Followers

Tuesday, October 27

YNWA!!




hahaaa.. tetibe aku jadi rajin nk update blog memalam buta nie.. ni semua gara2 game Liverpool vs Man utd smlm berkesudahan 2-0... Memang aku gembira sangat2.. Aku tengok kat umah je. Tapi.., masa torres score.., gila menjerit sambil menari2 aku.. wakakaaa...!! Nasib bukan tengok kat mapley ke.. an an an... ahakkss~~

yang paling tak boleh bla.., mase Ngog score.. lagi la.. tak de orang kowt.. semua naik kat atas.. memang peluang la.. haha.. eppy gile a aku smpai skang dowh.. haiishh!!

Game malam itu memang best.. Aku yang tengok nie terase semangat dorang da kembali! YNWA! Berbangga jap.. hehe!

aku nak nyanyi lagu YNWA jap.... Lets sing dish song with me..!!


When u walk through a storm
Hold your head up high
And don't be afraid of the dark..
At the and of the storm
Is a golden sky
And the sweet silver song of a lark
Walk on through the wind
Walk on through the rain
Through your dreams be tosse and blown
Walk on walk on with hope in your heart
And u'll never walk alone
U'll never walk alone
Walk on walk on with hope in ur heart
And u'll never walk alone
U'll never walk alone


YNWA!! i love u The Reds...!!



***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Sunday, October 25

M.A.L.A.S



Holla bloggers and readers.. Sebenarnya kan.., aku da malas nak update blog nie.. So sori a. korang ada ubat tuk mengubati penyakit aku nie tak?!


***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Saturday, October 17

Malaysia terlalu baik ke?!





1st of all, aku bukan nak menambahkan kehangatan yang telah sedia tercipta.. Aku hanya sekadar seorang blogger yang ingin menyuarakan pendapat aku sebagai warga muda mudi di Malaysia.. (ayat skema dowh)

Mungkin ramai yang terasa kehangatan setelah negara kita (Malaysia) sendiri dihina + dicaci + dicerca oleh rakyat seberang which means negara jiran kita sendiri (paham2 sendiri la).. Aku tegerak hati nak menyuarakan suara hati aku di blog terchinta ini setelah aku membaca entry di blog fhad.. Aku tak ada masa nak view dorang punya blog (view la blog fhad)... Kenapa?! Adakah aku tidak punya perasaan ingin tahu?! Adakah aku tidak punya perasaan ingin mempertahankan negara aku sendiri?!

Owh... Melawan bukan cara hidup aku..! Kenapa?! Aku tidak mahu menambahkan kesakitan hati setelah membaca entry2 di blog dorang.. Pasti ada hikmah disebalik apa yang terjadi.. Aku sebagai salah seorang dari berjuta2 rakyat Malaysia.., tidak mahu melatah dengan tohmahan mahupun cacian mereka.. Tak hidup dipuji.. tak mati dikeji!! Biarkanlah mereka.. Kita masih punya pemimpin yang mampu menangani masalah ini.. Aku yakin dengan kepimpinan our Prime Minister Dato' Sri Najib.. Beliau pasti tahu apa yang patut beliau lakukan.. dan sudah pasti kesalamatan dan keamanan kita sebagai rakyat Malaysia diutamakan... Am i aite?!

Serah semuanya pada Allah S.W.T... Dengan sekelip mata sahaja DIA boleh menunjukkan kebesaranNYA.. Cuma kita sebagai hambaNYA tidak pernah sedar langsung!!

last but not least.., kita sesama ISLAM..., sibuk2 berbalah sesama sendiri... untuk apa yer?!

Mohon ampun dan maaf sekiranya entry aku kali ini menyinggung mana2 pihak..

Yang baik datangnya dari Allah.. dan yang buruk itu sudah pasti datangnya dari aku sendiri...

Semoga negara kita dilindungi oleh Allah S.W.T. hendaknya.... AMIN.... InsyaAllah...


***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Thursday, October 15

haiiishh again~!!

Holla.. Sudah betahun rasanya aku tak jenguk2 blog orang.. banyak gak la cerita2 yang aku termiss.. To all new followers.., im so so sori.. tak dapat nk view and follow blog korang buat masa ini.. Sekarang nie sangat busy dengan kerja.. PC kat rumah rosak.. SO.., memang tak da masa nak online.. im so so so so SORY guys...

Sangat rindu nak blog walking kat blog korang plak..

nie curik2 online kejap.. sampai ofis awal.. dapat online kjap je nie.. taraaaaaa!! nak sambung kerjaan plak...



***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Saturday, October 10

Tiada gunanya PERSAHABATAN sekiranya tiada KEIKHLASAN!!!


Entry kali ini sudah pasti mengenai friendship... Aku tidak kisah berkawan dengan sesiapa pun... Bagi aku kawan tidak pernah kenal usia + rupa paras + sikap + etc = kita terima dia seadanya... Baru lah namanya kawan sejati! Friendship never ends rite?!

Okay.. Actually ada sorang girl ni.. Aku kenal dia dari mukabuku.. Bagi aku.., mukabuku adalah salah satu rangkaian untuk aku menambah kenalan.. Maybe aku nie friendly sangat.., so.., mudah mesra dengan semua orang.. Lain orang.., lain cara aku berinteraksi.. Tapi.., masalah yang timbul with this girl is.. suddenly she talk bout her ex bf (at 1st we knowing each other la)... Aku rasa.., at that time dia da tesalah anggap.. or maybe she jealously of me.. What can I say is dorang nie la punca aku sentiasa ada masalah..!!

Setelah aku rasa bosan dengan masalah dorang berdua ini.., aku decide tak nak layan... Aku remove this girl from mukabuku.. while her ex bf remove me from mukabuku.. Okeh..! aku tak kisah.. At that time aku rasa lega! Sebab no more problems aku kena face from dorang plak!! but.., before that.., her ex bf nie sesuka hati SOUND aku!! Even kawan-kawan aku yang lain tak pernah nak SOUND aku pun... HOW DARE YOU?!!! At last.., dia yang contact aku balik by text me (mesej.. aku call it as text)

A few days later.., setelah penat bergadoh di YM bersama girl ini.., suddenly she adding me back at mukabuku and she also asked for a forgiveness... As a human being.., NORMAL HUMAN BEING.., aku maafkan lah.. Doesn't matter pun... Kawan macam biasa.. Aku story kat dia bout boy yang aku minat gila2! Than.., dia yang bagi support suruh luahkan.. Dia bagi opinion bout apa yang berlaku antara kami.. I still remember her words.. "U all da macam kapel.. sweet sangatt..."

Aku dan dia sentiasa berhubung.... Aku tidak memahami kenapa ex bf die jeles tengok kami menjadi semakin rapat.. Apa jenis jantan tah..! Kalau aku berlagak sekalipun.., ko susah ke?! Dah aku tak suka ko.., nak buruk2kan aku kenapa? Siapa yang buruk sekarang nie?!!

Now.., girl tue remove me from her mukabuku... tak layan my text.. didn't pick up my phone.. So.., apa gunanya aku berkawan sekiranya tiada keikhlasan?! Apa kejadahnye kau kawan ngan aku balik?! ADAKAH SEMATA2 UNTUK MENGAMBIL TAHU PASAL EX BF KO?! AKU PUN TAK HINGIN BERKAWAN NGAN EX BF KO TUE!! DUA2 SAMA JE..!! WATEVA PUN.., TANX FOR BEING A PART IN MYLIFE.. EVEN SEKEJAP PUN.. REALLY2 APPRECIATE IT.. (HOPE KORANG BACA LA....)

Akhir kata.., lu pikirlah sendiri!! (pinjam ayat Nabil jap)

p/s: Aku nak mintak advice korang for entry yang before this.. pliss refer to "TANPA KEBERANIAN MIMPI TIDAK BERMAKNA.. WAKE UP INA!!"

***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Thursday, October 8

sorry! fully bOoked!!

This saturday 10/10/2009 ~ beraya bersama-sama rakan sekolah teknik klang dulu..

Next 17/10/2009 ~ open house area rawang.. so.., maybe beraya di kawasan sekitarnya.. tapi.., aku kena OT time nie.. cam mane?!

18/10/2009 ~ ex technic wedding... key ell

24/10/2009 ~ akan menemani my gf for her convo kt UiTM.. da dpt degree da die.. waaaa :'(
pa pe pn.., im eppy for her... ;)

31/10/2009 ~ 1/11/2009 ~ kazen wedding.. perak + n9... haiishh!! orang lain kawen 2 ari je.. die wat sampai dua bulan!! haiishh!!

Nasib baik boleh spend time dengan gf.. Habis la duit aku cam nie.. da la gaji awal.. apa aku nak makan nieh!!


***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Tanpa keberanian mimpi tidak bermakna!! WAKE UP INA!!!

Salam and hello readers & bloggers..

First of all.., i wanna say sorry coz makes all of you be waiting for me to update this blog.. A lots of problems happen lately nie + tak de mood nak update blog.. Sorry bangat deyh.. Juz sempat approve comment and reply comment pun lambat... Nanti kalau ade kelapangan.., cik ina akan view blog anda-anda semua..... Sabar yer...

Hari demi hari.. Perasaan aku bertukar dan menjadi semakin berbunga-bunga riang.. Aku tertanya-tanya adakah ini dinamakan cinta.. Inikah cinta?! Adakah cinta itu telah hadir?! Apa yang dapat aku nyatakan di sini.., ianya sama seperti apa yang pernah aku rasa 6 taon lepas.. Tapi.., aku yakin kali ini ianya berbeza.. Mungkin di saat usia aku yang matang ini kot.. ;)

Masalah yang aku hadapi kini ialah.., aku takut untuk berdepan dengan dia.. Aku takut untuk meluahkan kenyataan yang aku sudah mula suka dia.. Aku takut dia menolak.. Aku takut untuk menerima kegagalan itu.. Bersediakah aku?!

Aku sudah luahkan pada bro aku.. Tanpa aku duga.., rupa-rupanya dia sudah tahu.. Dia mengetahuinya dari cara aku dan si dia.. Dia dapat rasakan ada sumting antara kami... My bro asked me to try telling si dia the truth...

Korang rasa perlu ke?! Aku takut.. Kalau dia tak suka aku cam mana?! Even kekadang cara dia tue aku rasa dia pun feel the same as me.. but.., orang kata.. rambut sama hitam hati lain2.. Mana kita tahu.. kekadang apa yang kita tafsirkan tak sama dengan yang empunya diri maksudkan... haiiishh!! aku bingung! buntu!!


***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Monday, October 5

No comment

Aku malas sangat sangat sangat!! (malas.., tapi still update jugak) Aku malas nak update cerita2 tebaru.. Entah la kenapa.. Mungkin terlalu banyak masalah yang aku hadapi sampai tak tertanggung rasanya.. Last three days.., aku dapat satu news yang sangat-sangat punah ranap hati aku.. haiisshh!! Nanti la aku story kat sini.. Aku memerlukan masa untuk memulihkan kembali semangat + kekuatan yang ada...


MANA PERGINYA INA ELLINA YANG TABAH TUE?!!!! (korang ada jumpa dia tak?!)


***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Friday, October 2

Tanx Mr M

Mr M datang kembali... Aku mintak maaf la yer kat korang-korang.... Ada masa nanti aku update lagi blog ini.. Kalau kelapangan.., akan aku walking kat blog2 korang plak.. tanx coz sudi baca blog aku.. hehe =D\


FYI- Mr M = Mr Malas... haha

*aku busy dengan preparation for crew cabin this saturday...*



***the end***

Kalau suka boleh LIKE....