Followers

Friday, December 31

What should I do?



Hari-hari..., aku mesti view page dia... Untuk apa?? Jadi stalker terhebat lahhh! Apa lagi.. haha! Dari situ aku boleh tahu apa yang terjadi... I found something.. Itu membuatkan aku terus rasa "ouhhh! sigh! T__T... frust mungkin.. Now.., aku cuba menjarakkan diri dari dia.... 





Dari awal perkenalan sampai la sekarang.., aku bukanlah insan pertama yang akan cuba untuk menghubungi si dia.. Si dia yang seringkali mencari dan seringkali berusaha memulakan untuk menghubungi aku... Kekadang dia buat aku sungguh tertanya-tanya.. Okeh! Malas nak pikir dahhh! 


 


 ***the end***


to be continued....

Kalau suka boleh LIKE....

Ouhhh Abg Maxis..

After rehat.....

Ina: Kak wani.., cuba kak wani tengok super dorang tue.

Kak wani: super sape??





Ina: laa. Abang yang pakai baju kale purple tue.. Comel kan?? ^__^

Kak wani: Amboi ina sekarang... Dah pandai daaa...

Ina: hahahaaahaaaa!! *gelak gila besar*


Tinggal sehari saje lagi untuk aku tatap puas-puas muka abang maxis. Ouhh abang maxis.. After this dah tak bole nak tatap muka die hari-hari macam selalu... 



muke die series sebijik cam syed aiman!



yg beza cuma abg maxis ade jambang sket..
series cute habesss!







 ***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Friday, December 24

Inaa.... Boleh tolong...... tak??

Semuanya bermula dari...............

Promoter: Nanti kau kerja.., ko kena serve customers kat kaunter... Tak susah pun.. 
Ina: Owh.. Okay... Tak de la susah mane pun...
Promoter: Tapi.., kau kena full la hari-hari.. Kau okay kan?
Ina: Tak kisah pun... Tapi.., ada off day kan?
Promoter: Macam selalu la... Seminggu sekali off day....

1st December 2010....
Promoter: Korang jangan nak buli part time aku tue.. Aku khaskan dia untuk serve customers kat kaunter je...
Tracy and Lina: ????

Promoter: Ina.. kau dengan Nurul rehat kul 1 ye..
Ina: Orait..
Promoter: Aku ada benda nak kirim nie..
Ina: Kirim? Kirim apa?
Promoter: Kau tolong belikan muruku RM2
Ina: orait...

**Sejak dari peristiwa ini.., tiap kali aku rehat.., tiap kali tue lah dia pesan macam-macam!! Suruh beli itu suruh beli ini....**

A week after.....
Promoter: Inaa..... Kau boring kan??
Ina: Agak la.. Tak de customers kan...
Promoter: Meh sini aku ajar kau buat DAILY SALE...
Ina: owhh.. okay2.. Paham....
Promoter: Nanti kau buat lah SETIAP HARI....
Ina: **erkk!! Nie kerja aku ke???**

A few days later.....

Promoter: Ina..., boleh tolong tak??
Ina: Tolong apa ek?
Promoter: Esok aku cuti... Kau tolong check kat bawah-bawah bin.. Kau kira semua stock-stock SBB and 70%... Then.., kau buat macam return laa... Kau pernah buat return kan?
Ina: Pernah la dulu time kerja dengan kak wani...
Promoter: Kau check je kat bawah bin kat fair tue...
**aku pun pergi la check kat tempat yang dinyatakan... Alangkah terkejut nya aku.. Pabila kesemua stock tue berjumlah 25 carton** DAMN okeh!!

Till now.., aku still diperlakukan seperti KULI BATAK! Okeh! Mungkin salah aku yang seringkali berkata okay... Okay... Takde hal.. Boleh je..."

Kenapa lah susah sangat aku nak kata TIDAK!!

Kak wani: Ina.., kekadang akak kesian tengok kau nie... Semua kerja kau buat.. Dorang semua buat apa?? Kenapa dorang tak tolong?
Ina: Hehe... Tak per lah kak wani.. Saya kan KULI... Dorang BOSS..... Mana lah saya mampu nak lawan cakap BOS.... kih3
Kak wani: Tak payah lah focus sangat buat kerja tue.. Relax-relax dulu.. Kau nie akak tengok tak henti-henti buat kerja...
Ina: Saya boring la kak....
Shila: Lagi laju kau siapkan kerja yang dia bagi., lagi banyak kerja dia bagi kat kau....
Ina: hehehe... nak wat cam mana.. Aku kan KULI... kih3

Susah kan?? Kalau korang ada kat tempat aku.., korang nak wat apa??


 


 ***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Thursday, December 23

I miss BUBU much much...!!!!

I miss Bubu much much!! Dah lama tak ketemuk! Entah sihat entahkan tidak.. Entah ada lagi ke tak kelibat Bubu di Condo 13 kami yang gah mewah teletak di Bandaraya Shah Alam itu... **eceh3** Bubu memang seekor kucing yang sangat hensem okeh! Geram gila tengok dia... Warna hitam kekelabu dia memang la sangat mencairkan jiwa raga aku... Muka dia yang cukup hensem kalah Brad Pit taww! kih3

Ouuhhh... Tak sabar mahu pulang Shah Alam... Bole tak cam tue?? haha okeh da babai~ malas nk upload pic...




***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Wednesday, December 22

Boleh guna cara lain tak??

Semua menda-menda lepas aku dah tak pernah nak ingat lagi... All the contact information semua aku da hapuskan... Baik dalam RAM otak aku nie... Semuanya telah dilupuskan semenjak aku start belajar balik nie... Semua surat.., kertas.., facebook... Aku da remove.. Memang tidak pernah terlintas dalam otak fikiran aku nie untuk mengetahui apa-apa tentang menda yang sudah lepas.... Sekarang nie.., mungkin aku sedang bahagia dengan kehidupan aku sekarang... Aku sentiasa yakin dari dulu lagi bahawa kehidupan sebagai seorang student nie memang penuh kegembiraan.....


Sedang aku leka melayan facebook.., tetiba telintas di benak otak aku nak berblogwalking... Baca blog orang semua.. Aku sentiasa menjadi silent reader... Aku jarang nak comment blog-blog orang nie... Kih3... And korang jangan lah risau sebab aku memang rajin baca blog orang... tapi aku malas tak de masa nak comment! Disebabkan itu.., aku tetiba terbaca satu entry yang menarik minat aku untuk terus scroll down sampai ke bawah.. And aku jadi musykil.. And aku memang sangat pasti ada orang yang menggunakan nama aku untuk memburukkan lagi keadaan.. Atau mungkin semuanya itu coincidence? Ouhh pleaaseee lahhh nak guna nama yang sama!! Banyak lagi nama samaran lain la bongok! Seakan-akan nama aku jugak yang kau guna da kenapa?? TOlong lah guna cara lain... Banyak lagi cara lain laa.... Guna la nama SENAH ke... ETON ke kan....?!


 


 ***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Kau bajet kau HOT sangat kee??!

Aku anti betul dengan sesetengah orang yang tak pandai and tak tahu apa itu ETIKA! *eceh2...* Aku tanya baik-baik yang kau nak tengking-tengking aku da kenapa?? YES! I'm know that... "CUSTOMER IS ALWAYS RIGHT!" Kat tempat yang GAH-GAH boleh la kau nak guna statement yang tak boleh diterima akal tue! Dengan aku.., SORRY TO SAY LA WEYH!! Apa gunanya ada promoter...? Aku tak heran la kalau kau nak curi ke nak bawak lari ke barang-barang yang ada... Bukan effect pun gaji aku.. Okeh! Sabar ina sabarrr!! haaiihh! Nasib aku tak tengking kau balik tadi..... 


Mungkin sesetengah orang hanya tahu cara-cara membeli belah di PASAR MALAM sahaja... Bila kita berada di kawasan PASARAYA..., kita seharusnya HORMAT promoter yang ada... Apa gunanya dorang bekerja kan?? Promoter diwujudkan untuk membantu korang-korang yang kononnya lagi pandai sebagai CUSTOMER untuk membeli barang-barang yang ada..... 


Situasi 1:-

Promoter: Yes Miss.., Nak cari size apa?
Customer: **Silent.... Teruskan kerja2 memunggah**
Promoter: Yes Miss.., May I help you?
Customer: **Keep remain silent.. Aktiviti memunggah semakin menjadi-jadi**
Promoter: Kak.., kat depan nie ada lagi yang belum dipunggah.. kat hujung sana pun banyak lagi kak.... *sambil tersenyum sinis*
Customer: *Pandang kerek terus blah*

Situasi 2:-

Promoter: Yes Miss.., Nak cari size apa?
Customer: *Pandang promoter.. Senyum.. Teruskan punggah..*
Promoter: Yang tue tinggal size 8 and 10 je kak...
Customer: Akak cari size 6...
Promoter: Dah habis dah.. Nie stock lama... Banyak size habis...
Customer: teruskan lagi mencari... and blah setelah kerja memunggah selesai... tapi satu haprak pun tak beli!

Situasi 3:-

Customer sedang membuka plastik baju kurung berwarna putih.... Sebagai promoter..., haruslah dia menegur customer supaya tidak membuka plastik itu agar baju itu tidak kotor....

Promoter: Cari size apa kak?
Customer: Saya cari size 13..
Promoter: Display ada kat depan kak... *tenang*
Customer: Saya memang nak cari size 13 nie... *dengan nada kasar*
Promoter: Yee.. Saya tahu.. Kat depan tue ada display.. *tenang*
Customer: Kenapa tak boleh ke saya nak buka yang nie? Malas nak lipat balik? *dengan nada kasar* 
Promoter: Bukan... Baju tue kan putih.. Saya takut kotor.. Tue je...
Customer: Saya nak baju kurung nie and kain navy blue size 22...
Promoter: *Teruskan kerja menulis bil.. Tanpa memandang langsung wajah minah belagak nak mampus tue*
Customer: Terima kasih
Promoter: **Aik... reti plak nak beterima kasih?? MAAF kau manaa???**



Okeh! Kat sinie.., aku nak ajar lah cara-cara membeli belah.... Bagi orang-orang yang agak batak tak pandai nak shopping.....

Firstly.., anything korang kena refer kat promoter.. Nak tahu display kat mana... tak payah susah-susah carik size.... Suruh je promoter tue yang cari.... Dia lebih arif kat mana dia letak size2 yang ada.. Dia lebih tahu size apa yang ada.. Size apa yang dah habis stocknya.. SO.., korang tak payah nak susah-susah tambahkan lagi kerja promoter..



Secondly.., once korang da bekenan dengan something.., refer dekat promoter.... Dorang kena bukak CASH BILL sebab memudahkan kerja dorang untuk buat MONTHLY REPORT..... Kalau da stock menimbun-nimbun..., memang susah lah kan nak tahu stock apa yang laku.. Stock apa yang tak laku... Cash bill tue la yang memudahkan kerja-kerja promoter...

Next.., kalau lah tetiba korang tak jadi nak beli after promoter da buka cash bill.., PLEASE RETURN IT BACK TO THE COUNTER! Return lah balik kat promoter tue tadi... At least..., takde la short dia punya stock nanti....

As a customer.., korang kena tahu kerja promoter BUKAN sekadar lipat-lipat kain baju yang korang dah selongkar tadi... Dorang kena buat report EVERY MONTH... Kena buat DAILY SALE... Kena PUSH TARGET! Every month ada target yang dorang kena achieve... Kat sinie la komisyen akan masuk.... And sometimes dorang kena buat RETURN STOCK... PACKING STOCK.. TAMPAL HARGA..... CHECK STOCK... Bla bla bla blaa....

Gunakanlah perkhidmatan promoter yang telah disediakan tue... Bukan mudah nak jadi promoter nie... At least respect lah mereka... Tak payah nak belagak pandai sangat....

 


 ***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Monday, December 20

Kami Hanya KAWAN

Walaupun hampir setiap hari kami berhubung.... Walaupun hampir setiap hari kami ketemuk... Walaupun hampir setiap malam kami berbual... Sehinggakan berjam-jam lamanya.... Ingin aku nyatakan di sini.... Kami akan kawin HANYA kawan... Mungkin semuanya akan bermula selepas itu...? Aku juga tidak ketahui... 



To be continued....


 


 ***the end***
Kalau suka boleh LIKE....

Its a love story... KONONnye...

**Pujaan malaya.... oh oh oh....** Bunyi ringtone pabila Si Dia call....





"Hello... *sambil tersenyum comel kambing!*"

"*** ********* ada?"

"Dia tak da.. Dia da tido.. Haha"

**perbualan menjadi semakin merepek dan penuh gelak tawa...**



to be continued.....



***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Sunday, December 19

Saya GAY.... Saya okay...

Aku bukan gay.. Aku straight! Malas nak cerita panjang-panjang.. Take a look.. Sila click SINI..... ;)



***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Friday, December 17

Ouhhh!! Frust...


"Entah2 dia suka kat you kot..."

"Dia classmate i la... Merepek je u nie"

"Laa.. Betul la.. Dari cara dia I da taw dia suka kat you taw!"

"Biar je la..."

"Kalau betul dia suka kat you cam mana?"

"Dah dia suka.. I nak wat cam mane.."



To be continue....


 ***the end***



Kalau suka boleh LIKE....

Friday, December 10

Nie result aku... keh3

Buat julung-julung kalinyaa... Aku nak tayang sket result aku yang gempak gila nak mampuih nie... kih3 Sila-sila la view jangan malu2... jangan segan2...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
****************************************
click tuk lihat dengan lebih jelas...




keh keh keh keh keh keh keh keh keh keh keh keh keh...
ingat senang2 aku nak bagi korang tengok??!



 


 ***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Result Result Result!

Alhamdulillah.... Finally.., result kluar gak.... To all UiTM student.., korang boleh2 la cek result kat email masing-masing.. Kalau tak de kat inbox.., cek kat SPAM... Pointer aku jatuh sket.. Sket jee... Tapi..., itulah balasan orang yang main-main time study! Okeh! Next sem i will try much harder.. I know i have tOo! Baru lah semangat nak pergi kerja.. Seriusly aku memang risau gila.. Takot je ada yang sangkut... Memang sangat-sangat terima kasih kat Yat, Eshie, Eira, Jang and also Ecah.... Tanpa dorang.., aku rasa hancus semua result-result aku... hik3 Mekasih banyak-banyak sayang2 aku... Tak lupa juga pada mama and abah tercinta yang sentiasa memberi support walaupun dorang taw anaknya suka main-main! kih3


Macam mana dengan korang semua?? How's your result? Wish all of you luck ye....



 


 ***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Thursday, December 9

Bila? When?

Makin lama makin meningkat usia.. Itu perkara biasa.. Normal kata orang... Bila umur da naik nie.., orang duk sibuk2 tanya.. "Bila nak kawin?" Bila wish birthday aku pun ada yang wish "Happy birthday Ina! Semoga cepat temu jodoh!" Happy birthday Ina! Semoga cepat2 kawin!" Adoodoii....! Kekadang aku jeles tengok kengkawan yang sebaya aku sudah punya rumah dan tangga keluarga sendiri.. Raya dengan keluarga sendiri... Raya pakai baju sedondon anak beranak.. Owh serius aku jeles okeh! Ye laa.. Aku nie tak de kerja lain selain jeles ngan orang je.. kih3...


 *aku teringin nak upload pic kawin kt fb*


*teringin gila nak update status layan kecomelan anak*

*paling kurang pun dapat la upload pic My Engagement*



*aku nak somi cam yusri bole??*


*aku nak wedding dress cam siti! ala2 cinderella gitu... comel kn??* 


*nak baby comel cam Aleesya! pndai posing okeh!*


Tapi.., aku tahu... Semua ini angan-angan je! Sudah sudah!! Tak payah nak berangan lebih! Belajar pun hegeh2 lagi.... Ada hati nak pikir kawin semua! Ingat result keluar esok okeh! Kena ingat! Yat DL okeh!!






 ***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Nervous!!

Owh noo!! Ada yang da boleh tengok result jap tadi.. Aku kecewa sebab dorang semua boleh pulak telepas nak cek result.... Dengan rasa yang teruja.., aku cek bukak student portal... Balik umah terus online! UiTM nak buat system yang ala2 sistematik la nie.... Hantar email kat semua student.. Bagus la kalau cam tue... Tak la jam Student Portal tue nanti kan?


click tuk lihat dengan jeles jelas


Walaupun aku risau gila dengan result kali nie.. Same as last semester.., aku tetap dapat mimpi gak... Kali nie aku mimpi aku fail 2 paper! DAMN! Tolong la jauhkan! Tak sanggup aku... Last semester.., aku mimpi aku kantoi 1 paper.. Tapi Alhamdulillah walaupun tak seberapa result aku.., tapi boleh la dengan usaha yang tak penuh semangat tue kan..! Series risau bagai nak gila nie.. Rasa cam nak cuti je esok... kih3


Tolong doakan yang terbaik untuk aku dan semua warga-warga ISBA yer... AMIN.... Semoga kami semua dapat result yang baik2 belaka... ;)

Owh yee... Result akan keluar secara rasmi pada esok hari - Friday 10 December 2010 - **Inilah hari2 yang dinantikan...** 10/12/2010


 


 ***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Monday, November 29

Please vote


Siapakah kanak-kanak di atas ini?? Mesti korang tertanye-tanye kan?? Okeh! Baby hensem dan comel kat atas nie name dia Abid seperti yang tertera di atas nie... Dia sebenarnya anak aku.. **Tolonglah jangan nk perasan ye INA**




Hari nie saye nak promote dan nak mintak tolong anda-anda semua yang punya akaun facebook untuk vote untuk budak comel sorang nie.. hihi.. Baby nie merupakan anak aku... eh silap plak.. Anak buah kawan aku... Kawan aku nie..., masukkan dia dalam contest dekat facebook.. Malaysia Cutest Kids Contest 2010.. Aku nie memang suke support member-member.. Lagipun tak susah pun... just in one click je... Click la hari2 kalau boleh yer.. hik3 Nanti kalau menang.., ak belanje korang tgk gamba budak comel nie.. kih3 Thanx a lot kawan-kawan... Untuk vote.., sila click sini yer...


 


 ***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Jiwa Kacau Lagi??!

Arrghhh!! Jiwa aku jadi kacau bilau.. huru hara.. Cam orang mati laki pun ade gak...! Itu tak kena.. Ini tak kena.. Duk carik salah orang je.. Pas tue marah diri sendiri.. Owh hati.., kenapakah dengan dikau.. Tolong lah berikan aku jawapan yang pasti dan sempurna mungkin.... Aku boleh jadi gila dengan sikap kau yang gila nie.. Haaiihhh!


Disebabkan jiwa kacau yang sukar untuk dimengertikan.., so aku follow parents aku pergi Giant Batu Caves tengah hari tadi.. This is the first time aku keluar rumah.., since aku balik Sungai Buloh nie... Rasa heaven gila dapat keluar jengjalan.. All the way.., mama borak2 ngan abah.. and aku sebagai pengikut setia di belakang memasang telinga la ape lagi kan! kih3 Semakin lame.., perbincangan mereka menjadi bosan dan aku terus melayan perasaan di belakang dan sambil berangan-angan menjadi seorang puteri raja di belakang...


Now.., aku tak sabar nak menanti saat2 dan detik2 1st December.. at the same time jugak aku tak nak 1st December tue ade... Benci laaa!! Dah malas nak bebel lagi.. jiwa dah kacau balik! tata..



 


 ***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Sunday, November 28

Oh Shit! Series RINDU!!

Series rindu! Rindu siapakah? APAKAH?? Da kenapakah?? Owh tidak! Biarkan perasaan ini menyelubungi diri... Biarkan aku melayannya sendiri... Okeh! Series da gila! Rasa cam nak mampuih rindu nie... Da bagai orang setengah gila nie... Tolonglah aku seakan-akan cair seperti coklat... lilin yang cair dek kerna panasnya api... Cair bak ice yang direndam dalam air panas.... Owh Noooo!! Please pergi jauh2 rindu..... Ape perlu aku buat ek??

 


 ***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Friday, November 26

STALKER! Tahniah! Anda memang hebat!



First of all.., i wanna describe about the meaning of Stalker... Definition on the web.., stallker is define as someone who walks with long stiff strides.. Other definion is to follow or observe (a person) persistently, especially out of obsession or derangement.. Biasanye.., kalau dengar je word stalker.., mesti ade kaitan ngan facebook! Ye btoi! Aku memang nak cite pasal stalker kt fb!


Antara aktiviti2 stalker kt fb:-
tengok info...
tengok status..
*sape la nak kt ko..! gedik nak mampus! memang patut pun single!*





jom tengok gamba2 die..
haa! kn banyak yg gedik2 je..
da la sexy!



Okeh! Aku akui.., aku sangat2 lah benci pabila ada sesetengah orang duk sebuk2 nak stalks aku bagai... Tapi.., bila pikir secara positive.., that's mean orang orang itu sangatlah caring kat aku sampai sanggup nak stalks aku hari-hari kan? Bertuah betul aku ade peminat stalker cam korang kan.. Sangat beterima kasih! Perlu ke nak stalks aku hari2?? Pas tue duk update status bagai ngutuk2 aku?? Pas tue cite kat semua orang buruk baik aku kan?? Yang aku tak paham skang nie.., da kenapa nak amek taw pasal aku lagi?? PERLU ke?? Jage la diri kau tue baik2... Tak nyah risau pasal aku... Aku da besar.. Pandai lah aku jage diri sendiri.. Terima kasih la sebab masihh caring gila kat aku... SANGAT TEHARU dengan sikap anda yang busy body caring tue..


tengok plak status2 die...
die ade ngumpat aku tak...??





Kekadang.., aku tak nafikan.. Aku pun stalks gak page membe2 aku... Tapi.., aku takde la nak update status kutuk orang kalau orang tak mula dulu... So.., please jangan carik pasal ngan aku... Kalau nk stalks skalipun.., stalks diam2 sudaa... Nk kecoh2 bagaai da kenape?? Eh lupe la..! Aku kan artis! Stalker2 tue semue kan paparazi! Haruslah kan?? haha Terima kasih STALKER! Anda memang HEBAT!



 


 ***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Friday, November 19

Happy bufday NOVEMBER!!

..November Girls..

12 November.., birthday roomate aku... Diikuti oleh aku sendiri 13 November... 16 November.., birthday housemate aku.. Tak pernah jangka bahawa birthday kami dekat-dekat... What a coincidence!! Kami bertiga.., adalah housemates and classmates! We are part of the DELIMA.... 


Kiteorang mungkin la satu kepala... Aku sebagai yang lebih MUDA berusia dari mereka berdua mungkin nampak lebih diam berbanding mereka berdua... *gile tipu* Persamaan yang ketara antara kami mungkin kami2 senang menitiskan air mata bila berdepan dengan sebarang masalah... Aku paling jarang nak tunjuk tangisan aku depan kawan2.. Sebab? Tangisan itu adalah satu KELEMAHAN yang tak sepatutnya aku tunjuk! Ianya cuma sebagai senjata bagi kaum wanita untuk mencairkan hati lelaki... *sila lah cakap aku jaat* haha


Yat.., aku memang lah sangat jeles dengan dia.. Sebab dia sangat rajin dan sangat focus dalam cls.. Kadang2 focus lari jugak sebab kiteowang nie.. kih3 Dia tak pernah miss dapat DL since diploma lagi.. So.., sila la jeles weyhh...!! Kekuatan dia memang la dia rajin antara kami satu rumah.. Kelemahan? Mungkin dia jarang memasak antara kami.. Termasuklah aku sekali! haha Banyak benda yang buat aku jeles dengan yat.. Tapi.., aku tak pernah rasa nak lawan dia.. sebab aku rasa kekuatan aku tak setanding dia.. cepat sangat putus asa!


Eshie.., dia lah penyeri diantara kami serumah... Mengenali insan bernama eshie memang lah sangat bertuah bagi aku... First time ak dengar name dia.., ak tertanye2.. Ape kepelik benor name die nie.. Orang mane nie... hik3.. Seorang yang happening berabes.. Menjadi ikut ikutan bagi aku... Every single words dari dia., yang aku rasa boleh aku ikut.., aku jadikan sebagai habit untuk aku plak.. kih3 Kelemahan dia.., dia cepat sangat melatah..! Which means.., kalau ada masalah sket.., die senang marah.. but.., die seorang yang sangat lembut hatinye.. Memang tak rugi lah kenal dia...


asek SR je.. kali nie BR plak boleh tak??


To both of you.., i wish happy NOVEMBER birthday! Keep our friendship till the end of last breath! Love you!! Sayang korang banyak2!!

Nanti kite celeb sesame yerr..... muahxxx.. xoxo




 ***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Saturday, November 13

Sweet 24

**I'm sweet 24**

November 13, 1986... 5.27 pm... This is the date when i was born.... Syukur Alhamdulillah.. I'm still alive... Thanks to Allah for the breath that I take.... Tanx to my family for being a such wonderful person in my life... Tanx to all my friends for all the wishes... Sangat2 teharu...




Please.. Saye nak hadiahh! 
Tak pernah dpt hadiah okeh!

Birthday kali ini.., buatkan aku tesedar tentang sesuatu perkara... Mungkin tentang usia yang meningkat naik... I'm almost in the middle of 20! I need to learn how to act like a teenagers! No more kids! Aku memang sentiase bersikap kebudak-budakkan.. Aku tahu.., aku harus kikis sedikit demi sedikit... Cuma kadang-kadang tue sukar untuk aku tepis...


nak cake tingkat2 cm nie!!


Kekadang.., aku terpikir.. Kalau aku kikis.., means aku akan jadi seorang yang bukan diri aku...Which means i'm a hipokrito! Tidak terasa kah akan kehilangan aku satu hari nanti?? Aku mungkin sedikit tersentuh dengan beberapa wishes yang aku dapat dari orang penting dalam hidup aku... Yes! Mereka tidak berjaya wat aku tersedar yang selama ini aku terlalu kebudak-budak kan.. mungkin sudah tiba masanya untuk aku bersikap secara waras dan lebih kebudak-budakan matang lagi .... *I know i can do it!*


Craving for Secret Recipe Cakes! Plish la belanja aku... haha

Tanx to all.. for the wishes.. mmg sangat banyak wishes yg aku dpt.. Thanks sebab ingat jugak korg kat aku.. Sayang korang banyak banyak! muaahhxxx! xoxo ;)

 


 ***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Tuesday, November 9

TVD

Hero yang hensem.. heroin yg cantik!


TVD? Korang mesti wonder what is TVD stand for...? kih3.. Okeh! Since aku further degree nie.., memang la sangat gile dengan drama series The Vampire Diaries..! Every thursday.., mesti downlaod!! Every week memang excited gila nak taw ape kesudahan episode2 yang lepas... Fenomena ini telah dibawa oleh housemate2 aku yang gila kan genre drama bersiri cam nie... Now..., TVD da masuk season 2... Aku sedang menantikan dengan penuh kesabaran untuk episode 9 season 2 kali ini....


i love you stefan! kih3

Aku agak telambat pabila housemates2 aku menggila dengan drama series nie... Semuanya bermula semasa mereka2 semua mengikuti intersesi or short course.. *haiiihh da kenapa ayat aku skema gila nie!!* Start je sem baru.., aku terus layan TVD season 1 dari episode 1 sampai la episode 23... Perrghh! Memang terbaik la kan... Tengok non-stop! kih3

hero die ensem okeh!




aku suke begossip!
xoxo

Aku memang suka series2 cam nie... Aku sendiri tak taw kenapa.. Dulu.., time diploma.., aku follow cite Prison Break.. Tue pun tepengaruh dengan housemate gak.. kih3 Gossip girls..? Friends..? Ape lagi..?? Haha... xoxo... kih3 Okeh! Cukup merepek setakat ini dulu.. 

**Tak sabar nak tunggu kamis!! Owh cepat la kamisss plisshhhh**





***the end***

Kalau suka boleh LIKE....