Followers

Wednesday, May 26

Sukar Tuk Kufahami.......

Malam tadi.., aku seperti biase on9 sampai lewat pagi... Memang itulah rutin harian aku setiap hari.. Kekadang takot gak mama bising.. Asyik on9 hari-hari sampai lewat pagi... Semalam mama sudah bising cuz this weekend ade wedding cousin dekat bentong.. Tapi.., aku sibuk nak pergi wedding membe kat seremban.... Mane lah aku tahu cousin aku nak kawen 30 may nie... Aku sudah confirm dengan membe untuk pergi seremban this friday... I'm so sorry mama.. and to my cousin alsho... My wedding nanti jangan tak datang plak.. huhu

Sedang asyik2 on9 dan bergossip dengan jejaka howt uitm dari fac FSSR..., tetiba my classmate buzz me at fb chat... 1st word is mr m.. mr m sehat?? Lalu aku betambah2 la confused.. Apa kejadahnye la tanye pasal mr m kat aku?? Chat pnye chat..., die pun m'ceritakn perihal sebenar.... Dia kata..., mr m nak tahu ape aku buat.. mr m rindukan aku.. rindu nak karaoke ngan aku.. Dia pun pelik kenapa mr m tanye semua tue kat dia... Aku lagi la confused... kenapa die perlu tanye kat our classmate... kenapa tak tros msj je.. susah nye nak fahami hati seorang kaum adam nie...

Selepas itu., aku cuba mintak opinion dari seorang lelaki yang juga mengenali kami berdua.. Dia berkata.. "lelaki tak kan tanye2 psl pompan kalo marah.... Dia rindu ko la tue.... Itu semua dugaan.. Tak nyah la capel2 dulu... Kawan2 je dulu.... tengok cam mane.. Lelaki mmg jarang nak m'readykn diri awal2.. Tapi dalam ati tetap ade perasaan yang same...."

Aku suke ayat itu... Aku cuba positive thinking.... Aku tahu dia pernah sayangkan aku.. Jodoh pertemuan ajal maut semua di tangan Allah.... Sekarang nie aku sangat mudah tepengaruh dengan apa jua orang cakap.... Bila orang memberi pandangan dari sudut negative.., aku akan fikir negative... Sekarang.., aku rase aku harus positive thinking dan aku rase aku lebih kenal dia dari bf2 dan gf2 aku... Mereka tidak pernah kenal siapa dia pun... aku cuma tidak akan becerita lagi pasal my past dekat sesiapa.. cuz ianya telah tamat.......... Just wanna think about my future..... hope dapat 1st class or 2nd cls upper for degree nanti... AMIN.....





***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

0 orang nak bebel jugak: