Followers

Tuesday, September 28

My goals

Hanya tinggal beberapa minggu lagi bagi kami menempuh minggu2 terakhir semester kali ini... Secara kesimpulannya.., aku dapat rasakan yang aku akan berdepan dengan tekanan yang sangat kuat dalam minggu depan... Ini adalah kerana aku terpaksa berdepan denga 4 test dan 1 or 2 presentations... Kalau aku punya pilihan di antara presentation and test.., aku lebih suka untuk memilih presentation as a final decision... kui3

My current goals is "nak anta lappy balik Sungai Buloh..." Pas tue nak kuatkan diri untuk hadap semua buku buku yang ada... So.., this week memang kena balik kalau boleh la... Study week plak.., seriusly memang tak nak online kalau boleh... So.., kalau anta lappy okeh la kan?? TAPI.., next week ade 1 lagi presentation... Cam manee?? Tapi.., test lagi banyakkk... Okeh! Try siapkan report presentation tue weekend nie.. kat umah! *Done! final decision* 

Okeh! aku da malas nak membebel lagi.. tata

Post kali nie malas nk letak gamba2.. rase semak plak.. haha

Love is to share and ask for nothing in return......





***the end*** 

Kalau suka boleh LIKE....

Monday, September 27

I will try my best to find out the reasons...

Okeh...! A lots of thing happen lately.. *actually baru dalam minggu nie je kot..* Aku malas nk pening2 kepala.. So.., aku decide lantak la... Aku cuba untuk terima kenyataan tentang lumrah dan sifat semulajadi seseorang.. Walaupun aku tidak tahu kenapakah sesetengah orang itu  melakukan sedemikian... Sehingga ke hari ini aku tidak dapat tahu apakah motif di sebalik kejadian itu... 


Disebabkan aku memang curious gila nak tahu.., aku rasa i will try my best to find out the reasons... Maybe orang lakukan disebabkan ingin menjaga hati... Mungkin jugak sebab aku tidak tahu kenapa... Pelbagai jenis manusia di dalam dunia yang mempunyai pelbagai ragam....

Aku memegang concept "easy come easy go".... So.., banyak benda yang aku tak boleh nak terima bila orang dengan senang dan mudah datang.... Okeh! Aku da malas nak merepek.. esok aku sambung lagi.. Semakin lama aku merepek semakin banyak yang akan tekeluar.. 

**malasnye nak siapkan assignment.. ade sesape yg sudi and free nak tolong siapkan tak??**




***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Sunday, September 26

Hari emo sedunia Ina Ellyna

Okeh! aku rasa hari nie adalah hari emo sedunia.. Aku memang sangat lah takde mood... and semuenye m'bencikan skang nie.....


Kalau suka boleh LIKE....

Saturday, September 25

Tolong jangan bodoh2 kan aku!

I'm not dat stupid girl yang senang korang korang nk bodoh2 kan... I had a lots of experience... and please tak payah nak sebuk2 playing games with me! Tolong jangan wat semak dan sakitkan hati aku.....




***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Friday, September 24

membebel plak

Sedang leka menikmati lunch selepas kelas.., tetibe aku ternampak seekor ratatouille sedang belari2 anak di kawasan dapur di restaurant yang aku makan... Cisss! Haruslah terencat kan nak teruskan suapan yang berikutnya.... So.., kedai itu terpaksa la aku pangkah and kasi pecah! (cite lebih!)



Okeh! korang dapat bayangkan kalau korang tengah kebulur nak makan..., lauk da baik punye pilih.. pembuka selera... aleh2.., nampak plak si cik T nie lalu.... Memang lah potong stim...

Semalam keluar tengok movie.. Serius trailer memang best and excited nak tengok.. Aleh2.. takboleh blah.. Memang lah rugi gilaaa! *sile anggap aku yang belanja orang tengok movie* hak3

Okeh! aku malas nak rotate.. sile pusingkan PC or lappy anda yerr.. kah3

Hope magica tak lah seboring cite nie.... Tak sabar nak tengok somi aku mawi belakon.... Mesti comelll... euuwwww.... Esok malam okeh!





***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Friday, September 17

Mariah Carey oiiii!


Okeh! aku sangat benci dan menyampah okeh!
Nak pergi Singapore sekarang jugak! nak trus jadi Singaporean.. bole tak??
The reds pun tak pernah nak sampai Malaysia okeh!

okeh! cukup merepek setakat ini dulu haiihh (-__-!)


 


***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Thursday, September 16

Salam Aidilfitri Maaf Zahir Batin

Okeh.. Bila berkata tentang Batin..., orang mesti terfikir pasal tutt..... haiihh.. So.., ade la sesetengah manusia di muka bumi ini akan memohon ampun sekadar zahir sahaja.. Padahal batin itu termasuk lah isi hati kat dalam2 tue.. duk tesentap ke ape... tak payah mintak maaf ke?? *okeh! sile pikir sendiri*




Bila diperkatakan soal raya... Dalam otak aku skang memang la suda tidak best seperti dulu2 kala... Salah satu sebab aku da tak dapat duit raya lg.. kah3.. Okeh! Itu bukanlah sebab paling utama sebenarnya... Raya da start tak best since arwah tok (seblah abah) meninggal... Kalau tak silap pekiraan aku hampir 12 tahun kowt...


nie bkn suasana raya..

Time tue.., perkara yang paling menyeronokkan cuz ramai sedara kumpul kat kampung.. Baru lah terase suasana kampung... tidur pun lambat.. Makcik2 pakcik2 duk borak2 sampai ke subuh... Sibuk2 pergi pasar kul 3 or 4 pagi.. Nak masak untuk raya... Bakar lemang bagai.. Memang terasa suasana raya tue... Series aku memang rindu sangat2!

Sekarang?? Every year mesti balik Melaka.. Then.., kene stay paling kejap pun 3 hari... Sedara semua balik hari.. Tak pernah nak stay kat kampung... Memang la tak rasa langsung suasana raya... Sedara2 blah abah plak, memang da memang raya kat umah masing2... tak cm dulu bekumpul ramai2... haiihh 

Disebabkan itu.., aku tak de la nak beli bagai baju, hand beg, kasut dan bla bla for raya tahun nie... Aku nie bukan la suka sangat bebaju kurung.. lepas abis raya.., da rasa2 tak nak pergi raya.., cnfirm aku terus salin t-shirt ngan short.. *aku bukan gadis melayu sopan santun kot*





ouch! tolong la aku rindu nak shopping!


Sekarang., da habis raya.. Tetibe teringat plak next week ade test! Okeh! after this kena pening2 plak pikir pasal presentation and test serta report yg sudah hampir due date nye... Haiihh! dengan replacement cls lagi.. and maybe akan ada weekend class.. *da mcm ape je*

so.., enough merepek utk entry kali ini... sekian terima kasih

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin to all bloggers and readers... 


 


***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Tuesday, September 14

Mari Masak Memasak~

Huiihh.. Sebelum aku terlupe... refer to entry yg before this... korang kene letak air asam jawa sket... Patot lah cam sumting wrong sumwhere je... kah3.. okeh2.. slamat mencube skali lagi~ hhahahaa



Kalau suka boleh LIKE....

Wednesday, September 8

Mari Masak Memasak~


Salam readers... Okeh..! Kali nie entry start gile baek.. Aku nie kire jahil gak kan?? Takpernah jarang skali aku nak mulakan dengan salam.. hek3...

Kali nie nak share pengalaman masak memasak... Al maklumlah aku nie kan pandai sangat masak.. Susah nak jumpe orang cam aku nie... Da la cun.. cute.. rajin... baik.. pandai masak lak tue.. (okeh aku perasan!)

Nie antara masakan yang aku masak sepanjang puasa sebulan nie.. "Angah nie blajar kat Sabah agaknye... Ye la.. jarang nak dapat balik umah yang cuma hanya sejengkal jaraknye..." **ayat mama time die marah aku da lame tak balik**

Okeh! starting with sambal udang yang tiada PETAI! Sebab aku memang tak suke petai! Da bepuluh juta kali la aku try nak telan petai.., tapi seriesly memang tak boleh di terima anak tekak aku nie... FYI! housemates aku semue suka sambal udang aku okeh! dorang tak taw aku ludah dlam tue.. kui3


bawang merah, putih and halia
goreng bahan2 tadi sampai naik bau..

masukan cili dan goreng sampai garing


then.., masukkan udang..


Okeh! sudah siap di masak


Slamat mencuba!
kalau tak sedap jgn salahkn aku..
salahkn diri sendiri yg sah2 tak pandai masak..
kah kah kah

**mama smpai bising2 aku masak smbil amek pics**



***the end***




Kalau suka boleh LIKE....

An overview of the new post editor - Blogger Help

Okeh.... korg boleh try click link bwh nie and install (utk sesiapa yg tak try new features) besh sket.. ke aku yang terlambat sebenarnye?? hak3 siap boleh undo2 lagi... hek3 (batak kejap)

An overview of the new post editor - Blogger Help




***the end***




Kalau suka boleh LIKE....

Tuesday, September 7

aku pening!

Okeh! Series aku pening.. Tengah sedap2 duk blogwalking...., mood tengah mari nak bace entry2 blogger nie... (entry menarik) tapi.., telalu panjang.. and takde paragraph.. Series pening dan buatkan mood aku nak blogwalking terbantut dek kerana sesetengah entry yang cam tue...

Satu lagi... telalu banyak warna bila menaip entry... Tak perlu lah nak colourful sangat.. just stick dengan satu colour and highlite je mane yg korg rasa point tue penting je.. Highlite je dengan satu kale.... Ini bila da telalu colourful sangat wat aku jadi blur... and trus aku tak hadap da blog korang tue.. bukan setakat blog korg je.., blog2 lain pn aku da malas.. Sekian.. Potong betoi laa! gggrrr!

p/s: keselesaan readers tuk membaca adalah penting... kalau korang rase blog aku nie serabut.., sila2lah leave kt chat box or leave comment here.... makaseh kawan.. xoxo


***the end***



Kalau suka boleh LIKE....

Kisah Cinta 3 dan 4.. dan mungkin 5?

Disebabkan aku punya cuti yang panjang dan tidak punya apa2 aktiviti di rumah.., maka aku akan duk mengadap lappy kesayangan aku nie 24 jam sampai bosan.. Bila dah bosan.., mulalah tepikir nak duk mengadap blog... Da bosan ayat2 blog sendiri.., pegi plak blog orang.. usha2.. hek3 Okeh! Nak sambung cite kisah cinta yang terbantut semalam...



Kisah Cinta 3


Kisah cinta ini bermula selepas beberapa bulan aku frust menongeng... Jejaka ini merupakan ex-schoolmate dan ex-clsmate kisah cinta aku yang no 2.. Kiranya aku dengan mamat nie satu skool la dulu... Bermula dengan sikap aku yang sangat nakal yang suka sangat mengusik... Maka.., dengan sikap sengal aku itu membuatkan si mamat ini t'syg kat aku... Aku menjadi serba salah.. Maka aku cuba belajar utk m'balas kembali perasaan itu... Dukacitanya.., aku tidak mampu dan kami hanya bertahan selama sebulan sahaja.... Sangat kejap dan memang aku sangat kejam! huk3



Kisah Cinta 4


Kisah ini terjadi time aku sem 3.. Awal2 sem.., aku jenis simple.. Tapi make-up tak penah miss.. Al maklumlah da terbiase since aku keje dulu.. So.., perkenalan bermula apabila si mamat sekor nie duk sebuk2 hari2 usha aku dalam class.. Asalnye.., aku tak suka.. Cuz aku rase rimas bile orang duk sebuk2 usha aku hari2... Hak3.. Entah macam mane.., aku bole pulak tesuka kat die jugak... Yang sweetnye pasal kisah nie.., ade kumbang dan bunga.. Aku tak nak cite panjang la pasal kisah cinta ni.. sebab memang bongok rasenye... Aku mungkin jaat dulu.. Time nie mamat nie da ade makwe.. and die nie agak complicated sket.. Still sayang gile2 kat first awek die..


Kisah Cinta 5

Okeh! Kisah cinta yang kelima ini.., bermula selepas aku putus or dalam bahase omputihnye clash dengan mamat yang ke 4.. Cehh..! cam tak caye je aku da ade 4 ex! ahah siottt! Cinta ini aku telah semadikan dalam hati semoga ianya kekal abadi sampai aku habis degree nanti... Cinta aku ini hanyalah pada.........


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Segulung ijazah sahaja.. kah3
Doakan aku berjaya pertahankan cinta yang kelima ini ye...







***the end***




Kalau suka boleh LIKE....

Monday, September 6

Kisah Cinta 1 , 2, 3 dan 4

Hello.... Kalau aku rajin.., akan aku habiskan keempat2 kisah cinta ini dalam 1 entry.. Kalau aku malas.., so memang bersambung la kisah cinta ini nanti...

Kisah cinta yang ingin aku paparkan ini bukanlah ingin m'burukan sesiapa.. Tetapi sekadar perkongsian ilmu percintaan.. haiiihh! *macam pandai sangat bercinta*



Kisah cinta 1..

Kisah ini terjadi semasa aku berada di tingkatan 3.. Aku meminati seorang jejaka berbaju biru dan pada ketika itu aku hanyalah sekadar baju putih dan kain aku je yang warna biru.. hak3 Janji sama ada warna BIRU..... Jejaka ini tidak la kacak mana pn.. Aku sendiri pening memikirkan kenapa aku boleh t'minat kat jejaka itu.. Sampai sekarang aku pening kenapa.. Sampai sekarang juga la aku tidak dapat mengenal pasti apakah jawapan itu.... Percintaan di alam persekolahan memang sangat mengelikan hati... huk3 Gayut2 menjadi perkara biasa.. Tiada surat2 sepanjang hubungan kami... Akhirnya hubungan itu terputus kerana aku terasa bosan.. Perhubungan itu hanya mampu bertahan selama 3 bulan sahaja.. Budak2.. Memang tidak pernah kenal erti cinta lagi ketika itu...




Kisah cinta 2..


Kisah cinta ini paling rumit dan paling panjang tempohnya... Bermula pada 030303... (tarikh keramat) dan berakhir pada 2008.... Pekenalan bermula ketika aku masih dalam tingkatan lima.. Bemula dengan perutusan salam dari aku semasa di tingkatan 4.., menjadikan perkenalan kami semakin akrab.. Maka pada 030303, bermula lah pahit manis onak ranjau duri liku lekok kehidupan semua ada laa.... Kat sini boleh la aku nak cakap "this is my first true love.." Awal2 pecintaan.., gayut seperti pasangan2 kekasih lain.. Sampai 3 or 4 pagi.... Kami sempat merasakan alam perutusan surat ketika itu... Besh jugak sebenarnya.... Tapi.., apakan daya..., jodoh kami tiada.... Tak nak cite panjang2 tentang ini...




Kisah cinta 3..


.... takde mood da nak taip a... esok aku sambung ek.. kui3




***the end***




Kalau suka boleh LIKE....

OMG....! Speechless..... Hmmmm




Okeh! Speechless.. Itu je.. bole tak cam tue?? Hak3... I don't even know whether apa yang aku buat nie betul or tidak... Degree aku masih ade lagi setahun utk sampai ke penghujung jalan... Aku cuba berjalan mengikut arus yang ada.. Arus yang aku cipta.. Arus yang aku inginkan.... Sedang dalam perjalanan aku ini.., aku dihalang oleh beberapa perkara... Oleh beberapa benda yang cukup membuatkan aku sukar memikirkan jalan penyelesaiannye... Aku juga takot tesilap langkah.. Hampir demam aku memikirkan semua ini.. Apabila aku terus membuat keputusan ingin meneruskan perjalanan tanpa menghiraukan halangan yang ada.., aku rasa ada yang terluka.. ada yang kecewa dengan keputusan yang telah aku lakukan... Aku cuma mahu kejar impian yang ada di penghujung jalan sahaja.... Ouch! Kini.., aku jadi serba salah... Aku buntu... Mungkin ini boleh menyebabkan keadaan aku kembali kritikal...

Okeh disaat ini.., aku sangat2 perlukan my bro... Sudah lama aku tidak punya masalah... Sudah lame juga die tidak muncul... Brooo! I need u now!




***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Sunday, September 5

Merepek


I hate this feeling..! tolong pergi jauh2 bole tak?? ggggrrrrrr! bikin bacat btoi... suke datang time aku tengah lemah and tak larat nie... Fluu... pergi jauh2 bole?? Lots of thing i need to buy.. I need to replace.. Semue nie nak abes and pokaikan aku time2 raye cam nie.. waaaa! cam mane nk sopping for raye...

Now.., i'm thinking.... moisturizer, foundation, compact powder, colgate, sewa rumah, duit api. duit air, belanja lagi, baju raye... benci semue! Rase nak keje! nak duittt!! aisehhhh.. tensen btoi..

Last 2 weeks we all pergi break fasting kat intek sek 17.. Program tue di organize by junior sem 3... Disebabkan dapat bebuka free.., so we all decide nak join... after cls kul 6, trus gerak pergi sane.. memang sesat plak cuz tak penah pun taw kat mane dewan besar intek tue... macam jakun2 pn ade gak... hak3... Makanan nasi tomato, roti jala, kuih muih, sirap.... not bad la.. roti jala paling sedap sekaliii...

Pics aku yg gedik kat ats nie bkn pic pegi break fasting nie.. gila la kalau aku pakai cm tue.. sure2 aku kena halau.. hahaha... Gamba tue diambil ketika kami sopping kat PKNS Shah, Alam... Pergi KL, telupe nak amek pic cuz sebuk sangat shoppingnye.. ahaha After balik shopping leh plak join membe pergi melalak... ape nak jadi la aku nie.. Bulan2 pose pergi melalak... Kalau mama taw.., mati aku kene dengar syarahan free.. huk3....

Okla.. malas nak membebel lgi.. nak tgk optimus prime... :)



***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Friday, September 3

Sesak Nafas

Tolong bagi aku ruang untuk aku terus bernafas dalam lumpur.... Tolong jangan paksa aku for something that i'm not fully ready yet.... I just love the way i am now.... Single is simple... I'm not fully ready for any kind of serious relationship... Biarlah aku berkawan dengan sesiapa yang aku suka tanpa sebarang commitment...... Pls do understand me.....




***the end***

Kalau suka boleh LIKE....