Followers

Tuesday, June 15

OMG!

Okeh! Saye tetibe rase pelik... Tetibe die tacing dgn ayat2 saye... Tpi.., mengapakah? Sye tesalah cakap ke?? "Ye la... Kamu kan hot..." Aikkk.. Npe ayat die tacing semacam?? Then.., saye lmbt reply chat die.., die kate "kamo busy.. tak nak kacau.." Kenapa dgn dia?? Adoiyaiii tolong la saye.. Sgt sukar tuk saye fahami isi hati kaum adam niee.... Sori.., anda harus tahu yg saye tidak punye mase utk fikir atau jaga ati anda.. Hati saye sudah berjuta2 kali dirobek...! Saye sudah penat mahu jage ati kaum adam.. Kalau anda rase mahu saye jage ati anda.., buktikan lah yg anda juge boleh jage ati saye... BUKTIKAN!! Insyallah akan terbuka pintu ati saye satu hari nanti utk anda....





***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Bila Cinta - OST LBS

Besh lagu nie.. Sedih Sangat..


Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Dan ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Hingga engkau pergi
Tinggalkanku

c/o:

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku memilih
Cinta yang fana
Perginya dirimu
Merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan


Tak dpt lgi nk tgk LBS... :((
Ade sespe yg sudi nk blnje????




***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Saturday, June 12

F.E.V.E.R

Sudah lame tidak ku update blog kesyangan ku ini... Keadaan yg tidak m'izinkan saye utk menjengah blog ini.. Tahap kemalasan yg tinggi juga salah satu faktor kesakitan yg ku rasa kini.. Saye baru sahaje baik dari demam.. Demam tekejut? Demam rindu? Demam bola? Demam result? hahahaa.. maybe both!

Saye baru sahaja baik demam.. Flu masih tidak kurang.. Sore throat? Tk perlu cerita.. Derita ku rasa... Walaupun begitu.., ice cream tetap menjadi pilihan sebagai ubat.. Tiada istilah ubat bagi demam saye ini.. Saye mmg tidak suke mkn ubat yg sangat manis itu... Maybe ianye getting worse bcuz of result saye.. Owh tidak mahu saye ceritakan.. Alhamdulillah saye clear paper.. tapi.., saye tidak berapa puas ati.. Oleh itu saye harus berusaha lebih gigih dengan m'curi ilmu dan tips2 cuba jaya dari rakan kesayangan sye.. Jeles sbb dia dpt DL! Owh maybe saye rase tidak berguna sedikit... Kenapa dia boleh dpt DL?! tapi tidak saye? Nmpk sgt saye bnyk main! Oleh itu.., saye sudah setkan target baru utk DL jugak next sem! HARUS! eyh tidak! WAJIB!

Aktiviti enjoy2 harus dikurangkan.. Segala assignment dan presentation harus diutamakan.. Tiada lagi istilah tangguh2... Saye harap saye dapat kuatkan semangat.. Jangan hanye sekadar hangat2 tahi ayam..

Saye masih frust dgn result saye...!! Nk cite psl football fever pun tak de mood... :(((((((




***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Monday, June 7

Empty

Hmm... Saye sudah lihat pics mereka.. Sweet.. Saye lihat sambil mendoakan kebahagiaan mereka.. At the same time.., saye sudah tidak punya rasa apa2.. Empty..

Ptg tadi.., borak2 ngan mama.... Then mama ckp pasal dia.. Mama tnye mane taw psl wedding.. Saye pn m'ceritakan perihal yg sebenar.. Saye tak pasti kenapa mama ckp tentang kisah lalu.. Buruk baik dia.., saye tidak pernah ambil peduli.. Kisah itu sudah lame berlalu.. Telah bekubur.. Mama mama... Sudah2 la.... Angah tidak mahu bercakap tentang soal itu lagi.. Mama tlg carikn calon tuk anak mama yg degil nie ek.... Hanya ma je yg memahami angah..... ;) Makaseh ye mama.....

Saye tidak pnye rasa.. empty.. sye happy kerna dia kini tidak seperti dulu.. Sekarang saye paham.. Mereka sgt sesuai bersama.. Inilah dinamakn jodoh.... ;)




***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Tetibe....

Saye sekarang sgt seronok melayan formspring.. N saye tebace 1 question and dijawab oleh rakan kepada rakan saye.... Saye tetibe tesuke dengan ayat die... Hahaha... Mmg sgt sesuai kalau saye tujukan kepada orang2 yang makan cili... "Jangan Salahkn Aku Kalau Bf Kau Nak Kat Aku.. Kau Yg Tak Pndai Jage.. End Tolong Jangan Malukan Diri Sendiri.. Sound2 Aku... Bajet Bagus!" Cm sesuai je ayat nie nak bagi kat gf2 orang yg tetibe nak kate kite nie perampas bf dorg.....

Sumetimes.., mase lampau mmg sangat sukar utk dilupakan.. Tapi.., ianya tidak bermakna kita tidak boleh lupakan.. Hanya masa yang akan menentukan sejauh mane kisah silam itu dapat dilupakan... Ianya juga bergantung pada prinsip dan diri kita sendiri... Kalau kita mahu lupakan.., kita pasti and harus lakukan dengan sepenuhnya... Sekiranya kita bertujuan utk tidak lupakan..., teruskan hidup sendiri tanpa teman... Kerna punya teman baru tanpa melupakan kisah silam pasti melukakan hati teman baru... Hidup di dunia hanya sementara... Cubalah jaga hati setiap insan.... Kemaafan dendam yang terindah...... ;)




***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Sunday, June 6

hmmmm

Owh Damn! saye ngantok + penat gile seyh!! okeh.. maw rehat kerna esok sedang menantikan kehadiran saye... Okeh... Selamat b'karok utk saye...... Suda lame sye tidak melalakkkk!! Really miss it....... Sggtttttt TensiiiOoooNnnnnnnnn!




***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Saturday, June 5

Dulu dan Sekarang... KU Berbeza....

DULU: Blk keje.., trus on9.. ngadap fb.. itu jela keje aku... mama n abah bising pn.., aku wat derk je..

Sekarang: Blk keje.., aku mandi.. makan.. bsh baju.. tgk tibi jap.. borak2 ngan adik2 aku.. pas tue bru on9..

DULU: Aku mmg cpt angin.. Pantang salah sikit.. kalau ade tak puas ati.., pasti aku protes..

Sekarang: Tidak lagi.. Sikit2 tue ade la gak kadang2.. aku cuma perlu mase utk berubah jdi lebih baik.. tapi.., anda harus tahu tak semua manusia sempurna kan??

DULU: aku mmg tak boleh hilang henset..! 24 jam mesti nk msj je.. kdt tak penah miss.. sentiase topup..

Sekarang: aku tak de henset pn tak pe.. tak heran sgt.. tak de spe nk msj.. tak de spe nk call.. ade pn just for msj mama.. call mama... tue je kowt.. haa! wish bufday... wish itu.. wish ini.. to all my friends...

DULU: aku bukan seorg yg penyabar... pantang kalau hak sye diusik... klau aku nk putih.., ianye harus putih! kalau aku kena sound.., aku pasti balas blk.. sebab aku mmg suke carik gado!!

Sekarang: ade sedikit kesabaran dalam diri... mungkin pengalaman byk mengajar aku erti sebenar kehidupan?? aku lebih bnyk mengalah dari segale segi.. aku cuba sikit2.. tidak pernah ku kesah kena sound.... ku cuba utk tidak melawan blk..

Dulu dan sekarang.., bnyk perbezaan... aku sangat besyukur kerana masa telah bnyk mengajar aku untuk befikir secare lebih matang.. kekadang ade gak cam budak2.. Walau ape pun terjadi.., aku akan cuba utk jadi yg terbaik.. Akn ku cuba utk jage ati semua org.. Akan ku cuba sedaya upaya.... apa yg aku lakukan pasti mempunyai sebab tesendiri... Maafkan di atas segala kesalahan dan ketelanjuran kata....... aku hanye insan biase yg tidak pernah lari dari m'buat silap





***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Friday, June 4

hadoiii

Saye penat nk jawab soalan rakan2 saye.... Semua bertanyekn... "ina.., pegi tak wedding org tue this week??" Kawan2...! Sile ambil tahu..., yang saye tidak dijemput ke majlis itu.... Mereka tidak kejam.. Ada sebab kenapa mereka tidak mahu m'jemput saye... Biarlah.. Saye sangat2 memahami.. Tak de rezeki saye mahu pegi wedding mereka.. Kalau saye dijemput.., suda semestinye saye hadir and jumpe anda2 sekalian di majlis itu.. Apa2 pun.., saye ucapkan tahniah kpd mereka berdua.. semoga mereka berbahagia hingga akhir hayat...




***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Thursday, June 3

made it!

Yeah! Finally saye berjaye buat die benci saye.. Saye berjaye buat dia buang saye jauh2... Fuh..! Lega rasenye kot... Thanx a lot..




***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Prinsip ke Ego?

"Saye tetap tak kan add blk org yg sudah saye remove dari Fb...!" - kate hati saye.. Memang ini yang terjadi.. Saye tetap tidak akan add org yg telah saye remove dari Fb sampai la bila2... Ego ke Prinsip??




***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Jiwa Kacau



**rindukan saat2 ini**
**no comment**




..cm poyo je..

Okeh.. Bosan.. Now.., tiba masanye utk saye update blog... Bnyk story nk share.. tapi..., tgh pikir ayat nak tuleh.. haiishh!

27 May 2010 - Saye pergi UiTM dengan tujuan untuk menemani rakan2 sabah saye convo.. time saye tgu bus nak ke uitm.., ade polis asked for my IC.. saye sangat pelik.. seriesly.. ape yg saye perasan.., mmg polis nie saje nk m'gatal... for sure la sye perasan kan.. sbb sye taw lelaki mcm mane klau nk tacle gal... sye bukan bodoh la wahai en polis yg bangang! Smpai kat DSB., terus jumpe bdak2 sabah itu... saye jadi camerawoman tuk dorg dan juge memenuhkan ruang2 sebagai saudara / rakan taulan mereka utk pic studio mereka....

28 May 2010 - Saye dan gf sye.., pergi ke seremban sempena menghadiri upacara akad nikah kawan seangkatan kami ketika diploma dulu.... Otw from pee jay kul 4.. sory again my lovely gf,, cuz sye sekali lagi lmbt... kalau dengan gf sye yg sorg nie.., sye suke dtg lmbt2.... haha.. jaat kan sye?? bru nak mulakan pejalanan kami ke seremban.., hujan turun dgn selebat2nye... saye dilantik sebgai co-pilot tak bertauliah... alhamdulillah.., kami selamat sampai ke seremban before jam 6 dengan bantuan co-pilot yg tak bertauliah ini... seperti dalam mimpi sye jadi co-pilot dan kami tiba dengan jayanye ke seremban... n just sesat time carik hotel free tmpt kami tinggal... keh keh keh... malamnye kami begerak menuju ke pengantin.. alhamdulillah dengan 3 kali lafaz.., rakan kami selamat diijab kabulkan... Seperti dalam mimpi juga kawan kami telh berkawin.. btw.., so happy for her... ;)

29 may 2010 - kami begerak dari hotel ke majlis pasangan pengantin... kami berjumpa dengan beberapa orang teman sekuliah dulu... mmg tidak ramai yg hadir.. kami tidak berapa pasti kenapa.. sye tidak mahu m'aibkan sesiape di sini... alhamdulillah kami bjumpe dengan lecturer kesyangan.. en alam.. sudah kurus dia.... sakit barangkali..

1st june - hari yang di nantikan.. bermula lah journey to the west saye... sangat penat dan m'gilakan.... itu saje utk hari ini..

Lately nie.., saye asek t'dgr lagu sedih2 je... Tolong jangn buat sye teringat2 kat dia... Tolong... Cinta dan sayang saye pade dia telah saye buang jauh2... Saye tahu dia tidak akan pernah mungkin jadi milik saye.......

*walau ape pun terjadi.., saye tetap sayang awak sampai bila2...*

saye sangat gila layan formspring skang.... tolong la tnye bnyk2 soalan kt sye... haha ;)





***the end***

Kalau suka boleh LIKE....