Followers

Tuesday, August 31

Ogos 31, 2010


..Proud to be a Malaysian..


Hari ini.., tanggal 31 ogos... Seluruh rakyat Malaysia khususnya bercuti dan ada juga segelintir yang terpaksa bekerja.... Hari ini adalah hari di mana kemerdekaan bagi seluruh rakyat Malaysia yang ke 53 tahun... Sudah 53 tahun kita merdeka.. Tapi.., adakah saya mahupun anda2 sekalian merdeka??

Okeh! Aku bukan nak cerita pasal merdeka pun.... Tak reti aku nak berbahasa2 dan berbahas2 pasal kemerdekaan... Kang tesala fakta tak pasal2 je.. So.., cukuplah sekadar ucapan Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke 53 to all Malaysian....

Malam merdeka aku sama saje seperti 2 tahun lepas... Duduk kat rumah ngadap lappy... Cuma this year different siket... cuz aku bersama rakan2 serumah bukan bersama keluarga tercinta.. Malam tadi for the first time kami semua keluar seisi rumah... Selalu kalau kuar bejalan.., iera mesti tak follow..... Memang best... Even just pergi Jusco Bukit Raja..., tapi keseronokkan keluar bersama itu tidak ternilai... Hek3

10 malam terakhir ramadhan... Inilah aktiviti kami... Tapi.., seriusly sepanjang ramadhan nie... kami DeLIMA masing2 semakin malas untuk menyiapkan kertas kerja kami.... Especially report writing... Benci betul nak wat questionnaire... asek kne reject je... Bosan nak wat menda yang sama hari2... eeeee... grrrr geram2!! Itu belum masuk lagi assignments2 yang lain... Buku yang dipinjam pn aku ak terbace2 lagi.. Asek refer sources from internet je... Memang copy berhabis la kan... Alaa.. korang cam tak biase plak kan... hak3

Sebentar lagi DeLIMA akan keluar dan merayap di sekitar Kuala Lumpur... Seriesly aku tersangat la malas nak follow.. maybe sebab aku ngantok sesangat.. and sebab faktor kewanangan yang tidak m'izinkan.... Mane best nk sopping takde duit kan an an?? Hmmm.. Sedih2....... Tak nak raye bole kan??




***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Sunday, August 29

I have no idea


Lately nie ak sangat busy melayan dan memberontak dengan hati dan perasaan.... Mereka kate mungkin mereka sudah bersedia... Tapi., mungkin aku tidak... Adakah aku terlalu egois? Atau hati dan perasaan ini yang menipu dan cuba mempertahankan pendapat mereka?? Owh tidakk! Seriesly i have no idea....



*sile click to read*

Hati: aku rase aku rindu dia..
aku: tidak tidak! tak mungkin tak mungkin!
Hati: aku rase aku suke dia...
aku: jangan jangan!! tgu abes degree dulu
Hati: it's comes naturally... do u aspect him to wait for u??
aku: erk.. speechless...
Hati: So?? kau mahu peluang itu pergi jauh?
aku: bole tak kite cite laen kali??
Hati: Kau senantiase menolak nolak bile ia datang...
aku: tak de tak de.. kau mengade2!
Hati: Aku paham.. Sampai bile kau perlu rase takot?? kau budak bissness u should be brave to take the risk!
aku: aku adalah seorang yang penakot...... aku tidak mahu dikecewakan.. ianya terlalu sakit sangat.. ianya masih m'hantui aku....
Hati: tidak semua kisah akan terjadi dengan jalan cerita yang same...
aku: aku juga harapkan begitu.. kerna aku tidak mahu buang mase...
Hati: ikot kate aku...
aku: nanti la aku fikirkan.... akal perlu befikir okeh.....

I just don't want to hurt anybody feelings... So.., what should i do now?? Melawan kate hati.. atau ikut kate hati??





***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Saturday, August 28

Benci tawuuu!!

Tekanan semaakin terasa apabila setiap tindak tanduk, onak duri ranjau kehidupan aku diperhatikan orang... aku bukan artis yang perlu diintip setiap mase oleh mama2 and papa2 razi di luar sane... tolong hentikan kerja2 BODOH kau itu!! kau buat aku benci dan rimas tawuuu???! kau juga buat aku meluat dan menyampah! tolong jangan tambahkan kebencian ak kat kau!

Kau dan aku tidak akan boleh jadi kawan.. aku tidak suka akan itu.. kerna kau dan aku bukan sekepala..... ak tidak boleh masuk dengan cara2 kau... seperti tidak reti2 ingin menghormati hati dan perasaan orang! gurauan tidak bertempat!

tetibe ak teringat... jgn sygkan org telebih2.. cuz nti org itu akn jadi org yg plg kite benci... and jangan bencikn org itu telebih2.. cuz nti org itu akan jdi orang yg paling kite syg...




***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Monday, August 23

It's all about TRUST

"Follow your heart, but be quiet for a while first. Ask questions and feel the answer. Learn to trust your heart"

"To be trusted is a greater compliment than being loved" - George MacDonald

"If all my friends were to jump off a bridge, I wouldn't follow. I'd be at the bottom to catch them when they fall"

"Trust yourself. You know more than you think you do" - Benjamin Spock



***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Saturday, August 21

you will never know when the love comes


..dlm cls takaful..

Okeh.., lately nie busy sesangat dengan assignments... presentation and test.. ade test yang sangat susah and ade jugak yang boleh dijawab...

Next week.., ade 1 test and 1 presentation.. Before raya nie.., lots of work to settle.. Need to learn SPSS yang sangat complicated... Owh stress! I have no mood to shopping for raya... Maybe da tak kije... duit tak bnyk cm dulu.. waaa! 1st time raye tak de mood nk shopping taw..! grrrrrr!

In a months of ramadhan.., lots of invitation for break fast ak dapat.. tapi.., semuanye tak mengundang mood ak nak join.. malas series! Alhamdulillah... Puasa aku masih lagi penuh setakat ini.... Menghitung hari je nie nak cuti.. hik3

This week ak tak balik Sungai Buloh... Tepakse lupekan hasrat ingin menikmati masakan mama tercinta... Tapi takpe.. next week ak balik hari kames.. stay at home till sunday.. pergghhh! terbaek wookk! Haaa! Last week ak balik.., then mama kate adik aku yang berusia 14 tahun sudah pandai masak! OWH NOOOO! Aku yang sweet 7 teen nie tak pndai2 lagi nak masak.. Gerammmm Grrrrrrrr!!!!

Last few weeks.., housemates aku masing2 ade masalah dengan bf.... Tu la korang.. Len kali jdi cam aku... Single.. tak nyah pening2 nk pikir pasal bf2... hik3 semoga korang berbahagia la dengan insan2 tercinta... i will always pray for all of you...

Last but not least..., ampun maaf dipinta di atas ketelanjuran kata....

"You will never know when the love comes....."

tak de kne mengene kan??



***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Wednesday, August 11

18 sx~!



Ouch! It's has been a long time i haven't update my lovely blog... So tired and lazy... Been busy lately with a lots of assignments... 7 subjek saye amek dish sem.., semuanye ade group assignment.. ade group presentation... kene submit report.. series! degree its not that easy like diploma dulu...

Tomorrow i have a test.. next week i have 2 test in monday... which is call as marathon test! gilak! Than.., wednesday have a group presentation.. and need to submit report on monday also.. banyaknye keje!!!! I Hate It! Buku pinjam kat lib pn da due date.. tepakse renew.. haishh!

Scan back what i had done in a last few months.., owh rupenye saye sudah tidak pulang ke rumah hampir a month! owh tidak tesekse jiwa rage tahu??!

Just wanna remind myself... "NO LOVE TILL MY GRADUATION DAY" FOCUS!!

Saje je kasi title 18 sx.. korg suke la kan??




***the end***

Kalau suka boleh LIKE....