Followers

Wednesday, September 8

Mari Masak Memasak~


Salam readers... Okeh..! Kali nie entry start gile baek.. Aku nie kire jahil gak kan?? Takpernah jarang skali aku nak mulakan dengan salam.. hek3...

Kali nie nak share pengalaman masak memasak... Al maklumlah aku nie kan pandai sangat masak.. Susah nak jumpe orang cam aku nie... Da la cun.. cute.. rajin... baik.. pandai masak lak tue.. (okeh aku perasan!)

Nie antara masakan yang aku masak sepanjang puasa sebulan nie.. "Angah nie blajar kat Sabah agaknye... Ye la.. jarang nak dapat balik umah yang cuma hanya sejengkal jaraknye..." **ayat mama time die marah aku da lame tak balik**

Okeh! starting with sambal udang yang tiada PETAI! Sebab aku memang tak suke petai! Da bepuluh juta kali la aku try nak telan petai.., tapi seriesly memang tak boleh di terima anak tekak aku nie... FYI! housemates aku semue suka sambal udang aku okeh! dorang tak taw aku ludah dlam tue.. kui3


bawang merah, putih and halia
goreng bahan2 tadi sampai naik bau..

masukan cili dan goreng sampai garing


then.., masukkan udang..


Okeh! sudah siap di masak


Slamat mencuba!
kalau tak sedap jgn salahkn aku..
salahkn diri sendiri yg sah2 tak pandai masak..
kah kah kah

**mama smpai bising2 aku masak smbil amek pics**



***the end***




Kalau suka boleh LIKE....

2 orang nak bebel jugak:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

marah jew mama...
nak wat mcm mane...
anak mu seorg blogger...
:)

H.A.N.I.S said...

senang gler...huhuhu