Followers

Wednesday, July 1

~kEnangan itu membantuku~

Hari nie... 1st july.. Im going to studio for doing mai portfolio.. will be update later.. haha.. This is wat should be happen on June 29.., its postpone to July 1st...

Aku sampai pagi tadi lambat sikit.. so., Agak kelam kabut.. dengan rambut tak set.. memang hampas la.. Aku juz bring 3 dresses n 3 shoes.. Nak bawak banyak2 leceh la.. coz aku pun datang using public transport... Masa kat studio tue.., disebabkan dorang know dat im not feeling well., dorang pun pakai mask.. haaahaaa... everiting okay.. aku agak kaku coz 1st time an buat semue nieh.. so.., memang kelaka kowt.. Habis photoshoot on 12.40 pm..

Otw blk.., ingat nak singgah mid.. tengok transformer ke.. sorang2 pun tak pe la.. tapi.., tak jadi coz teringat yang ofis kat situ. sat gie kantoi leceh plak.. kate amek MC.., tapi leh lak datang mid tengok muvie.. haha!! than., aku proceed gie kl central. beli MCD!! lapar gila dari pagi tak makan kot..

Aku da pergi klinik.. Doktor tue kate tak de pa pe.. juz demam biase je.. doktor tue suruh minum air byk2.. (doc tue cakap dengan lagak seorang ibu yg memarahi anaknye yang berusia 4 taon)

Kenangan? Aku ingin ceritakan di sini.. bahawa.., kenangan lama itu la membantu ku untuk memadamkan kebencian itu sikit demi sedikit.. Kenangan memang bayank membantu aku untuk terus hidup.. Aku perlu sedar yg dia banyak mengajar aku segala2nye.. tentang kehidupan.. walau sejaoh mane buruknye die.., walau sebesar mane salah die pun.., die tetap pernah berbakti pade aku.. Aku memanjatkan kesyukuran kerna aku tidak melukakan / mengecewakan sesape lagi... aku rase la an.. haha! bonngeeekkk!!

"tak payah susah2 lupakan kenangan... biar ianya padam dengan sendirinya.. coz., kalau ko cuba lupakan.., ko pasti akan rasa kesakitannye.. so.., let it be..."

"Bencilah seseorang itu dengan 99% kebencian.. dan tinggal lah 1% untuk rasa sayang.. supaya satu ari nanti 1% sayang itu mampu menghapuskan 99% kebencian..."

"Sayangilah seseorang itu dengan 99% kesayangan.. dan tinggalkan lah 1% untuk rasa benci.. kerana 1% benci itu mampu untuk buat kita hapuskan 99% sayang..."



***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

0 orang nak bebel jugak: