Followers

Saturday, October 10

Tiada gunanya PERSAHABATAN sekiranya tiada KEIKHLASAN!!!


Entry kali ini sudah pasti mengenai friendship... Aku tidak kisah berkawan dengan sesiapa pun... Bagi aku kawan tidak pernah kenal usia + rupa paras + sikap + etc = kita terima dia seadanya... Baru lah namanya kawan sejati! Friendship never ends rite?!

Okay.. Actually ada sorang girl ni.. Aku kenal dia dari mukabuku.. Bagi aku.., mukabuku adalah salah satu rangkaian untuk aku menambah kenalan.. Maybe aku nie friendly sangat.., so.., mudah mesra dengan semua orang.. Lain orang.., lain cara aku berinteraksi.. Tapi.., masalah yang timbul with this girl is.. suddenly she talk bout her ex bf (at 1st we knowing each other la)... Aku rasa.., at that time dia da tesalah anggap.. or maybe she jealously of me.. What can I say is dorang nie la punca aku sentiasa ada masalah..!!

Setelah aku rasa bosan dengan masalah dorang berdua ini.., aku decide tak nak layan... Aku remove this girl from mukabuku.. while her ex bf remove me from mukabuku.. Okeh..! aku tak kisah.. At that time aku rasa lega! Sebab no more problems aku kena face from dorang plak!! but.., before that.., her ex bf nie sesuka hati SOUND aku!! Even kawan-kawan aku yang lain tak pernah nak SOUND aku pun... HOW DARE YOU?!!! At last.., dia yang contact aku balik by text me (mesej.. aku call it as text)

A few days later.., setelah penat bergadoh di YM bersama girl ini.., suddenly she adding me back at mukabuku and she also asked for a forgiveness... As a human being.., NORMAL HUMAN BEING.., aku maafkan lah.. Doesn't matter pun... Kawan macam biasa.. Aku story kat dia bout boy yang aku minat gila2! Than.., dia yang bagi support suruh luahkan.. Dia bagi opinion bout apa yang berlaku antara kami.. I still remember her words.. "U all da macam kapel.. sweet sangatt..."

Aku dan dia sentiasa berhubung.... Aku tidak memahami kenapa ex bf die jeles tengok kami menjadi semakin rapat.. Apa jenis jantan tah..! Kalau aku berlagak sekalipun.., ko susah ke?! Dah aku tak suka ko.., nak buruk2kan aku kenapa? Siapa yang buruk sekarang nie?!!

Now.., girl tue remove me from her mukabuku... tak layan my text.. didn't pick up my phone.. So.., apa gunanya aku berkawan sekiranya tiada keikhlasan?! Apa kejadahnye kau kawan ngan aku balik?! ADAKAH SEMATA2 UNTUK MENGAMBIL TAHU PASAL EX BF KO?! AKU PUN TAK HINGIN BERKAWAN NGAN EX BF KO TUE!! DUA2 SAMA JE..!! WATEVA PUN.., TANX FOR BEING A PART IN MYLIFE.. EVEN SEKEJAP PUN.. REALLY2 APPRECIATE IT.. (HOPE KORANG BACA LA....)

Akhir kata.., lu pikirlah sendiri!! (pinjam ayat Nabil jap)

p/s: Aku nak mintak advice korang for entry yang before this.. pliss refer to "TANPA KEBERANIAN MIMPI TIDAK BERMAKNA.. WAKE UP INA!!"

***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

9 orang nak bebel jugak:

MAI @ WAWA said...

do i knoe dat gurl??
macam hampeehh... :(

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

mcm² jenis kwn ade kat dunia ini...

ina said...

mai:
yups! u know both of them!
up to them la.. its okay.. huuhuu

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫:-
yups.. pelbagai ragam... ;)

Sue said...

biasalah tue ina... khdpn kite mmg cam tue... ssh nak tau maner sahabat yg betul2 blh jd sahabat kite... apa2 pun kite kwn jer lah sume... yg wat prob tue kite xyah lyn wat xtau jer... :D

MAI @ WAWA said...

waittaminnit...
i macam tau je shappee...
jeng3...alah ina.bo layan je.
org xiklas nak berkawan,,wape nak pk?kan?

pakcik kordi said...

add pakcik kek muka buku pakcik!hehehe...yee!!pakick is back!

jai@jezz said...

sapa bdak gurlz tu..?? nasib aku x kenai... hehehe

MAI @ WAWA said...

knoe what ina??
dat girl hapuskan i dr fb dia..
HAMPEH!
dulu mase i rapat dgn xbf die,terhegeh2 add i...
memang xikhlas betol!!!
g lah berambus dgn xbf die tuh!
*marah*

ina said...

mai:-
are u sure?! mmg damn la kan..
tak pyh layan org cm tue..
kate je ikhlas.. tapi.., tak PLASTIK!! tak pnah kenal n hargai erti friendship!! haiishhh!!

pakcik:
nti sye add yer.. ;)

jez:
bdak mane tah.. sesat.. haha