. Bru je berangan2 nk bgn lmbt2.. haha

On mOnday.,, wani call kak as.. she said dat she wanna come to ofis to take her check.. lets follow our conversion via fon..

kak as: haa.. ko nak per??

wani: kak as.., keje tak ri rabu?

kak as: laa.. knape?? akak cuti la rabu.. akak cuti selase n rabu..

wani: ina keje tak kak??

ina: ina cuti la.. ade hal.. maybe amek MC.. haha (gelak dgn kuat)

kak as: org tue kan da sebuk2 nk jadi model.. mstilaa.. (ina tegelak2)

wani: ye ke?? tak btaw pon...

kak as: npe ngan ari rabunye??

wani: nk dtg amek check.. cm mane eh? rabu nie amek AL.. nk gie hospital than.., nk singgah la skali amek check.. tapi.., saye tak pkai tudung.,..

kak as: laa.. naek je la amek.. slamber je..

wani: sye dtg bwk tudung la.. kat atas nti sye gie toilet pkai..

kak as n ina: tegelak besar.....

to wani.., dtg je la.. wat bodoh sudeyy.. org bkn tak taw wani mmg free hair.. klaka la wani nieh.. haha..


***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Sunday, June 28

..transformer vs flu..

Arrghhh menchi btoiii!! Da la tak dpt2 transformer lgi nie... jeles btoi ramai yg da tgk.. Nie tetibe lak dpt flu.. adoioiii.. tak de mood nk tuleh pnjg2.. tak bpe sehat nie.. rase nk kuar p tgk transformer je.. tp.., tiket semue da selling fast.. tak beshhhhhh.... :((
Kalau suka boleh LIKE....

Saturday, June 27

fArewell


..im gOnna missh u beb..

Sngt sedih bile ingin menulis bout dish kind of title... Aku sngt2 gerun memikirkn subject farewell nie.. Nor nazirah aka oshin.. aku mengenalinye pade usia 16 taon.. kami satu skolah.. satu dorm.. Aku lah antara yg terawal menegur die. coz die check in kt hostel lmbt.. hehe.. Die mmg tersangat friendly.. Besh kawan ngan die.. die seorg yg emosional. mybe sbb gals... Aku pon emosional gak kowt..

Disebabkn ak da apply half day., so aku teruskn jugak.. Even flight die delay kul 9.40 pm.. Aku melepak la kt LCCT tue dri kul 4 lebih smpai kul 7.. 2 jam lebih gak la menunggu ketibaan org yg dinanti2kn.. AKu nk sngt jmpe die.. coz nti susah nk jmpe.. Lgpn mmg aku de bende nk kasi die.. Sebagai kenang2an.. Hope she will oweys keep it...Da rindu kt die da nie.. waaa.... lalingg.. cptt blkkkkk!!!

Bkn ak je yg ade.. Her boyfriend's- bob, her friends.. - krel, zaty n zul.. Syg kat die sesgtt.... bYk gamba ak n die amek.. coz ak lame kowt kt sne.. Borak2.. Gosip2.. dpt jmpe qaseh in person!! she is soooo cute!! geramm.. tak dpt nk take her pic coz bat camera ngan nset da kong.. hurrmmm
Mase ak hugging die.., byk pesanan ak kasi... Time nie mmg nk nanges da.. tpi., leh cover lgi.. die pn chame gak.. nk nanges.. Tp.., aku taw..! kami kuat..! no need to let our tears fall... =)

Dia kini sudah berada di UNIMAS sarawak.. Slamat tiba pd kul 12.01 am.. time nie die text aku. jaoh btoi pejalanan die.. 2 ari tuee.. hehe.. ku merinduimu lalinkkkkk!! online buzz ak! on9 bce blog aku!!



***the end***


Kalau suka boleh LIKE....

hOme



disebabkan kebosanan yg teamat.. n tak leh on9.. so.., aku pun kemas2 la ape yg ptot.. pic yg beselerakan tak sempat nk snap..(mls nk tnjuk kt korg)




nie la wardrobe aku.. tpi..,nie juz bj2 yg berhanger la..
yg len2 tersusun rapi.. takleh nk tnjuk sngttttt....




kemas pnye kemas.., terjmpe lak mende2 nie.. its mai past life..
bce blk letter nie.., ak tegelak besar.. ak pn tak taw npe ak still simpan mende jadah nie..
***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Tuesday, June 23

~mereka~

Mereka?? merujuk kepada siapa ekh?? haha.. itulah mereka besh friends ku.. kini sudah menjadi pasangan kekasih.. hoho semoga mereka berbahgia hingga ke akhir hayat hendaknya.. Semakin ramai lak yg telah menghasilkn bibit2 percintaan.. aku turut menumpang bahgia dan jeles jugak!! wakaka ntah knape nk jeles ak pn tak taw.. giler!!

For me love doesnt mean its mines.. tak semestinye kite syg seseorg itu.., kite harus memiliki dirinya.. Cukup sekadar kita n dia taw betapa sygnye n dalamnye kasih itu... Byk yg telah aku pelajari sepanjang aku single n mingle nieh.. huhu..

Byk yg ak nk update sebenarnye.. Tp kesuntukkan mase.. Membataskn pergerakkan ku.. hoho.. Now.., im counting to June 29.. for sumting!! i will update later.. tak nk btaw ape bkal jdi on dat date.. hehe.. btw.., im sad toO.. coz one of mai besh friends will go far far far away... but.., she go for further her studies.. hope she will be fine.. n be strong...

sPecial fOr mAi lovelY friends...
i lOve U sOooo mUch.. tAkinG a Gud gUd care.. jatoh bgn sndri.. ko kt tmpt org.. pepndai jage diri.. aniting.., cntact aku via fon.. ak akn sntiase m'hubungi ko utk memberitaw perkembangan kami di sini.. dunt wori mai friends.. pejam jelik 4 taon kejap je.. im gonna mish mish mishhh u....
Kalau suka boleh LIKE....

Monday, June 22

~gossip~

ade macam2 cite n hot gossip ak nk stories kt sinie.. tp disebabkn aku busy n tak de mase tuk on9.., so.., akn ku update nti okeh?? tue sahaja.. hhuu.. kne smbung keje lak.. papaiii...

***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Thursday, June 18

~knape.. y??~

Hurmm.. what a life.. keluhan yang selalu keluar dari bibirku yang comel sejak kebelakangan ini.. Lately nie asyik fikir pasal life.. Kenapa apa yang aku inginkan selalunya tak menjadi yang terbaik.. tapi.., yang aku tak nak tue la sentiasa jadi yangg terbaik buat aku.. Arrrghhh...! Maybe aku perlu korbankan apa yang aku ingin.. Apa yang aku suka demi kebahagiaan di masa akan datang.. Maybe..maybe..


Sometimes aku tertanya2.. Apa yang aku inginkan sebenarnya?! Kadang~kadang aku rasa macam perlu kot teman hidup.. Almost a year da kot aku single.. Arrghhh! Terasa ingin ku jerit..! di tengah2 pagi buta ni.. di kala jam menunjukkan jam 1.45 am.. 18th june.. eh eh.., hari ni birthday kak nad! (da wish da tadi.. ngada2.. wat2 cam tak tau konon... ) n hari ini juga bufday dilaa.. tenggah fikir, nak wish ke tak? coz no die aku da tak da.. kat myspace je la....


Lately nie tido ku da tak tejage.. Penat nk pikir byk probs.. Its all bout financial.. Arrghh! Nie lgi memeningkn kepale jew.. Mls nk pikir.. Smpai bebile pn tak kan abes pikir.. Da la boros!! Padan muke! tak reti nk berjimat.. (aik.. da knape marah dri sndri lak nieh.. giler!!)


Now.., really2 need a vocation! but..., aku nk gie ujung taon nie.. Nk kne sabing from now on! Coz at the same time ak nk amek lesen ujung taon nie gak.. Terase nk gie redang.. (gie sorg boleh? haha.. bonggeekk!)


Tetibe aku cam tesuke lak lagu dewa.. "Aku cinta kau dan dia.." besh lak rasenye.. I hate to make a decision!! tak suke laa.. benchi!! Tapi.., tue la lumrah kehidupan kan? Takan nk biar cm tue je..


video
enjoy..!
***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Tuesday, June 16

~June 16, 2009~

Hari nie ari selase... Hari nie 16 june 2009.. Rase yg teramat sngt nk gie keje.. Ntah knape.. Maybe sbb aku tak cukup tdo last nite.. Now.., rase cm ape eh?? Ntah.. Wat im know.., aku perlu pikir sedalam2nye bout my new life.. love.. friends.. etc..

Tadi.., aku set status kt YM aku as "day afta day i fall in luv.. bt, i dont kn0w wether he feel da same.. it makes me crazzyy~!!" pas tue.. ade sumone nieh buzz me.. Lets check our coversation.. Aku tak la letak id ym sebenar eh? for safety.. haha

AH: wakakakka
AH: alamak...

Aku: oits..
Aku: ko knape tetibe gelak nie??
AH: nie kire tgh demam cinta r nih..
AH: huuhu

Aku: haha
Aku: coming soon
Aku: wakakaaa
AH: sape ek??
AH: huhuhu

Aku: erk? spe?
Aku: eh eh.. nti da jdi bru la ak kasi taw..
Aku: wahaha
AH: ok2...
AH: aku tggu..
AH: huhuhu

Aku: haha... doakn je la..
Aku: klo ade ade la..
Aku: klo tak de.., aku tgu ko je la
Aku: wakakaakakaa

**he silent.. juz wondering y.. slalu tak mcm nie pn... atiku tertnye2.. aku slah ckp ke??**
**a few minutes later**

Aku: uits
Aku: ko taw tak nie kt mane..
Aku: Location: Deballz.Com Studio, #28-3, Dataran Dwi Tasik, Bandar Sri Permaisuri, Cheras, Kuala Lumpur
AH: dataran dwi tasik aku tau r..
AH: tp nak cr
deballz.com tuh aku xpasti..
AH: nape?

Aku: ermm.. aku nk p carik bf
Aku: haha
Aku: tak de la
Aku: ade photoshoot
AH: owh..

**a few minutes later.., "Meebo Message: AH is offline"
aku tertnye2 lgi nieh.. knape ngan mamat sekor nieh??**

Nanti aku update lgi... tue je stori.. akn ku kaji nnti...
***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Saturday, June 13

~updated lagi~

Ermm.. bushan gak duk umah sengsorg nieh.. Tp., tak pe la.. okay la kowt.. rest jew.. Really really mish mai satuday life... da lame tak cuti on saturday.. Perrrgghh!! Rindu gile.. but.., is in a middle of a month.. Nk kuar pn tak leh.. haha.. For others., maybe pelik.. padahal bru awal bulan.. Ye laa.. korg gaji lmbt.. Aku gaji awal.. So.., awal bln da jdi middle da tuk aku....

Suddenly.., aku rase cam teharu sngt ade kengkawan yg selalu ade ngan aku... Actually., aku tak taw nk update ape.. tak de story laa.. Maybe ade,.. tapi aku tak ingat.. bile nk update blog.., mmg semue cite aku lupe..

TUe je la kowt.. nti update blk la.. mls sesngt nieh...


***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Tuesday, June 9

~9 sebab ati tidak bahagia~

Antara mazmummah utama yang menghilangkan bahagia di hati ialah :

1. Pemarah paling mudah dikesan atau dilihat dan paling banyak di dalam diri manusia. Orang seperti ini jarang mendapat kawan dan hati tentunya tidak tenang.

2 . Pendendam tersembunyi iaitu ibarat mengumpul lahar di dalam dada. Orang seperti ini sentiasa mencari-cari peluang untuk membalas dendam hatta secara yang kecil-kecil sekalipun seperti sakitkan hati atau tempelak orang yang didendami itu. Sebab itu orang pendendam mudah kena sakit jantung.

3. Hasad dengki - amalanya hangus akibat hasad dengkinya itu kerana ia memiliki sifat ketuhanan.

4. Bakhil - sentiasa merasakan orang lain menginginkan harta, kesenangan, pangkat dll. dari dirinya. Contohnya sentiasa berdalih mengatakan ia tiada duit. (rezeki yang diberi oleh Allah elok dikongsi bersama..-derma) Allah lebih sayang orang yang fasiq tetapi pemurah tetapi benci orang yang abid tetapi bakhil. Kerana walaupun fasiq, pemurahnya itu tetap memberi manfaat pada orang lain kerana kadangkala rezeki itu Allah beri melalui maknusia

5. Tamak orang yang tidak puas dengan yang sedikit nescaya tidak akan puas dengan yang banyak kerana dunia ini ibarat meminum air laut...walau berapa banyak yg diminum tetap tak abis jugak...lagipun org tamak selalu rugi.. ** Ingat ! yang dikatakan harta atau rezeki kita bila ia dipakai atau digunakan oleh kita. Selagi tidak diguna iaitu disimpan, itu belum boleh dikatakan rezeki kita. (mungkin ada hak orang lain di situ) Biarlah rezeki itu sedikit tetapi mendapat keberkatan iaitu dapat dimanfaatkan.

6. Tidak sabar andainya perkara yang kecil pun tidak boleh bersabar apatah lagi hal-hal yang lebih besar. (oleh itu banyak2kanlah bersabar bila hadapi dugaan..cthnyer time keja banyak..tetap maintain vogue walau keja bertimbun atas meja..heh..heh..)

7. Ego - ibu segala mazmummah jadi ia membuatkan seseorang paling tidak tenang. Orang yang memiliki sifat ini pantang tercabar dari sudut zahir mahupun batin.

8. Riak terseksa sendiri kerana sentiasa tercari-cari peluang untuk dipuji. Sentiasa berlakun-lakun di depan orang. Jika ia dipuji, ia akan menambah amalnya tetapi jika dikeji, ia akan mengurangkan amalnya. -Allah marah kalau kita riak..takabbur dgn aper yg kita ada..

9. Cinta dunia - tidak dapat menderita, ...dapat pun menderita kerana bila sudah dapat susah pula menjaganya.. Berhartalah tidak mengapa tetapi kawal hati jangan diletakkan pada harta itu. biler mati cuma bawa amalan dan doa anak yg soleh/solehah... Cinta dunia merupakan "neraka dunia" kerana dunia itu "panas" akibat ia merupakan barang buruan dan rebutan. Jadi letakkanlah akhirat itu di hati dan dunia itu di tangan supaya dunia itu senang dibahagi-bahagi dan akhirat dibawa mati.

Kesimpulan
Jadi yang meragut kebahagiaan sebenarnya bukanlah secara TOTALnya disebabkan Kemiskinan, musibah, kesibukan dllnya. tetapi ialah MAZMUMMAH.

Makin tinggi mazmummah seseorang, makin ia tidak BAHAGIA. Samada bermujahadah atau biarkan saja mazmummah itu, kedua-duanya tetap menderita tetapi andainya bermujahadah kita akan dibantu Allah dan akan bahagia jua akhirnya.

So..sama-samalah kite sentiasa ingat mengingati antara satu sama lain...andai kita terleka dengan dunia buruklahh padahnya.

Wallahualam"

Kalau suka boleh LIKE....

~antara KEKASIH dan KAWAN~

Ramai orang mengutamakan KAWAN dari KEKASIH...
dan ada juga mengutamakan KAWAN kerana KEKASIH...
ANDA tergolong dari yang mana...???

hadirnya seorang KEKASIH sejati sebagai pelengkap kehidupan dan mengisi kekosongan hati... hadirnya KAWAN sebagai sahabat sejati... berkongsi segala suka duka dan teman sepermainan dan belajar....

Antara KAWAN dan KEKASIH Yang mana harus dipilih..?
KAWAN pengubat kesunyian,
KEKASIH penyembuh kelukaan.

Antara KAWAN dan KEKASIH yang mana harus didahulukan..?
KAWAN tempat mengadu,
KEKASIH tempat bermadu.

Antara KAWAN dan KEKASIH Keduanya tak bisa disisih...
KAWAN menghulurkan bantuan
KEKASIH menghulurkan sokongan.

Antara KAWAN dan KEKASIH Keduanya diperlukan...
KAWAN sekuntum senyuman,
KEKASIH sepenuh perhatian

Antara KAWAN dan KEKASIH Bilakah akan bersatu...?
KAWAN sejujur kata,
KEKASIH setulus setia
KEKASIH silih berganti Kerana tiada kesefahaman.. tetapi KAWAN sentiasa disisi mendengar masalah dan mengambil berat tentang diri kita

JIKA KAWAN itu KEKASIH...dan KEKASIH itu KAWAN...
perlu lah dihadiahkan "Sedalam lautan Setinggi kayangan" kerana "Kasih sayang tiada sempadan" tapi sayang...
KEKASIH tetap KEKASIH...
KAWAN tetap KAWAN...
perbezaannya terlalu ketara.. tapi keadaannya tetap sama..

Kalau suka boleh LIKE....

Monday, June 8

~ina yg ngade2~

Gile sengal dowh aku.. subjek yg sangat menarik perhatian.. Ari nie tak keje.. Took a MC.. coz nk gie interview.. Nie.., klo la boss aku bce blog aku.. leh mati nieh.. Tp.., rase2 nye boss ku tidak taw about dish blog.. Jgn ada yg report sudeyh..

Tue la gatainye aku.. Gie amek MC semate2 nk attend interbiu.. Nk improve sket lorr salary n nk gain more experience..

Pas tue ptg tdi gie clinic.. Doktor ckp "npe muke kamu cengkung.. tak makan ke?" than.., suddenly aku tegelak besar.. upss.. haha Aku ckp la da setaon cm nie.. Doktor check aku pnye low blood.. Die kate tak de pa pe.. nsb baek.. but.., she gave me a medicine.. Which is for mai blood.. i hAte to EAT IT...!! She said.., "ubat nie u tak leh mkn lebih2 sngt.. u muda lgi" "tkot nti badan u naek mendadak" AKu plak berkate di dlm ati "ish doktor nieh..! aku mmg nk naekn badan la!"

Akan ku update pic ku dri semase ke semase.. korg doakn la aku semuge aku cpt naek cm korg2.. wahakakakahakahakaa (^_^)


***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Friday, June 5

~Tip Mengenal Diri Sendiri Melalui Tarikh Lahir Dari Dr. Fadzilah Kamsah~

1. Pemimpin
2. Lembut
3. Kemas (Cerewet)
4. Rajin
5. Boleh berbincang
6. Angin
7. Patuh
8. Bisnes
9. Glamour

Contoh: 20 05 1981 (tarikh lahir)
2 + 0 = 2
Maka kotak pertama adalah 2.

Kemudian campurkan kesemua nombor..
2 + 0 + 0 + 5 + 1 + 9 + 8 + 1 = 26
Kemudian hasil campur yang lebih dari 9 akan dicampur lagi seperti :
2 + 6 = 8
Maka kotak kedua adalah 8..

Selepas itu kotak pertama akan dicampur ngan kotak kedua
2 + 8 = 10
Oleh kerana hasil campur lebih dari 9 maka dicampur lagi
1 + 0 = 1
Maka kotak ketiga ialah 1..

hasilnya..
2 : Lembut
8: Bisnes
1: Pemimpin

Maka anda sudah cerminkan diri anda mungkin sifat-sifat ini ada dalam diri anda dan mana tahu mungkin suatu hari nanti dengan sifat ini anda akan menjadi seorang yang berguna..

Selamat mencuba



Kalau suka boleh LIKE....

Thursday, June 4

~lovely song~


video


..love dish song..


Aku tak percaya cinta
Aku tak percaya cinta
Aku tak percaya C I N T A


Namaku tak perlu disebutkan
dari suara pasti kau kenalku
rupaku tak payah dibayangkan
memang kau tak rugi bertemuku
Ku selalu lihat dari jauh
ku tahu kau pun rasa sesuatu
bila kau perlu diri ku tiada
biar menjadi misteri hidupmu


Aku tak pernah fikirkan cinta
sekadar mengusik kamu
biarlah cinta yang datang padaku

aku tak percaya
Aku tahu kau ingin bercinta
janganlah cepat jatuh cinta
berkawan dahulu baru ceritanya sempurna
Hey hey hey hey

Memang benar kau jadi rebutan
ramai gadis yang terpikat denganmu
tapi aku beza dari semua
bukan aku menjual mahal
Kerana ku cukup semua
hanya tiada hmmm teman lelaki
sekadar sekadar cuci mata
melihat lelaki seperti kamu


Aku tak pernah fikirkan cinta
sekadar mengusik kamu
biarlah cinta yang datang padaku
aku tak percaya
Aku tahu kau ingin bercinta
janganlah cepat jatuh cinta
berkawan dahulu baru ceritanya sempurna

Hey hey hey hey
Aku tak percaya cinta
Aku tak percaya cinta
Aku tak percaya C I N T A


Baru semalam aku bermimpi bertemu kamu
Peliknya rasa lantas ku tersedar
Aku tak percaya


Kalau suka boleh LIKE....

Wednesday, June 3

~sehari bersama~

Peristiwa ini berlaku sehari selepas wedding... inilah aktiviti kteowg semase 1st june 2009... on monday.. disebabkn aku tak berkije.., so kteowg pn p la tgk muvie.. tak taw nk tgk cite ape.. tp.., oshin nk sngt tgk nite at museum 2.. so.., tgk tue je la.. 2nd time aku tgk.. before muvie start.., kteowg p mkn jap.. disebabkn aku terlalu lapa.. tak having breakfast dat mornink.. so.., oshin blanje mcd.. nie la pic2 nye.. ho ho



..sian kt bob..


..sian jugak kt bob..


..nie okay sket..
..masing2 buat muke..


..nie la spicy chicken mcdeluxe oshin blanje..
..dap dap dap..


..french fries..
..febet ku..

video

funny video.. asalnye nk take pic kt escallator.. tp.., disbbkn nset terlalu cngeh kan.. nie la jdinye.. ho ho ho.. afta tgk muvie.., kteowg lepaKING kat area puchong.. kt masjid terapung tue.. borak2 kosong.. take pic.. aku lps gian maen buai. plan ingat nk jmpe siti.. coz upe2nye siti tue jiran bob..!
tp.., tak dpt jmpe.. coz siti keje kt bkt tinggi.. tak de rezeki nk jmpe la tue..


..k.A.m.I..

..ina_ellyna..

suke dpt maen buai...!!



***the end***

Kalau suka boleh LIKE....