Followers

Saturday, August 29

Copy from amyliana

RULES: Once you've been tagged,
you are supposed to copy-paste this note,
and answer all the questions.
At the end, choose several people to be tagged
- including the person who tagged you.

ABC About You Questions:
A - AVAILABLE: BIG YESS!! ;)
B - BIRTHDAY: 13 Novemba 86 (waiting a present from u!)
C - CRUSHING ON: him..
D - DRINK YOU LAST HAD: chocolate milk
E - EASIEST PERSON TO TALK TO: my gurlfriends ~ riena (she know everiting)
F - FAVORITE SONG: Takin back my love ~ Enrique feat Ciara
G - GUMMY BEARS OR GUMMY WORMS: bears plisss... ;p
H - HOMETOWN: Sg. Buloh
I - IN LOVE WITH: everyone whos love me...
J - JUGGLE: No!!
K - KILLED SOMEONE: One day.. maybe maybe.. haha!!
L - LONGEST CAR RIDE: do i have a licence?
M- MILKSHAKE FLAVOR: Chocolate plisssttt
N - NUMBER OF SIBLINGS: 5
O - ONE WISH: I could have a boyfriend now!! i mean a special one.. ;)
P - PERSON YOU CALLED LAST: My sis ~ but she didnt pick up!! hate it!
R- REASON TO SMILE: DO i need a reason to smile??
S - SONG YOU LAST HEARD: My all ~ mariah carey
T - TIME YOU WOKE UP: since fasting month.., 5.00 am
V - VEGETABLE(S): love it!!
W - WORST HABIT: lazy..
X - X-RAYS YOU'VE HAD: twice
Y – YOYOS ARE: games.. haha
Z - ZODIAC SIGN: Scorpio

Random Questions About You:
Spell your name without vowels: In (please comes in) haha
What color do you wear most?: white / black / pink
What are you listening to now?: noting
Are you happy with your life right now?: BIG YESS
What is your favorite class in school/college?: Accounting n Finance
Are you outgoing?: Sometimes..
Favorite pair of shoes?: Vincci.. its shoes kan?
Where do you wish you were right now?: be with 'boyfriends'...

THE CANS:
Can you dance?: A bit
Can you tie a cherry stem with your mouth?:
I will try.. haha
Can you whistle?: CANT!
Write with both hands?: right only
Walk with your toes curled: CANT!

THE DO'S:
Do you believe there is life on other planets?: YUP!
Do you believe in miracles?: YESS.. ops coz!
Do you believe in magic?: fake..!
Love at first sight?: I have to believe it!
Do you think there's a Satan: of cos..
Do you believe in Santa?: fake!!
Do you know how to swim?: Can u teach me??
Do you think you could handle the stuff they eat on those reality shows: No..

THE HAVES:
Have you ever been on a plane?: One day ... ;)
Have you ever asked someone out?: YUP..
Have you ever been asked out by someone?: Always. :)
Have you ever been to the ocean?: YUP
Have you ever painted your nails?: Once

THE WHATS:
What is the temperature outside?: I dont care.. huhu
What radio station do you listen to?: Hot.Fm
What was the last restaurant you ate at?: cant recall.. haha its have been a long time im not going ate at restaurant..!
What was the last thing you bought?: MnG shirt
Who was the last person you took a picture of?: Myself...

CRYING SECTION:
Ever really cried your heart out?: Sure.
Ever cried yourself to sleep?: Yes.
Ever cried on your friend's shoulder?: Always need it!
Ever cried over the opposite sex?: YUP..
Do you cry when you get an injury?: Sumetimes..

HAPPY SECTION:
Are you a happy person?: all my friends said dat im a happy go lucky person!
What can make you happy? : be with girlfriends
Do you wish you were happier?: Yes
Can music make you happy?: Depends

LOVE SECTION:
How many times have you had your heart broken?: so many times..
Have you ever loved someone so much that you'd die for them?: Long time a go...

LOOK AT ME:
What is your current hair color?: Black
Current piercings?: Both Ears
Have any tattoos?: NO WAY!!
Eye color?: Dark brown.. haha

IN A GIRL/GUY:
Favorite eye color: Dark brown
Short or long hair: short
Height: Taller than me! (must be)
Best clothing: Simple but SMART

HAVE YOU EVER:
Been to jail: No
Mooned someone: No wAy...
Thrown up in a store: NO..
Done something really stupid that you still laugh at today: lol!! hahaaa
Gone skinny dipping: YES!

THIS OR THAT:
Pepsi or Coke: BOTH
McDonald's or Burger King: McD
Single or Group Dates: Single
Chocolate or Vanilla: Chocollate
Strawberries or Blueberries: NONE
Meat or Veggies: Meat
TV or Movie: Movies
Guitar or Drums?: Guitar
Adidas or Nike: adidas coz im a liverpool fans!! ;)
Chinese or Mexican: Mexican
Cheerios or Corn Flakes: NONE
Pie or Cake: Cake (fattie!!)

I will not tagged anybody... Sesiapa yang berminat untuk jawab this survey.., silalah jawab... hehe

Rindu survey from cik Oshin....

Kalau suka boleh LIKE....

perbezaan

Picta ini diambil ketika aku keluar bersama~sama girlfriends aku...
Aku masih berkira~kira samada mahu potong ini rambut atau tidak..

Adakah ini imej baru aku?? satu hari nanti kot.. belum tiba lagi masanya.. ;)
Sometimes aku rasa.., cantik jugak aku bertudung..


***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Erra Fazira


Firstly nak mohon ampun dan maaf.. kerana sepatutnya aku post entry ini malam tadi.. tapi kerana kepenatan dan kekenyangan.., lalu aku ketiduran pula...

Erra Fazira adalah idola ku.. Aku suka dia kerana kecantikkan dia + bakat dia + personaliti dia + everything bout her aku suka!! i lykeeeee ;)

Aku bukan fanatik sesiapa.. Selain Erra.., aku juga meminati MAWI!! Mesti orang akan cakap.., "tak de orang lain ke ko nak minat??" dan aku pasti jawab.., "Lain orang lain minatnya...."

Erra ni byk juga kontroversikan? Cinta!! Biar apa pun orang cakap.., aku tetap suka dia.. Muka Abby ada iras2 sikit macam Erra.. Lebih2 lagi masa diorang belakon dalam filem PASRAH!

Tak banyak pun aku nak cerita pasal idola aku ini.. Juz hari tu.., aku baru pulang dari kantor.. Aku ternampak magazine URTV! Cover story is Erra! Apa lagi! aku tanpa berfikir panjang.., terus ambil dan beli... ada gak magazine NONA.. cover storynya Erra juga..


***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Friday, August 28

chilis






















Sorry buat kalian semua.. Mesti meleleh air liur korang kan kan kan?? haha!! DI bulan2 puasa begini.., aku sengaja menguji keimanan anda~anda semua...
Teringin berbuka puasa di chilis restaurant.. Ada sesiapa yang sudi bawa daku yang comel ini??
Next entry is Erra Fazira.. wait eh.. malam karang baru update.. YB la katakan.. hehe ;)
***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Thursday, August 27

menghitung~!!

Kali ini entry hanya sependek yang boleh...!!

Aku menghitung hari sehingga August, 2011!!

Mari kita sama~sama nantikan

Kalau suka boleh LIKE....

Wednesday, August 26

TANTRA TONTEM~~

PERTAMA
Bersedekahlah kepada orang lain lebih daripada yang mereka perlukan dan lakukanlah dengan penuh kerelaan.

KEDUA.
Kahwinilah lelaki / wanita yang gemar anda berbicara dengannya, kerana kemahiran berbicara antara satu dengan lain akan menjadi lebih penting pabila usia semakin tua.

KETIGA.
Usahlah mempercayai segala perkara yang anda dengari.
Berbelanjalah sekadar apa yang ada atau tidurlah seberapa lama yang anda perlu

KEEMPAT ..
Apabila kamu berkata, " Aku Cinta Padamu", maka tunaikanlah..

KELIMA.
Pabila mengatakan, "Maaf", tenunglah matanya.

KEENAM.
Bertunanglah sekurang-kurangnya enam bulan sebelum kamu diijabkabulkan.

KETUJUH..
Percayailah cinta pandang pertama.

KELAPAN..
Usah tertawakan impian orang lain. Manusia tanpa impian tidak memiliki apa-apa.

KESEMBILAN..
Cintailah seseorang dengan sepenuh hati dan penuh kasih sayang. Sungguhpun anda akan berasa seolah-olah diri anda tersiksa, tapi percayalah itulah satu-satunya untuk melengkapkan kehidupan ini.

KESEPULUH.
Jika berlaku perselisihan pendapat, bertengkarlah secara aman. Usahlah menyebut nama sesiapa ketika bertengkar.

KESEBELAS.
Usahlah menilai seseorang berdasarkan peribadi keluarga mereka.

KEDUABELAS..
Berbicaralah dengan tenang dan berfikirlah dengan pantas.

KETIGABELAS.
Apabila seseorang bertanyakan satu soalan yang tidak anda gemari, lontarkanlah senyuman dan bertanyalah padanya,"Kenapa anda ingin tahu?"

KEEMPATBELAS.
Ingatlah bahawa setiap cinta dan pencapaian yang besar akan melibatkan pengorbanan dan risiko yang besar.

KELIMABELAS.
Ucaplah "Semoga anda diberkati" apabila mendengar seseorang bersin.

KEENAMBELAS.
Apabila anda kerugian, janganlah jadi kurang ajar.

KETUJUHBELAS.
Berpeganglah kepada tiga R:
1. Rasa hormat pada diri sendiri;
2. Rasa hormat kepada orang lain;
3. Rasa tanggungjawab terhadap semua tindakan anda

KELAPANBELAS.
Usahlah benarkan pertikaian yang sebesar hama merosakkan sebuah persahabatan yang besar.

KESEMBILANBELAS.
Apabila menyedari bahawa anda telah melakukan kesalahan, usahlah berlengah untuk perbetulkan kesalahan itu.

KEDUAPULUH.
Tersenyumlah ketika menjawab telefon. Pemanggil akan melihatnya daripada suara yang mereka dengar.

KEDUAPULUH SATU
Ada ketikanya anda perlu bersendirian.

Kalau suka boleh LIKE....

Monday, August 24

kejujuran vs kepura-puraan~~

Orang kata kejujuran itu penting dalam sesebuah perhubungan... Dari kejujuran lah akan lahirnya kesetiaan yang tidak berbelah bagi.. huh??

Dulu.., aku sangat mementingkan kejujuran... tapi.., kini tidak lagi.. Mungkin aku merasakan kejujuran itu hanya perlu wujud untuk sesetengah perkara sahaja..

Kepura-puraan dan kejujuran.... yang mana harus didahulukan? Bagi aku.., aku memilih untuk terus berpura-pura.. kenapa? Kalian semua boleh fikirkan ianya sendiri.. Setiap orang tidak akan pernah lari dari kepura-puraan (think about it)... Kebahagiaan orang lain adalah lebih penting dari segalanya.. Aku tidak pernah menyalahkan sesiapa di atas apa yang telah terjadi pada kehidupan ku yang lepas.. Aku hanya mampu berdoa agar aku terus kuat menghadapi segala ujian dan dugaan hidup.. Terima kasih kerana pernah menjadi sebahagiaan dalam hidup aku... Really appreciate it...

Lately ini.., aku merasakan dan ia benar2 terjadi..! Semua orang seolah2 menyalahkan aku atas apa yang telah terjadi.. Aku malas nak ambil pusing benda-benda remeh seperti itu.. Bagi aku ianya telah pun terjadi.. Telah pun berakhir.. Untuk apa diulas lagi?? Untuk apa dijaja lagi cerita itu?? So.. aku decide... SILENT IS THE BEST DECISION... Sometimes.., bila kita terlalu banyak sangat buka mulut.., ianya akan menampakkan bertapa bodohnya diri kita.... ;)

Aku sudah tidak mahu mengimbau lagi akan perkara2 lepas.. Aku hanya ingin terus melangkah ke hadapan dan hanya akan menoleh ke belakang sekiranya aku melakukan kesalahan.. Ianya hanya sekadar peringatan buat aku supaya aku tidak melakukan kesilapan yang sama...

Aku hanya insan biasa.. Aku inginkan kedamaian.. Aku inginkan ketenangan.. aku juga inginkan dan impikan K.E.B.A.H.A.G.I.A.A.N....

Di kesempatan ini aku menyusun sepuluh jari comel aku ini.., memohon ampun dan maaf di atas segala salah dan silap yang aku pernah lakukan terhadap kalian semua... Samada secara sedar atau tidak sedar... Aku hanya insan biasa yang tidak pernah lari dari melakukan kesilapan....
Kalau suka boleh LIKE....

Friday, August 21

tanx bro~!

Subjek yang sangat bermakna... Aku tidak tahu ingin menulis apa sebenarnya.. Lately ini.., aku rasa aku perlu menaip dengan ejaan yang penuh dan betul.. Aku sedang cuba untuk melakukannya.. Semoga aku berjaya la.. haha

Last nite.., aku tidur lambat.. Kenapa?? Semue sebab bro aku yg tidak berapa nak bro la.. Mesti orang pelik.. Mane datangnye bro? Sedangkan aku tidak punya abang pun! so.., lu pikir la sendiri!! (pinjam ayat Nabil jap)

Apa yang telah terjadi??
- my bro call me using his ofis phone number..
- firstly dia cakap... dia call by using house phone.. (aku sangat pelik.. sebab no fon itu sangat unik)
- rupanye2.., WakenaBeb!! (salute la kat u bro!)

Akibat..
After aku find out.., dia rupanya bro aku.., memang aku rasa macam nak jerit sekuat2nye.. Aku dapat taw after dia memberi hint2 yang aku inginkan sangat.... Padan muka dia!! banyak kali jugak la kene bodoh dengan aku.. haha ;)

So.., kami pun berbual la macam biasa... He is a such a good bro for me.. At that night.., he give me an advice.. Aku sharing a few problems dengan dia.. Coz.., im know that he have a lots of experience....

Juz aku tidak dapat menerima bila dia cakap:-
"u tak sepatutnye melepaskan peluang yang ada.. bukan senang nak cari orang yang betul2 sayang kat kita sepenuh hati.. "
Aku rasa...: perlu ke aku berpura2?
Aku rasa...: Cinta itu bukan paksaan.. Cinta itu tidak boleh dicuba2!!

kebenaran yang tidak dapat aku tepis: aku tersalah memberi peluang dan aku menarik peluang itu balik.. aku sememangnye jahat...!!

as a result.., aku rasa lega.. kerna.., my bro still support aku even aku da buat satu kesilapan yg tak sepatutnye belaku.. Aku seharusnya berani menolak even orang berharap sekalipun.. Yang penting.., hati kita harus didahulukan.. Ianya akan membuatkan orang tidak kecewa di kemudian hari.....

Inilah bro yang tak berapa nak bro... hahaa


(syhhh... dia tidak tahu aku telah mencurik pictas dia!!)

to him.. im sori.. doesnt mean to hurt u.. but i cant accept u.. maybe i da anggap u as one of my bff.. but.., it seems like u doesnt want to be friends with me anymore... hurmmm nevamind.... im okay with that... juz hope that u will get sumone better than me... im too jaat for u.. u deserve better than me... ;)


***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Thursday, August 20

usia mematangkan fikiran

Dulu.., aku rasa macam nak putar balik masa je... aku nak balik 2003..!! kalau boleh 03/03/03!! Aku ingin menolak die dan tidak ingin menerima die pada ketika itu... sebab die.., aku jadi cam nie!! sebab die!! coz accepting him is the biggest mistake i had eva made!!

Tp..., sekarang.., aku tak pikir begitu lagi.. aku rase itu semue ujian bagi aku.. Ujian tuk aku kenal siapa sebenarnye lelaki.. Ujian untuk aku lebih berhati2 dalam memilih teman hidup.. Mujur baik ianye terjadi time aku dan die tiada ape2 ikatan yg sah.. klo da kawen.., die wat perangai cm tue? tak ke masuk tanjung rambutan aku nti...

Bila cakap pasal kawin.., aku teringatkan keretakkan rumah tangga artis terkenal... Siapa artis terkenal itu.., "lu pikir la sendiri!!" Persoalannye.., kenape lelaki nie suke wat perangai time bini tengah sarat mengandung?? yang perempuan pulak.., kenape gatai sangat suke kacau laki orang?! bodoh punye orang...sekarang.., aku sedar... aku tak sepatotnye menyebuk jage hal orang.. (cehh.. baek la konon)... aku juge sedar.... laki sememangnye begitue kowt... ye kew??

Usia ku kini hampir mencecah 23 taon... rase cam da tua je... eh eh tak tak .. mude lagi!! banyak undangan perkahwinan aku terima... semue kengkawan aku.. aku? bile nak undang kawan2 aku pulak ekh?? hurmmm... esok esok!!

Mungkin kerana dek peristiwa lampau.., aku begitu mencari kesempurnaan?? tidak tidak!! Aku hanya mahukan yg TERBAEK dalam hidup aku...

seseorg yg boleh menerima aku ape adenye..
seseorg yg boleh membimbing aku ke jalan yg diredhai Allah...
seseorg yg boleh menyayangi aku tanpe erti jelak/busan...
seseorg yg sentiase setia dan mhormati aku...
seseorg yg sentiase ade di saat aku betul2 memerlukan sokongan dan dorongan....
seseorg yg jaat dan baek.. means notty!! mcm aku jugak!!
seseorg yg mampu buat aku sentiase tersenyum dan tros ketawa... dan yg plg penting....
seseorg yg mampu buat aku jdi GEMOK.. hahaahaa!!

dan aku berjanji akan membuatkan seseorg itu seperti ciri2 di atas jugak.. huahuahua ;)

so..., sesiape yg ade ciri2 seperti di atas.., sile ke kauter no 8 untuk isi form... jgn lupe sertakan salinan photostat ic dan juge gamba (pose macho sket eh??)

gile demanding aku niehh....
Kalau suka boleh LIKE....

Monday, August 17

galz day out

Setelah sekian lama tidak bertemu.., akhirnya secare tidak langsung.... kami pun keluar la berdating bertiga.. sudah lame tidak bersua muka..

Last kami bersua pada tahun lepas... tapi.., si rienot itu aku ada la bertemu pada awal bulan 3 ari tue.. kalau tidak kesilapan la....

Kami menonton g.i.joe!! Sangat serunuk.. Memang gempak habis la...!! juz tak boleh fight dengan transformer 2 la... ;)

After that.., kami meneruskan perjalanan ke the watsons.. membeli belah sebelum melalak sebentar..!! Kemudian.., kami pun meneruskan niat kami tuk melalak di the gardens.. al-maklumlah.., orang belanje...

Terima kaseh cik Rienot.. jasa dan budimu akan ku kenang sampai hujung nyawa... waaa ayat cam hampeh!!

Inilah keje kteorang semase ari sabtu tue.. selebihnye boleh la di lihat di facebook saye yaa??!!


..my eppness..

..sepenuh perasaan..


.. haha..


..kami..


..love korang..

..friends 4eva..



aku terase rindu pade oshin n ezney.. bile nak keluar lagi dengan kamu yee??



***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

kawen??!!



balik je dari gals day out ari tue.., aku duduk dalam bilik dan beborak bersama2 adik ku....

aku: Mane ko knai boyfriend ko tue? cam org tua je.. cam sebaye aku je.. (gile jaat pnye kakak)

suddenly.., ma aku tedengar..! OMG..!

ma: amboi2.. kecik2 da pndai pakwe2 ekh??! sekolah tak abes lgi....

aku: tah.. aku yg besar nie pn tak de bf lagi.. (dlm ati Tuhan sje yg taw betape geli atinye aku ketika itu)

ma: aik.. krel tue bkn pakwe ko??

aku: senyum kambing.... juz kawan je... ;)

adik aku: gelak besar.. hahaha

aku: memberi pndangan maut kpd adiku.. (ko siap kejap lgi ko kene)

ma: tak payah nk boyfriend2 la..

aku: haah.. lagi bgus tak de boyfriend.. semak jew dorg nieh..! (ccehhh ayat cam ape je)

ma: tak de boyfriend cam mane lak nak kawen??

aku: ????
Kalau suka boleh LIKE....

Saturday, August 8

perbualan kami...

die: ko da gile ke?
aku: gile?? asal plak?
die: aku rase ko patot jumpe pakar psychologist laa...
aku: wat per? klo aku gile.., baek anta aku masuk tanjung rambutan je.. lagi besh.. makan rambutan hari2..... kan an an??(aku bercakap tanpe gelak ketawa pun...)
die: (muke series giler cam nak tumbuk aku..!!)
aku: senyum.... (seikhlas mungkin... ;)
Kalau suka boleh LIKE....

Thursday, August 6

nO nO nO...!!!

OMG..... go go go away.. syoohhhh...!! I found out sumting today... but.., its true ke? Ishhh... Penting sangat ke kebenaran tue ina oiiii...!! da da .. u should nOt think bout this anymore..!! okay?!! (hanya kata2 semangat pada diriku sendiri)
Kalau suka boleh LIKE....

Monday, August 3

~di penjara janji~

Hatiku digirisnya lagi
Kali ini lebih dalam dan pedih
Kerna aku sudah berjanji
Dia cinta ku yang terakhir

Sungguh tak pernah ku menduga
Dia akan mengulanginya semula
Sanggup untuk menodai cinta
Dan membiarkan aku sengsara

Dia tempat ku sandar
Angan ku pendamkan
Satu percintaan
Yang bisa ku jadikan
Tangga-tangga ku ke pintu syurga
Meleraikan rindu


Mengecap bahagia
Yang kerap dimadah
Insan yang murni
Yang dah rasakan cinta
Yang aku... mimpi




..lagu yang memberi seribu makna dalam hidup aku..
sangat sedih dan sangat apa entah.. tak dapat digambarkan.. gila!!
sekarang..., aku dapat rasa apa yang dia pernah rasa..
ye ye!! aku memang jahat!!

Kalau suka boleh LIKE....

aku memang begitu

aku memang begitu.. maybe aku patut berubah.. aku tak sepatutnye jadi begitu lagi... aku seorang yang amat sukar untuk mengata tidak... tak boleh... tak nak...

kenapa terjadi??
mungkin aku terlalu inginkan kesempuranaan...
mungkin juga aku terlalu ingin mnjaga hati orang...
mungkin juga aku inginkan balasan yg sama?
mungkin juga aku tidak sampai hati nsk m'hampakan harapan orang...?


cik z: naa... ko da gile ke?

aku: blom gile lagi okeh??

cik z: ko taw tak pe yg ko wat nie melukakan ati ko lgi.. ko nie bodoh la naa!!

aku: ntah la... ak tak smpai ati la.. keadaan memakse.. aku tak taw... ak mmg sukar tuk tolak permintaan org.. org m'harap kt aku la...

cik z: ko mmg BODOH!! suke sekse ati sndiri!

aku: aku tak jahat.... aku nk tgk semue org happy... tpi.., ak tak taw npe ak plak yg tak happy sbb dpt buat org happy...

cik z: sbb ko bodoh.. memang la.. tue semue da tak leh pakai la.. ko suke ikot cakap orang.. da la naa... tolong la diri ko.. tak payah nak pikir orang laen.. sumetimes we have to be selfish...

aku: aku tak seperti ko...

cik z: kekadang ko kene jadi seperti aku...

aku: ko rase aku kejam??

cik z: tak la... da ko memang cm tue.. tapi aku juz boleh cakap ko mmg bodoh.. so., wats next?

aku: ye.. aku taw.... next? aku teroskn je la.. da jadi...

cik z: ko tak nak teros terang?

aku: tak sanggup.. aku memang begini... ko taw bukan??

cik z: hurmmm... aku juz nak tengok ko happy...

aku: =D


Kalau suka boleh LIKE....