Followers

Tuesday, September 29

tulun!! tulun!! tulun!!

bukan berat aku!!

Disebabkan kebusanan tahap gaban.., aku masuk ke bilik mencari-cari alat penimbang.. Bila sudah ketemu sama itu alat.., aku pun tanpa segan silunya memijakkan kakiku yang cumel ini dengan liuk lentuk gemalainya ke atas alat itu.. Dengan lafaz bismillah dan dimulakan dengan langkah kanan beserta niat di hati 'harap-harap berat aku naik kali ini...' Jarum alat penimbang itu pun begerak dengan pantasnya dan menghitung jisim badan aku.. 'jisim ke??'

Setelah mengetahui berat aku itu.., aku pun turun dari alat penimbang itu dengan perasaan yang bercampur baur.. Aku tertanya-tanya.. serta kecewa yang teramat sangat.. Selepas turun dari alat penimbang itu.., aku cuba membelek-belek alat itu.. 'mana la tahu kot2 rosak ke..' Aku ketuk dan pijak2 alat itu sebagai tanda protes!! 'bodoh betul penimbang ni!'

Korang nak tahu berapa berat aku?! Dari dulu sampai la ke hari ini.., berat aku tak naik2.. bila naik.., dia pasti akan turun semula ke berat yang sama... before puasa hari tue.., naik la jugak 1 kg.. pas tue lepas raya nie.., boleh plak turun balik... damn laa!!

FYI: -
* berat aku 40 kg dari umur aku 18 tahun hingga kini..
* aku nie kuat makan.., tapi... kenapa berat 40 kg tak naik2?! (korang tahu tak kenapa?!)

Korang rasa tak penimbang tue bongok dan ia telah menipu aku?! Even penimbang itu sudah banyak kali bertukar ganti sekalipun.. Damn laaa!! tekanan btoiiiiii!! haiiishh~!!



***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Sunday, September 27

haiiishh~!!

Holla.. da lama tak update blog kan?! Terasa sangat malas la... Ada sesiapa yang rajin tak nak tolong updatekan?! Mood raya still ada lagi...

Oleh itu.., aku update pic raya dulu ye... sikit2 je aku tunjuk... hehe ;)



..1st raya..


cantik kan aku pakai songkok?!


aku kan model.. ;D


bersantai bersama adik ku di tepian pantai



aku suka pic nieh


***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Wednesday, September 23

coming coming lagi

blog akan diupdate lagi... hanya beberapa hari sahaja lagi.. so.., nantikan lah dengan penuh debaran... esok.. aku nak pergi berdating dengan gf and bf.. soo.., taraaaaa~!!! =D

raya sebulan kan an an =D

rasa macam nak rest sebulan dari update blog ni.. boleh tak??!
Kalau suka boleh LIKE....

Tuesday, September 15

Pemberitahuan.. a.k.a pengumuman

Disebabkan raya bakal tiba dalam masa beberapa hari lagi... so.., aku akan berehat dari hari ini sampailah ke minggu hadapan.. so.., will start blogging balik Insyallah on 26th or 27th september.. Nantikanlah post-entry yang menarik ketika raya nanti..
~Uitm dihatiku~

aku sedang sebuk m'apply degree..!!

Next year aku akan tukar profession aku.. so.., starting next year jugak aku akan kekurangan lah berblogging lagi... kerna aku akan menyambungkan pelajaran aku yang sedang setia menunggu aku.. Biarlah lambat kawin! Aku tidak mahu kawin lagi.. (cm pernah kawin je) hahaaa


AKhir kata.. "selamat hari raya maaf zahir batin..."
sekian......

***the end***


Kalau suka boleh LIKE....

Monday, September 14

Liverpool without carlsberg anymore


yeeebaaa!! without carlsberg lagi lepas nieh!!
aku suka dan happy bangatt!!



boleh la beli jersy tanpa perlu mencacatkan the original jersy..
terase cam nak beli jersy kat Anfield je.. huhu ;P


***the end***


Kalau suka boleh LIKE....

juz pics

Aku bosan sangat2.. Sebab hari nie aku cuti.. So..,, tak taw nak buat apa.. Terasa kesenakkan keperutan aku... Berbunyi dan mendendangkan lagu-lagu keroncong... Still slow lagi nie.. Nasib baik... So.., aku just nak upload pic je nie.. Bosan tak taw nak buat apa.. so.., lets enjoy!! hahaa


dinner teknik klang 2002
aliaa + oshin + aku + maff


otw nak pergi KEC (Klang Executive Club)
dinner teknik klang 2003
sangat tak besh sebab kerna pkai baju asrama!!


pics nie diambil ketika baru aje abes paper!
final sem! final paper!
maliz + ieka + aku + deana


time nie kat taman layang-layang.
sesaje nk tnjuk lens aku..
tp tak clear sgt..


aku suka pose nie..
mcm model sket..
juz cameragal nye tak pndai snap..,
so gamba tak cantek!!


kptm student


aku dan oshin


rindu nak maen buai


aku suka pic nieh..


aku tak taw nape aku b'tudung..
sedangkan mase blaja aku free hair je..
baek la konon!



***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

AKU BUKAN DESPERATE!!!



Aku sudah yakin and sudah pasti.. Banyak perubahan berlaku dalam hidup aku.. Aku tak rasa aku perlukan sangat2 seseorang untuk menjadi teman aku buat ketika ini.. Belum sampai masanya lagi untuk aku fikir semua itu... Aku yakin dan pasti aku boleh terus melangkah dengan lebih maju hanya dengan kehadiran famili dan kawan2.. yang tidak pernah hilang dan tidak akan pernah lari dari hidup aku...

Kini.., aku sudah pun yakin dan pasti.. Tiada lagi cinta buat dia.. Tiada lagi dendam atau benci buat dia dan kekasihnya.. Aku tidak mahu mendoakan apa2.. Biarkan mereka dengan kehidupan mereka sendiri.. Masa telah mengajar aku erti sebenar cinta.. Itu semua membuat aku lebih kuat dan tabah menghadapi liku liku kehidupan...

Aku tidak nafikan aku pernah b'couple dengan sumone in a month.. Its sound aku ni gila kan? Dia terlalu baik.. dan aku rasa dia tidak la sesuai untuk aku yang terlalu jahil ini... Ingin aku nyatakan di sini.. AKU BUKAN DESPERATE!!! Aku tidak pasti mengapa ada sesetengah orang mengatakan aku sebegitu sedangkan mereka-mereka ini tidak lah mengenali siapa aku yg sebenarnya.. Mereka-mereka ini tidak mengenali aku yang baru.. Aku yang kini sudah banyak berubah.. Even sikap keanak2an aku yg sukar untuk aku buang..

Dalam hidup ini.., aku tidaklah mengejar cinta.. Kerna cinta itu akan datang dengan sendirinya.. Aku tidak akan lagi pernah mencuba melakukan kesilapan yg dulu... Adakah aku terlalu PERFECTIONIST??!!


***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Sunday, September 13

Sexy ke??



Aku dapat award nie dari amy.. persoalannye.. sexy ke?? ahaakkss ;P

Berdasarkan apa yang telah aku view di blog amy.., aku nak bagi award nie untuk semua followers.. specially for all yang rajin view blog ini.. siapa? anda la!! yg tengah baca nie!! yang da ada tue tak payah la amek lagi ek... haha ;)

Tetapi --> ✖sLap mE pLz!™✖ suruh letak 1 teka teki yg kiter pk sendri so korang kena jawab soklan nie baru ambik award..kalau x terbatal bab kate beliau la..

Apa bendanya... bila masuk dia bebentuk segitiga.. bila keluar dia gulung-gulung...

P/S: sila lanjutkan award ini kpd sesape yg anda rasa seksi tp wajib ada 1 teka-teki utk dijwb. make sure bukan teka-teki yg sama, klu tak award anda akan terbatal. sbrang surat-mnyurat tidak akn dilayan~


***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Story of 100

Bukan ada 100 stories pun... Nie entry yang ke 100! (poyo gila)... Setelah hampir setahun aku create blog ini... Tak ku sangka2 sudah 100 rupanya... Banyak juga la eh entry aku ni... Kalau baca2 balik.., mesti aku gelak sendiri.. haha

vs


Semalam.., malam tadi.. aku tengok game! Liverpool vs Burnley! Seronok sangat coz liverpool menang 4-0!! 3 goal from Benayoun and 1 goal from Kuyt.. Tetiba teringat time Man Utd vs Burnley.. Man Utd kalah 1-0.. so.., tak leh nak kata apa la kan.. To all MU fans.., jangan marah yer.. Saya saja je nak bagi line panas sikit kt sini.. haha!!

Okay da... abes cerita pasal bola.. Now nak wat tagged plak... Award nie Amy yg kasi.. tanx Amy for the Award.. (bangge jap.. ye la.. cam artis je.. dpt award2 nieh) ~ da perasan nie!!





5 fakta menarik tentang pemberi blog:-
1) girl..
2) same age..
3) suka buat tag..
4) rajin update blog
5) 1 of my friend list at FB.. ;)

10 fakta tentang diri sendiri
banyaknye!!
1) eppy go lucky
2) cute!!
3) sewel
4) love to makes others eppy
5) suka make up
6) shopperholic! haha
7) love pink
8) LIVERPOOL fan..
9) known as ina ellyna
10) kind or perfectionist

10 orang yang dipilih untuk diberikan award
tak nak bgi sesape.. rasanye semue orang da buat kot.. Aku je jarang nak buat menda2 nieh.. huhu ;P



***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Friday, September 11

Aku ~ aku.... Kau ~ kau....!



Before aku mula.., ini entry aku yang ke 99!! sapos to be 09-09-09 entry ke 99..mesti besh... tapi aku da telepas tarikh itu.. biarkan ia berlalu.. noting special pun..

Aku ~ I .. saya... Kau ~ you... awak

Aku adalah aku.. kau adalah kau.. eh eh.. sudah la ina! apa yang ko merepek ni jebon!! Okeh! aku bukan lah nk bagi meaning di sebalik aku dan kau itu..

Ini kisah aku dan kau...

Kami dulu berkawan agak rapat la.. Tak de la rapat sangat.. tapi boleh la.. (apa kau cakap nie??!) Tapi kini kami seperti menjadi musuh ketat no 1 di antara satu sama lain.. Bila difikir2kan balik.., aku rasa bodoh betul aku ni.. Sebabkan jantan kami boleh gaduh sesama sendiri.. Dulu.., bukan main kutuk lagi orang gaduh sesama sendiri.,.. Now.., aku sendiri sedar dan rasa akan kebodohan diri sendiri.. Bagi aku jantan semua sama!! FYI... : yang buaya darat je la!!

Bukan aku tidak pernah cuba untuk melupakan kisah itu.. Aku hanya membiarkan masa yang menjadi penentu segala.. Biarkan masa membuatkan aku lupa.. Aku melalaikan diri dengan menyeronokan.. dua ronok... 3 4 5 6 7 8 9 ...... ronok dengan kehidupan dan kerjaya aku sekarang... Serba sedikit aku semakin lupa akan nightmare itu... Aku semakin happy.. sampai ada yang tegur..

"Ina.. kau da berisi eh sekarang... Ada orang jaga ke?"

"Berisi ke? kurus je aku tengok... mana ada orang jaga la.. aku jaga diri sendiri la.. aku da besar pun!"

"berisi la sikit dari dulu.. masa nightmare kau tue.., kan ko da macam tengkorak hidup!"

"bodoh kau!"

"haha.. betul kan?" (aku rasa cam nk sepak je dia nie)

Sejak bulan puasa ni.., aku sentiasa terkenang2 kisah itu.. tapi.., aku tekenang sambil tesenyum.. Even kisah itu pahit untuk ditelan.. aku tak tahu kenapa aku tesenyum.. Mungkin sebab kata2 mama aku.. "Tak elok simpan dendam.. tak elok ada benci dalam hati,.. benda da berlalu pun.. kamaafan lebih baik.. hati lagi tenang.. percayalah apa yang ma cakap nie.."

"ye ma... sekarang baru angah percaya..! tanx ma!!" (raya nanti aku cakap la kat ma aku)

Sekarang nia aku just nak cakap... aku adalah aku.. n kau adalah kau.. jaga tepi kain sendiri.. jangan sebuk hal aku.. sebab tepi kain kau da koyak.. kau sebukkn tepi kain aku yang hanya kotor....

Oh ya.. sebelum aku terlupa.. kepada sesiapa yg tagged aku.., yang kasi award tue.. esok aku amek eh.. weekend tak de story nak update kot.. hiikkhikkk


Sekian... Harap maklum....


***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Wednesday, September 9

Kenapa aku ada blog??


Kenapa aku ada blog? Anda rasa kenapa saya ada blog? Adakah sekadar ingin menghebahkan cerita peribadi yang tak seberapa ini? Adakah aku ini gila glamour? Arrghh!! suka hati korang la nak fikir apa.. Ada aku kesah??!

Actually aku da lama nak tulis entry ini.. Just kekadang tue rasa cam tak penting je.. Now.., disebabkan ramai gf n bf aku tanya.. "sejak bila ko nie da pandai ada2 blog nie?" "sejak bila ko ada bakat menulis plak nie?!" "besh ke blog ko ina?!" (soalan ini yang paling tak buleh blah!!) haiishh... Angin jew!! Ye lah.. blog aku tak best.... Dulu.., karangan aku fail kowt.. kowt la... ahaaiii~!!


answer:-
* aku suka share cerita or masalah aku dengan semua orang kalau boleh the whole world! thats why aku create blog

* aku ada blog bukan sebab nak promote diri! bukan sebuk nak jaja cerita! bukan nak cari publisiti murahan! (aku kawan siti).. bukan juga sebuk nak raih simpati! pendek kata "AKU BUKAN GILA GLAMOUR!!"

* aku memang suka menulis.. juz bila da besar nie.., baru aku jadikan blogger nie sebagai platform untuk aku kembangkan bakat terpendam.. and aku rasa aku ada bakat dalam menulis...! (perasan abes nie)

* blog juga salah satu cara untuk aku luahkan segala yang terpendam + terbuku dalam hati + sakit + pahit + manis + suka + duka = aku kongsikan bersama sesiapa sahaja yang sudi dengar + baca.. hukkkhukk ;P

* lastly ~ sharing is caring~ caring is loving.... i love all of u... upsss ;P


***the end***


Kalau suka boleh LIKE....

Mukabuku


Anda ada facebook? Please leave ur email or name.. i will search and adding u later.. My fb account currently private.. so.., kalau search pun memang tak jumpe..

Lately ni busy tahap gaban.. kerja sangat banyak.. Al-maklumlah..., aku kan nak cuti seminggu raya nanti...!! haiiisshhh

sekian... harap maklum..


***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Tuesday, September 8

sibglings ling ling sOpping~!!

promote pics aku kejap ;P
First of all.., korang kena tahu yang aku bukan lah bekerja di Selangor.. tapi.., dalam bulan ini aku dapat cuti on Sunday n Monday.. which means aku kena kerja hari Sabtu!! eeeeee!!!!

So.., disebabkan semalam (Monday) Selangor cuti Nuzul Quran.., so.., aku ambil kesempatan itu bawa adik2 aku pergi shopping di sekitar jalan TAR.... just sorang lagi tak nak ikut sebab merajuk...! lantak dia la.. tak nak raya kot.. hahaaa

Kiteorang pun pergilah berempat.. aku + ijah + luqman dan aida (kawan ijah).. Pada mulanya kami pergi berjalan n usah line di sekitar Jalan TAR... tak ade yang aku berkenan pun.. tapi yang korang kena tahu.., tak ramai orang pergi shopping!! bukan lah tak de orang langsung.. tapi tak seperti tahun sebelum2nya.. series tak ramai mcm tahun2 before.. orang da tak sudi nak sopping ke? hooiiitt!! sale kot..!!

Pas tue.., kami bergerak ke dalam sogo pulak.. mak aii.. gila ramai orang.... boleh tahan jugak la orang ramai kt sogo.. Aku terfikir.., maybe orang tak larat nk sopping kat luar tue kot.. lagi besh kt dlm sogo nie.. ade air cond!! bulan pose plak.. hahahaaa

Selepas penat pusing2 di sekitar situ.., aku decide untuk pergi mid valley.. leh buka kat sane tros.. senang sikit.. Si adik aku yang gedix itu sebuk nk cari baju POLO.. adoiii!! Nasib da sampai Mid Valley dia okay n tak mintak lagi baju POLO dia tue.. THan.., kami berbuka la di pizza hut.. nyum nyum... huhu.. ;P

nie yg kami makan di pizza hut..





aku kakak mithali.. hukhukk ;P


***the end***


Kalau suka boleh LIKE....

coming soOn...

Aku nak update entry pasal apa yang aku dan siblings aku buat semalam (monday).. tp.., now da almost 1 am.. aku kena masuk tidur dulu.. kalau tidak.., ma akan piat telinga aku dan berkata "nanti jangan tanya kat ma kenapa modem hilang..." so.., esok aku update di ofis sekiranya ada kelapangan... ;)

sori kengkawan.... tengs coz selalu view blog aku yg tak besh nie!! hikkhikk

to my followers..: nanti aku review korang punye blog.. buat masa nie.., blum ade mase lagi... hanye a few sahaja aku sempat singgah.. maaf dipinta... harap maklum~~



***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Sunday, September 6

~berbual bual bersama keluarga~

Yesterday.. means.., semalam! Okay2.. bukan nak cerita pasal makna yesterday! Cerita nya bermula... Pada suatu hari.. cehh!! bongok la ko ina!! haha

Disebabkan bulan puasa.., so.., kami sekeluarga berbual2 petang sambil menonton televisyen.. Aku tak ingat pulak cerita apa kat tibi semalam.. Sedang leka tengok tibi.., abah aku membuka satu topic yang sangat panas dan seronok untuk aku join membuli adik aku!!

Abah: haaa... tak lama lagi nak dapat adik sorang lagi...

adik: mane boleh! abah tipu!!

aku: haa?! okay la tue.. besh!! ada gak baby... dari budak tue baby besar.. sebuk je..!!

adik: kalau ada adik.., aku ambil adik tue aku buang dalam tong sampah!!

aku + along + ijah + fahana + ma = ketawa beramai-ramai...

Abah: nanti da ada adik.., boy tak buleh la nak manje2 lagi ngan abah n mama.. tak boleh lagi nk gurau2 ngan ma n abah lgi dah.. haaa.. mama n abah msti sebuk ngan adik baru!!

aku + others siblings : haa.. betol! padan muka ko luqman!!

adik: tak de!! aku tak nak adik! sebuk je! nanti kacau aku je.. sebukkk..

aku: kenape ko tak nak adik pulak??

adik: aku tak suka.. die sebuk je!

aku: baby ko suka?

adik: suka! tapi aku tak suka adik!!

aku tepikir2.. ape beza adik ngan baby?! kami semua gelak ketawa dengan eppy nye...



nie la luqman yg gedix!!


FYI:-
~ adik aku yang bongsu lelaki.. abah aku pngil die boy..
~ aku n others pngey die luqman a.k.a. adik...


***the end***


Kalau suka boleh LIKE....

Saturday, September 5

white flag


I know you think that I shouldn't still love you or tell you that
but If I didn't say it well I'd still have felt it, where's the sense in that
I promise I'm not trying to make your life harder
or return to where we were but

I will go down with this ship and I won't put my hands up and surrender
there will be no white flag above my door, I'm in love and always will be

I know I left too much mess and destruction to come back again
and I cause nothing but trouble, I understand if you can't talk to me again
and if you live by the rules of it's over
then I'm sure that that makes sense but

I will go down with this ship and put my hands up and surrender
there will be no white flag above my door, I'm in love and always will be

and when we meet, which I'm sure we will
all that was there, will be there still
I'll let it pass, and hold my tongue
and you will think, that I've moved on

I will go down with this ship and put my hands up and surrender
there will be no white flag above my door, I'm in love and always will be


..Aku suka dengar lagu ini..
..kalau korang nak dengar.., carik sendiri kat youtube..
..kerana aku malas nak upload!..
..white flag by dido..
..sekian terima kasih..


..next entry will be updated soon..
...tgh penat dan ngantuk nie...
***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Tag and awards from fhad~~

First time aku di tagged..! haha ayat poyo je nieh!!

1. Apekah pengangkutan yang anda gemari untuk bercuti?
car or plane

2. Dalam seminggu, berapa kali anda kerap lupa tentang sesuatu?
aku pelupa orangnye!! haha ;p

3. Harijadi siapa kah yang anda mampu ingat?
famili.. gurlfriends... boyfriends.. besh friends.. close friends..
open friends... upss!! haha

4. Boleh berikan sebab?
sebab? sebab dorg pun ingat bufday aku!! ;)

5. Jika diberi peluang mengundurkan masa, adakah anda akan cuba memperbetulkan keadaan?
yes!! i will do it.. but it cant rite?! dreaming je la!! haiihaaii

6. Kenapa? (bagi jawapan dan soklan di atas)
coz.., a lot of tings happen in my past life.. its like a nightmare!!
seram bukan??

7. Secara kiraan kasar, berapa umur kah usia blog anda?
ntah.. yg lame punye aku da del.. yg baru nie..., almost a year kot

8. Siapakah rakan blog yang anda mahu mereka buat tag ni?
nadieyahanum
suezila
wanna
maizatul
cik dila
hanis

ucapan terima kasih yg tidak terhingga kepada anda semua.. (aikk kenapa ntah??)


***the end***


Kalau suka boleh LIKE....

Friday, September 4

Saya YB!!!

Haaa!! Entry yang sangat gempak bukan?? Sesaje je tiru jezz!! Mahu kasi gempak juga!! Actually tiada apa-apa pun... Juz nak beritahu korang semua yang aku telah diiktiraf secara tidak rasmi sebagai YB.. Siapa yang memberi pengiktirafan itu?? AKu sendiri la.. hehe ;)

So.., harap maklum yer.. Susah sikit nak update blog lately ni.. Kerja sangat banyak.. dan apabila sampai di rumah.., tesangat la penat dan terus tetidur selepas berbukanya puasa... AL-maklumlah kekenyangan.. blurrpp!! haha..

Next entry will be next week.. AKu akan update nanti.. SO sori my dearest friends... ;)

FYI: YB ~ Yang BUSY!! haha
Kalau suka boleh LIKE....