Followers

Monday, May 31

Karena Ku Cinta Kau - BCL

Jika ada yang bilang ku lupa kau
Jangan kau dengar
Jika ada yang bilang ku tak setia
Jangan kau dengar

Banyak cinta yang datang mendekat
Ku menolak
Semua itu karena ku cinta kau

Jika ada yang bilang ku tak baik
Jangan kau dengar
Jika ada yang bilang ku berubah
Jangan kau dengar

Banyak cinta yang datang mendekat
Ku menolak
Semua itu karena ku cinta kau
Kau

c/o
Saat kau ingat aku ku ingat kau
Saat kau rindu aku juga rasa
Ku tahu kau slalu ingin denganku
Ku lakukan yang terbaik yang bisa ku lakukan
Tuhan yang tahu ku cinta kau

Jika kau tak percaya pada ku
Sakitnya aku
Jika kau lebih dengar mereka
Sedih hatiku
Banyak cinta yang datang mendekat
Ku menolak
Semua itu kerana ku cinta kau
Kau

Saat kau ingat aku ku ingat kau
Saat kau rindu aku juga rasa
Ku tahu kau slalu ingin denganku
Kau tahu ku juga ingin denganmu
Ku tahu kau slalu ingin denganku
Ku lakukan yang terbaik yang bisa ku lakukan
Tuhan yang tahu ku cinta kau





***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Tolong Lah Pergi Wahai Mr. M!!!

Saye sangat benci bile Mr. M telah merasuki diri saye... Tolong pergi jauh-jauh boleh tak?? Sudah bape lame saye tak update blog nie tahu?? Nie semue gara-gara virus Mr. M yg telah menular ke seluruh tubuh saye... Owh tidakkkkk... Banyak stori tahu...?? Mr. M tolong pergi jauh2 sekejap... Haha.....

Sudah sudah..! Nanti la update ek.. Sangat malas la.. Merepek reti la... Nk update story nanti okeh.. Mr. Malas sudah merasuki saye.. Ini yang susah nie... Papai....




..sye suka pic nie..




..owh tidak..





***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Wednesday, May 26

Sukar Tuk Kufahami.......

Malam tadi.., aku seperti biase on9 sampai lewat pagi... Memang itulah rutin harian aku setiap hari.. Kekadang takot gak mama bising.. Asyik on9 hari-hari sampai lewat pagi... Semalam mama sudah bising cuz this weekend ade wedding cousin dekat bentong.. Tapi.., aku sibuk nak pergi wedding membe kat seremban.... Mane lah aku tahu cousin aku nak kawen 30 may nie... Aku sudah confirm dengan membe untuk pergi seremban this friday... I'm so sorry mama.. and to my cousin alsho... My wedding nanti jangan tak datang plak.. huhu

Sedang asyik2 on9 dan bergossip dengan jejaka howt uitm dari fac FSSR..., tetiba my classmate buzz me at fb chat... 1st word is mr m.. mr m sehat?? Lalu aku betambah2 la confused.. Apa kejadahnye la tanye pasal mr m kat aku?? Chat pnye chat..., die pun m'ceritakn perihal sebenar.... Dia kata..., mr m nak tahu ape aku buat.. mr m rindukan aku.. rindu nak karaoke ngan aku.. Dia pun pelik kenapa mr m tanye semua tue kat dia... Aku lagi la confused... kenapa die perlu tanye kat our classmate... kenapa tak tros msj je.. susah nye nak fahami hati seorang kaum adam nie...

Selepas itu., aku cuba mintak opinion dari seorang lelaki yang juga mengenali kami berdua.. Dia berkata.. "lelaki tak kan tanye2 psl pompan kalo marah.... Dia rindu ko la tue.... Itu semua dugaan.. Tak nyah la capel2 dulu... Kawan2 je dulu.... tengok cam mane.. Lelaki mmg jarang nak m'readykn diri awal2.. Tapi dalam ati tetap ade perasaan yang same...."

Aku suke ayat itu... Aku cuba positive thinking.... Aku tahu dia pernah sayangkan aku.. Jodoh pertemuan ajal maut semua di tangan Allah.... Sekarang nie aku sangat mudah tepengaruh dengan apa jua orang cakap.... Bila orang memberi pandangan dari sudut negative.., aku akan fikir negative... Sekarang.., aku rase aku harus positive thinking dan aku rase aku lebih kenal dia dari bf2 dan gf2 aku... Mereka tidak pernah kenal siapa dia pun... aku cuma tidak akan becerita lagi pasal my past dekat sesiapa.. cuz ianya telah tamat.......... Just wanna think about my future..... hope dapat 1st class or 2nd cls upper for degree nanti... AMIN.....





***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Tuesday, May 25

Perrghh!! Saye Bengang Tahu??!!!


Okeh! Sila ambil tahu yang saye tengah panas sekarang!! Owh tidakk...!! Shrek Forever After telah hangat + rancak di pawagam sekarang!! Macam mana saye nak pergi tengok nie?? Owhh.. Sila la ambil tahu yang saye sedang bengang + panas + tak puas hati....!! Waaaa!! Sangat tertekan sekarang tahu??!!

Coming soon punye movie is Lagenda Budak Setan.... Akan panas di pawagam sekitar awal bulan 6... Lagi 1 movie yang akan saye terlepas.. Sangat kecewa la macam ini! 1 June 2010.., akan bermula lah kerjaya part time saye... Dan dijangke berakhir pada 1 July 2010.. Dijangka juga result bakal membakar hati saya pada 10 June 2010... Sungguh awal tahu??!! Owh saye seperti dapat rasakan tekanannye sekarang....!! Saye sangat pening kenapa seawal itu result keluar... Sungguh tidak tenang la nanti saye bekerja part time....

Hari esok.., rakan-rakan saye BM229 akan convo...! Ada di antara mereka m'jemput saye dengan ugutan suruh saye membawa bunga mahupun coklat.. Owh tidak la mungkin saye akan datang ke convo anda2 sekalian dengan hadiah2 yang anda2 impikan... Mereka ini sengaja ingin m'jeleskan saye tahu! Hahaahaa.. Actually.., saye tumpang happy dengan kejayaan mereka2 itu.. Mereka2 sudah pun mendapat kerja dan berjaya m'gradkan diri on time..! Salute to apong + apai + malis + kak lina + all the Kptm bangi achiever's yang taking BM229...!

Saye akan join convo pada hari khamis.. Ingin memberi semangat kepada hsemate2 saye... Convo tanpa kehadiran parents pasti sangat sedih bukan?? Owhh.. Saye harus ada bersama-sama mereka sebagai tanda kasih dan sayang saye pada mereka....! Dan hari jumaat pula saya akan m'gerakkan diri ke seremban untuk m'hadiri majlis p'nikahan rakan diploma saye dulu.. Stay di sane sampai hari Sabtu di hotel yang disponsor penuh oleh pengantin... Bukan senang dapat tidur hotel free.. hehe Okeh.. Sudah sudah... PaPaiiii .......~~




***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

formspring.me





***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Monday, May 24

Kebahagiaan Dalam Perpisahan


Die sangat hensem n sangat howt okeh?!



Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta pasti

c/o
Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya, apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan...

Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti

repeat c/o
kebahagiaan dalam perpisahan...


so in love with this song!! wooott!
Macam lagu2 lame..




***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

In a Relationship With Danny Danial

Danny Danial..... Da macam name artis bukan?? Hohooho.. Okeh..! Ini kisah sebenar di sebalik in r/ship dengan mamat yang perasan howt nie... Memang sudah saye jangkakan... Ramai tidak mempercayai langsung akan status baru ini.. Hanye orang2 yang tidak mengenali saye secara rapat sahaja akan percaye tentang status baru ini... Semua begitu mudah kate... "ina.., ko sengal kan??" Hahahaa.. Saye cuba untuk buat mereka percaya tentang itu.. tapi mereka kate "aku tidak akan percaya propa2 korang bedua.." Saye hanye mampu gelak dan terus gelak... hahahah

Yang tidak boleh blah bila ade orang mengatakan... "alaa.. baru2 nak kenal2 ngan ina.. da kapel.. melepas...!" Lalu.., saye hanye mampu gelak dan terus gelak.... Ada juga yang wish congrats.. Saye juga hanya mampu gelak dan terus gelak lagi... Saye sudah gila agaknye......

Gf saye kata.. "ina.., ko jangan sebab desperate ko wat semue nie...." sungguh pedas tuduhan itu wahai gf kesayangan ku.... Lalu saye beterus terang sahaja pada dia... Saye hanye saja suka suki buat status tue... Cus.., sejak saye single nie.., ramai yang cube m'ayat saye.. Sampai saye jadi rimas...!! Yang tidak pernah panggil saye sayang.., tetibe bersayang2.. Ade yang tibe2 jiwang2 dengan saye.. Ade juge yang tibe2 cakap soal kawen dengan saye.. Owh tidakkk!! Saye hanye frust.. tapi..., saye belum tahap desperate utk dapatkan pengganti... Saye hanye ingin nikmati kehidupan saye sebagai seorang pelajar.. Sudah lame saye tinggalknnye.. Saye harus isi kehidupan saye dengan penuh kegembiraan.... Kerna ianya hanye sekali.. Tiada lagi selepas ini.. Apa yang berlaku sepanjang saye belajar.., saye akan sentiase jadikan ianya sebagai pengalaman yang tidak mungkin dapat saye lupekan.......

Sekarang.., saye sedang belajar untuk tidak cerita masalah saye dengan semua orang.. kerna.., sekiranya saye buka mulut..., pasti saye akan m'buatkan orang lain terluka... Tidak mengapa sekiranya hanye saye yang rase... Cukup... Cukup.... Saye tidak mungkin lagi jadi p'cerita terhebat...... Penat.. Penat.... Saye harus jage hati setiap insan supaya hati saye sentiase tenang...

Ketenangan yang abadi amat2 saye impikan sekarang~~




***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

feel guilty


Gamba ini sungguh howt okeh?!


Owh tidak...!! Saye rase sangat bersalah.. Seharusnya saye tidak patut rase begini....!! Ketakutan saye mengatasi kepercayaan saye.... Yang mane satu harus saye percaye..?? Atau saye harus lupakan sahaja?? Owh... Kenapakah begini?? Terasa sangat benci dengan diri sendiri....

Apa yang saye lakukan itu betul?? Atau saye sedang memperbodohkan diri sendiri?? Saye keliru!! Saye benci diri sendiri...!! Saye sudah tidak pandai menilai ape2 lagi..! Sangat sukar bila saye harus membuat pilihan.... Kenapa harus saye memilih??

Owh okeh enough enough!!! Saye memang teruk... Sangat teruk....!! Saye memang jahat... Tidak pernah sedar dan tidak pernah pandai belajar dari kesilapan lepas.... Saye harus tutup buku itu.. Saye rase buku itu sudah ada endingnye... Kerna penulis buku itu adalah saye sendiri... So..., the end.......!!!!!




***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Sunday, May 23

Tapi Bukan Aku

Jangan lagi kau sesali keputusanku
Ku tak ingin kau semakin kan terluka
Tak inginku paksakan cinta ini
Meski tiada sanggup untuk kau terima

Aku memang manusia paling berdosa
Khianati rasa demi keinginan semu

Lebih baik jangan mencintai aku dan semua hatiku
Karena tak kan pernah kau temui cinta sejati

c/o:
Berakhirlah sudah semua kisah ini
dan jangan kau tangisi lagi
Sekalipun aku tak kan pernah mencoba kembali padamu
Sejuta kata maaf terasa kan percuma
Sebab rasa ku tlah mati utk menyadarinya

Tapi bukan aku
ohhh.......

Semoga saja kan kau dapati
Hati yang tulus mencintaimu
Tapi bukan aku

repeat c/o





***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Hanset rosak

Owh tidak.. Kenape mesti sekarang?? Tekanan saye rasekan... Mmg tidak boleh lakukan apa-apa lagi.. Saye tidak punya enset lagi.. So.., tiada lagi msj or call akan masuk mahupun keluar.. Sekian..




***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Aku tak pandai

Aku memang tak pandai... Aku tak pandai dari segale segi.. dari segala bidang.. Segala-galanye yang aku luahkan kat sinie.., hanyalah sekadar luahan perasaan... Blog ini hanya salah satu cara untk aku luahkan segala rase suka duka perit pahit masam manis dalam kehidupan seharian.. Aku juga bukan jiwang.. Aku hanya post lagu-lagu yang memberi seribu makna dalam hidup.. Ayat2 jiwang yang gilos2 dalam blog ini hanya lah lirik2 lagu... Bukan ayat luahan perasaan aku terhadap seseorang...!!

Disebabkan jiwa aku sangat kacau.., aku setuju sahaja untuk m'ikot rombongan sambil cuci mata ke genting highlands.... Memang sangat seju.. Aku pun satu sengal sangat cuz tak bwk sweater.. pkai dress plak.. Memang sah2 la aku tak pandai kan?? Aku luahkan rase ketidakpuasan ati aku kat dia.. Aku benci bila air mata aku mengalir lagi....!! Ina sekarang tidak lagi seperti dulu... Ina terlalu banyak bersabar... Tolong jangan uji kesabaran aku!!!

kami naik ke genting almost 12 tgh mlm... dan kami bergamba di sane semane yg mampu... aku tidak banyak bergambar cuz takde mood.... Pagi sabtu aku bermalam di sek 6.... Disebabkan kami punya tetamu yang datang dari jauh2.., so.., kami pun decide untuk bawak mereka berjalan2 di iCT.. perrghh memang sangat ramai.. Sangat tehibur bila berada di sane...







Kenapa lah kau perlu persoalkan tentang apa yang aku post kat facebook?? Selepas itu mahu mempertikaikan apa yang aku katakan.. Aku tak kutuk kau pun.. Napa kau yang terasa pedasnya???? Kau tidak perlu pertikaikan tindakan aku, remove kau kat facebook sebab kau sendiri yang mahukannya bukan?? aku benar2 tidak faham dengan sikap kau....





***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Friday, May 21

copy paste

Never say I Love You.., If you really don't care..

Never talk bout feeling.., If they are not really there..

Never hold my hand.., If u r going to break my heart..

Never say you're going to.., If you don't really plan to start..

Never look into my eyes.., If all u do is lie..

Never say hello.., If what u really mean is goodbye..

If u really mean forever.., Then say u will try..

Never say forever.., Cause forever makes me cry...



***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Thursday, May 20

Tertekan..!!

Aku sangat tertekan sekarang...!! Apa masalah engkau untuk sound2 aku?? Kau tidak tahu hujung pangkal cerita kami.., tetibe kau nak sound aku?? Apa kau marah aku sebab aku remove kau dari fb?? Kenapa perlu kau marah?? Sebab kau tak boleh jadi stalker aku lagi?? Itu sebab kau sound2 aku?? Now.., bukan setakat itu saje... Kau tidak mungkin akan boleh view blog aku lagi.. facebook aku pun telah aku buat private search.. Tolong jangan ganggu hidup aku... Dia da hegeh-hegeh kat kau.., yang kau nak sound2 aku kenapa?? Menyesal aku judge kau sebagai gadis yang baik.. tapi.., rupa-rupanya kau hanya tahu melenting tak tentu pasal.... aku jugak kena sound... memang kau tiada ADAB!!




***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Oyasuminasai!

bukan setakat update di mukabuku sahaja.. malah di blog juga saya mahu update... oyasuminasai yang memberi maksud selamat malam...!

tetibe saya teringat kate seseorang... "Mane ade orang baik mengaku baik.. Orang jahat je yang selalu mengaku diri dia baik.." tetibe jugak saya teringat akan sesuatu peristiwa... dan bermula lah satu judgement saye terhadap seseorang.. Memang jaat..!!

Kalau kita sayang seseorang.., pasti kita tidak mahu orang itu terluka hatinya... tapi.., orang kata.. "cinta itu memang manis and kadang kala boleh jadi sangat pahit..."

Lepas nie.., saya update lagi new japanese word okeh....




***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Aarrrghhh!! mampukah??

Baru 2 hari tanpa khabar berita saya rasa seperti mahu pengsan! owh tidak! mampukah saye meneruskannya....?? keyakinan saya berlawan dengan hati dan perasaan saye.. owh tidak.. tolong jangan hancurkannya....




***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Wednesday, May 19

Tag dari cik seed

1. Kekasih saya adalah
- saye single.. harap maklum!

2. Saya sedang mendengar
- yang terindah (lagu dari blog cik seed)

3. Saya patut
- kerja! saye bosan duduk rumah!

4. Saya suka
- kek secret recipe.. craving laa.. :(

5. Sahabat-sahabat baik saya:
- mereka segalanya bagi ku.......

6. Saya tak faham
- kenapa dia buat cam nie kat saye.. tak de ati perut kan??!

7. Saya kehilangan
- segala-galanya yang saya ada... (mungkin saya tak pndai jage)

8. Ramai yang berkata
- Sabar ina.. (kenapa ntah.. saye okeh la!)

9. makna nama saya
- entah... saya tak pasti..

10. Cinta itu adalah
- pelengkap kehidupan

11. di sesuatu tempat, seseorang sedang
- membaca komik.... (bukan nak study)

12. saya akan cuba
- dapatkan 1st cls honour utk degree saye.. (mampukah??)

13. ayat SELAMANYA membawa maksud
- hingga akhir hayat

14. saya paling meluat apabila
- orang sebuk-sebuk jage tepi kain saye..!!

15. pesta/parti adalah
- mase untuk enjoy!!! yeahh!!

16. haiwan yang paling comel yang pernah anda temui ialah
- anak rimau... pergghh!! tgk kt zoo je..

17. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah
- 16 - 17 tahun.. besh moment in hostel...

18. hari ini
- sangat bosan..!!

19. malam ini saya akan
- terus on9 sampai lewat pagi..

20. esok pula saya akan
- on9 macam biase.. sampai lebam jugak..

21. saya betul-betul inginkan
- kek secret recipe!!

22. ketika anda lihat wajah anda di cermin pagi ini
- cantik jugak saye nie rupenye (tiap2 pagi saye cakap cam ni)

23. pusat membeli-belah atau arked permainan
- sudah pasti shopping complex!!

24. makanan barat atau jepun
- sudah pasti barat!

25. bilik yang terang atau gelap
- samar2.. romantis sket.. haha

26. bestfrend ever
- riena... selalu bagi dorongan yang sangat penuh pada saye... sayang dia sangat!!

27. saya nak tag
- tak nak tag sesape.. sape rase nak.., sila la buat... tiada paksaan.. huhu




***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

B.O.S.A.N

Sila jawab soalan-soalan ini dalam Bahasa Melayu sahaja.

1/ Apakah yang anda sedang lakukan 30 minit yang lalu?
- Saye baru bangun dari tidur... Bagus kan??

2/ 2 jam yang lalu?
- Tidur la.. Apa lagi!

3/ Anda suka
- Melalak..!! None-stop!

4/ Minggu lepas
- Minggu paling sedih dan bosan dalam bulan ini

5/ Tiga lagu yang boleh anda dengar berulang-ulang kali
- Selepas Kau Pergi -Laluna
- We Belong Together - Mariah Carey
- This Love - Maroon 5

6/ Tiga binatang yang anda tak suka
- Lipas
- Lipas
- Lipas

7/ Lima fakta tentang anda
- Comel dan cantik (xoxo)
- Suka warna merah jambu
- Suka makan coklat
- Suka membeli belah
- Gedik!

8/ Tahun depan mungkin
- Tamat Belajar!! Tidak sabar untuk ku menantikan saat ini tiba!!

9/ Saya tak reti
- belakon dan menipu... itu lah saye... jujur orangnya.. ;)

10/ Saya pandai
- cari masalah... Ina kan??!!

11/ Kawan saya
- saya sayang mereka semua.. permata hatiku...

12/ Saya ada
- tahi lalat di leher dan ianya tembus ke belakang.. hahaha

13/ Saya seorang
- SOMBONG!

14/ Adik saya
- sengal2 belaka..

15/ Saya tak pernah bosan dengan (senaraikan 4)
- masalah
- cinta
- kawan-kawan
- mukabuku

16/ Bilakah kali pertama anda bercinta?
- 2001... cinta monyet.. haha

17/ Perkara yang selalu orang tak percaya tentang anda
- Umur..! Saya tahu badan saya kecil... Tak sesuai ke umur saye 24 tahun??

18/ Saya rindu
- Dia... Sangat2!!

19/ Saya tak sabar
- Nak mulakan semester baru.. kerana saya sangat rindu kawan2 saya

20/ Lima laman yang anda selalu layari:
- Facebook
- Tagged
- Blogger
- Youtube
- Myspace





***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Tuesday, May 18

Cun Saja...~

Jangan kau perasaan cun..
oh...

c/o
Lagu ini bukan di radio setiap hari untukmu
Lagu ini tidak perlu kau kembali kepadaku
Lagu ini hanya ingin kau fahami
Ku sudah teruskan hidupku
Semuanya cun saja

Tak perlu tinggalkan pesanan
Di pintu rumahku
Tak perlu buat panggilan
Ke telefonku

Ku tak perlu lagi
Kalau kau cuba minta maaf
Lupakan sahaja
Diriku cun saja

Duduk di rumah seorang saja
Menulis lagu cinta
Menggunakan kisah ini tuk ceritakan

I got a letter to you
Let's go
woooo
Semuanya cun saja

Cun hidupku kini cun saja
Sejak kita memang cun semuanya
Sejak pisah itulah permulaannya
Untukku berhati-hati dengan BUAYA

Ngap ngap
Pendirianku tegap
Jumlah kali kita bertengkar memang genap
Untuk aku ke tahap ini
Silap kita memang patu
Sama-sama kena sepak
Pak pak

Tapi bukan niatku salahkan dirimu
Aku sedar ku juga ada kekuranganku
Tapi kalau bersifat mementingkan diri sendiri
Untuk kebaikan bukan kurang ajar itu

Duduk di rumah seorang saja
Mengarang lagu cinta
Dengan mengembalikan kisah kita kan
Tapi jang perasaan oh....

oh..
Walaupun ini bab yang baru
Ada masa arahku tak tentu oh..
Tetap rindu kehadiranmu..
Tidak patut.. kerna ku takut..


Lagu ini....
Tandanya kamu masih sayangkanku
Walaupun sudah tidak bersama lagi
Lagu ini...
Andaianku walaupun sudah tidak bersama lagi
Lagu ini..
Dengan lagu ini ku
ingin memberitahu kamu bahawa
ku okay.. aku okay..
Dengan lagu ini ku ingin memberitahu
kamu jangan cakap tak boleh..
pasti boleh...




***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

part time job

Hohoho.. Akhirnya saye dapat juge.. Ecehceeh... Blom dapat lagi.. Dalam proses.. Kemungkinan dapat tue besar la kan... Dalam bulan 6 nie.. Kerja biase2 je... Part time kan.. Tak bley nak demanding sangat.. so.., after this anda-anda sekalian mungkin akan jarang lihat saye update blog nie... Tengok la situation sekarang.... Satu hari je da 3 / 4 entry... Gila kan?? Nampak sangat kebosanan tue.. haha...

Finally.., doakan saye dapat yer.. Banyak menda nak settle nie... N tengah sengkek plak skang nie...




***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Monday, May 17

Life must goes on

Kini.., ku menghitung hari.., minggu.., jam..., saat..., tahun..., semua laa yang boleh dihitung.. haha Aku sudah bosan duduk di rumah.. Belajar pun bosan... Duk umah lagi la bosan.. Apa yang aku kejarkan sebenarnye aku sendiri tidak pasti... Seperti sudah bosan hidup.. Aku sendiri tidak pasti kenapa aku begitu lemah untuk hadapi segala dugaan yang ade sekarang.. Masalah datang bertubi-tubi... Aku tahu tiada siapa yang dapat bantu... Kekadang aku rasa lebih baik aku tak de... Masalah itu pasti hilang dan terpadam begitu saja... Lately nie asek sakit kepale... Migrain aku nie datang tak tentu mase... Time masalah melambak2 nie la die nak serabutkan kepala aku lagi... Mama sentiase memberi dorongan yang penuh... Mama sentiase kate jangan mudah percaya kat orang.. Aku sentiase ingat tapi aku jarang untuk praktikkan dalam kehidupan aku...

Aku sudah penat nak membebel kat sinie... Aku malas nak fikir masalah-masalah yang ada.. Bukan aku tidak mahu kongsi.. Cuma aku sendiri tidak tahu mahu cerita macam mane... I'm good in keeping secret... and aku juga baik dalam mencungkil rasia orang.. keh keh keh....

Jap jap... apelah saye membebel kat atas nie... FYI!! Si bunga telah kembali ke pangkuaan ina.... Saye sangat la bersyukur.... Kini.., Si bunga menjadi seorang yang sangat tabah dalam hadapi hidup dia.. Dia kate die nak focus study.. Dia juga kate nak tutup pintu hati dia untuk sepanjang tempoh degree die... Dia kate lagi..., kumbang bukan seekor... Dia tetap akan sentiase menanti mane-mane kumbang datang.. kerna cinta itu bukan satu paksaan.... Cuma dia tetap tak kan terima mane-mane kumbang dalam tempoh degree dia... Ina akan bantu dia pertahankan prinsip dia.....




***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Selepas Kau Pergi

Selepas kau pergi
Tinggallah disini ku sendiri
Ku merasakan sesuatu
Yang tlah hilang di dalam hidupku

Dalam lubuk hatimu
Ku yakin kau pun sebenarnya tak
Inginkan lepas dariku
Tahukah kau kini ku terluka

Bantu aku membencimu
Ku terlalu mencintaimu
Dirimu begitu
Berarti untukku

Kau telah mencinta
Dan dicintai kekasihmu
Ini tak adil bagiku
Hilanglah damba tinggallah hampa

Bantu aku membencimu
Ku terlalu mencintaimu
Dirimu begitu
Berarti untukku

Lupakan ku dalam hidupmu
Yang pernah mencintaimu
Kau memang tercipta
Bukanlah untukku

Selepas kau pergi
Tinggallah ku disini sendiri
Ku merasakan sesuatu
Yang tlah hilang di dalam hidupku....




***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

blog kesayanganku..

tetibe saye cam malas nak bebloging lagi.....
macam da bosan plak....




***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Jika Kau Ubah Fikiran....


the world means everything to me and u are my world
i you




together forever.. always be there for you




you can eat and drink together... talk and laugh together..
enjoy life together.. but u are really friends when u also cried together..





Diriku sedar siapalah ku dimatamu
Hanya sebutir pasir di pantai kau berlabuh
Cukup di situ hasrat ku terkubur
Kau juga bilang kau belum bersedia lagi
Untuk mengganti pasangan dalam sanubari
Mungkin kerna masih basah luka lama

Jika kau ubah fikiran
Aku kan setia menanti
Jika kau perlukan teman
Carilah disini
Jika kau ubah fikiran
Untuk jatuh cinta lagi
Yang pertama ke depan
Jika kau ubah fikiran

Akan ku serah segalanya oh kepadamu
Senang atau susah aku tabah tuk menempuh
Tapi sayang hatimu belum terbuka


Jika kau ubah fikiran
Aku kan setia menanti
Jika kau perlukan teman
Carilah disini
Jika kau ubah fikiran
Untuk jatuh cinta lagi
Yang pertama ke depan
Jika kau ubah fikiran

Aku mahukan kamu
Sungguh benar dan jujur
Aku mahukan kamu
Sungguh benar dan jujur

....Tapi sayang hatimu belum terbuka....





***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Sunday, May 16

Redha dan Pasrah

Saye Sudah Terima Segala-Galanya......... Saye Pasrah Dan Saye Redha...... Saye Sentiase Befikiran Positif.... Tiada Lagi Cinta Dan Sayang Saye Buat Dia...... Saye Tidak Mahu Lagi Disakiti.... Full Stop!!




***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Friday, May 14

????


Saye asyik nanges je..
Saye penat...
Saye nak tdo..
Saye sangat bahgia walau saye kecapinye seketika cuma...
Saye tetap akan menanti kebahgiaan saye hadir....





***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Yang Terbaik Marsha

Lagu nie ade orang teringin sangat nak dengar..
Nie la lagunye..
Yang Terbaik - Marsha


Ku selalu memikirkan tentang kita
Apa pun yang harapan yang dikejar
Kerna aku masih pernuh rasa ragu
Melihat kau seperti tak bersungguh

Chorus
Jika kau mencinta
Berikanlah ku rasa
Diriku dah berikan yang terbaik
Dan bukannya nak mengungkit
Siapa benar siapa salah
Siapa menang siapa kalah
Dah berikan yang terbaik
Memaksa hati merisik
Mungkin kau bukan teman hidup
Yang terbaik untukku

Memang benar ku amat mencintaimu
Dan mengharapkan di sana pun begitu
Tetapi kau tak luahkan perasaan
Apa lagi memberikan ku kasih




***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

aku tetap aku

Lagu ditujukan khas buat seseorang....







***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Wednesday, May 12

tidak mengerti

Saye merasakan kemengantukan yang teramat sangat... Saye tido malam tadi almost 4 am.. Saye tidak pasti atas sebab ape saye tidak dapat melelapkan mate.... Saye menerima call dari kawan saye.. Die nanges2... Saye tekejut mendengarkan itu... Bagai dalam mimpi... Saye cuba menjadi gud adviser untuk dia... Saye tidak suke kawan-kawan saye nanges.... Saye sudah pasti dan yakin skali ini mesti pasal cinta! Saye juge baru teluka.. tapi.., saye tidak mahu memikirkannya lagi... saye harus sabar dan harus sedar.... Jangan mudah percaye pada lelaki..... Bukan semue orang betul2 ikhlas nak kan kite....

Saye tidak pasti dari mane datangnye kekuatan saye ini... Saye rase mcm tak percaye saye sebaik ini... Saye sangat2 kenal dgn diri ini... Seorang yang egois + degil + sensitif + pendendam.. Kini.., saye bukan begitu lagi.. Saye lebih +ve thinking + degil tetap ade + sye bukan egois.. tapi sye pertahankan prinsip saye + sye bukan lagi seorang pendendam...... Alhamdulillah.....

Kembali semula pada cerita rakan saye... Saye sangat sedih dan bersimpati mendengarkan kisah die.. tapi.., saye rase mungkin itu balasan yang die harus dapat setelah ape yg die pernah buat pada partner die... Saye tidak mampu berkata apa2.. Saye cume membantu dengan menjadi pendengar setia.. Saye tidak reti nak cakap ape lagi... Die seolah2 ingin menjadi selfish.... Saye sudah malas nak nasihat.. Sebab saye rase kalau sye nasihat sekalipun..., masuk telinga kanan dan akan keluar ke telinge kiri... So.., baik lah saye dengar saje...

Kadang2 saye tefikir utk tidak layan dia langsung.. Sebab mase susah2 cam nie.., baru die carik saye......

saye sudah penat membebel.. ingin menyambung tidur kembali.. selamat malam semua...




***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Tuesday, May 11

Warning!!

W.A.R.N.I.N.G!!!

..Dangerous.. Be alert..

Adoiiyaii... Hari nie tetibe saye kena warning... My lovely bro warning... "U jangan macam2! I dapat taw u contact lagi ngan ur ex tue.., u siap... I tak nak my lil sis kne tipu lagi.. I tak nak my lil sis disakiti lagi..... U ingat tue..!" Perrghh!! Pedas sungguh kata-kata my lovely bro.. Dia sangat-sangat pandai m'ambil berat tentang diri saye... Tadi..., saye set status "Saye Sedang Berusaha Kuatkan Prinsip Saye!! Jangan Sakitkan Hati Sendiri Lagi..!!!!" Saye harus buat dan kuat.. Serta saye juga harus kukuhkan prinsip saye itu! Haruslah!!

Sebagai renungan bersama.... "We Did a Big Mistakes.. Then.., We Apologize... Then.., We Will Do It Again.. N Will Say Sorry Back... Do It Again N Again N Again... N Say Sorry N Sorry N Sorry Again....!! What a Life....!!"

Should I accept him even as a friends?? I dont think that he can appreciate our friendship....





***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Castings Calls

CASTING CALLS
May 10 , 2010 @ 1130 (+8 GMT)

Dear Deballz Talents Ina Ellyna (actually die tulih name penuh saye),

Inviting you to participate the following castings and commercials

  1. Print Ads - Tourism
    - Male & Female Age 23-27
    - Asian Look (Malaysians)
    - Coverage: Asian Region
    - 1 year contract



  2. Print Ads - Travel & Tours
    - Female age 25-28, Minimum Height 161cm
    - Male age 28-33, Minimum Height 168cm
    - Executive looks
    - Coverage: International


  3. Print Ads - Travel & Tours
    - Female age 31-33 (motherly look)
    - Malaysian / Asian
    - Coverage: International


  4. Print Ads - Travel & Tours
    - Female Kid age 5 years
    - Pony tail
    - Malaysians / Asian - Fair skin


  5. Print Ads - Fashion
    - Female age 22-27
    - Minimum Height is 165cm
    - Wearing TUDUNG / HIJAB

The above casting is available from May 17 - 20.


Saye rase macam nak join.. sekarang kan tgh cuti sem.. Tapi.., 1 year contract plak.. takot clash ngan cls ape semue.. leceh plak nanti.. campur dengan malas lagi.... xoxo





***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Monday, May 10

suster keramas


SR plg terbaik wookk




..gie la tgk..
..sye bgi 3 bintang..


Asyik2 cite merepek.. Hari nie je bape entry saye post.. and brape entry saye telah del.. n brape entry saye edit... Saye masih lagi nak jage ati orang... okeh stop it.. asek merepek2.. Saye telupe nk cite pasal date saye hari tue on sunday...

Kami keluar tgk muvie dkt mid.. actually saye sgt bosan nk lepak2 kat mid.. tapi.., tak pe la.. my gff nak sangat pergi mid.. so.., teman kn aje.. saye datang lambat 1 jam.. xoxo... maafkan daku sayangku... kau harus paham aku... ;))

tiada pics.. cuz my gff boleh plak bwk camera tanpe bateri.... memang sah la die sengal tahap gaban... kami tengok film suster keramas.. film seram indon.. sangat lucah!! saye yang tengok nie sampai tutup2 mate.. actually takde la seram sangat pun... tapi saye nie penakot! xoxo

Sekali lagi saye di blnje SR.. Pergghh!! kami makan yang sedap2.. plus with cake as dessert... tpi.., saye kempunan cuz tiramisu sudah abes time tue.. saye just order blue berry cheese cake..

afta that.., kami end up kat pyramid.. cuz saye teringin sangat nk usha dress2 kat forever21...





***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

This is MINE!!

Blog ini saye punye.. Kalau tidak suka.., jangan bace.. Saye tidak pernah paksa anda untuk view mahupun baca entry dalam blog kesayangan saye ini.....

Saye tidak pernah punya niat untuk memalukan sesiapa.. Ini blog saye.. Blog untuk saye luahkan dan share everyting in mylife with all peps in the world...

ade tak care nk block orang dari bace blog kite?? juz saye rase orang itu sangat sebuk membace blog saye... haaa!! tuka blog link..!!




***the end***

Kalau suka boleh LIKE....