Followers

Monday, November 29

Please vote


Siapakah kanak-kanak di atas ini?? Mesti korang tertanye-tanye kan?? Okeh! Baby hensem dan comel kat atas nie name dia Abid seperti yang tertera di atas nie... Dia sebenarnya anak aku.. **Tolonglah jangan nk perasan ye INA**




Hari nie saye nak promote dan nak mintak tolong anda-anda semua yang punya akaun facebook untuk vote untuk budak comel sorang nie.. hihi.. Baby nie merupakan anak aku... eh silap plak.. Anak buah kawan aku... Kawan aku nie..., masukkan dia dalam contest dekat facebook.. Malaysia Cutest Kids Contest 2010.. Aku nie memang suke support member-member.. Lagipun tak susah pun... just in one click je... Click la hari2 kalau boleh yer.. hik3 Nanti kalau menang.., ak belanje korang tgk gamba budak comel nie.. kih3 Thanx a lot kawan-kawan... Untuk vote.., sila click sini yer...


 


 ***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Jiwa Kacau Lagi??!

Arrghhh!! Jiwa aku jadi kacau bilau.. huru hara.. Cam orang mati laki pun ade gak...! Itu tak kena.. Ini tak kena.. Duk carik salah orang je.. Pas tue marah diri sendiri.. Owh hati.., kenapakah dengan dikau.. Tolong lah berikan aku jawapan yang pasti dan sempurna mungkin.... Aku boleh jadi gila dengan sikap kau yang gila nie.. Haaiihhh!


Disebabkan jiwa kacau yang sukar untuk dimengertikan.., so aku follow parents aku pergi Giant Batu Caves tengah hari tadi.. This is the first time aku keluar rumah.., since aku balik Sungai Buloh nie... Rasa heaven gila dapat keluar jengjalan.. All the way.., mama borak2 ngan abah.. and aku sebagai pengikut setia di belakang memasang telinga la ape lagi kan! kih3 Semakin lame.., perbincangan mereka menjadi bosan dan aku terus melayan perasaan di belakang dan sambil berangan-angan menjadi seorang puteri raja di belakang...


Now.., aku tak sabar nak menanti saat2 dan detik2 1st December.. at the same time jugak aku tak nak 1st December tue ade... Benci laaa!! Dah malas nak bebel lagi.. jiwa dah kacau balik! tata..



 


 ***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Sunday, November 28

Oh Shit! Series RINDU!!

Series rindu! Rindu siapakah? APAKAH?? Da kenapakah?? Owh tidak! Biarkan perasaan ini menyelubungi diri... Biarkan aku melayannya sendiri... Okeh! Series da gila! Rasa cam nak mampuih rindu nie... Da bagai orang setengah gila nie... Tolonglah aku seakan-akan cair seperti coklat... lilin yang cair dek kerna panasnya api... Cair bak ice yang direndam dalam air panas.... Owh Noooo!! Please pergi jauh2 rindu..... Ape perlu aku buat ek??

 


 ***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Friday, November 26

STALKER! Tahniah! Anda memang hebat!



First of all.., i wanna describe about the meaning of Stalker... Definition on the web.., stallker is define as someone who walks with long stiff strides.. Other definion is to follow or observe (a person) persistently, especially out of obsession or derangement.. Biasanye.., kalau dengar je word stalker.., mesti ade kaitan ngan facebook! Ye btoi! Aku memang nak cite pasal stalker kt fb!


Antara aktiviti2 stalker kt fb:-
tengok info...
tengok status..
*sape la nak kt ko..! gedik nak mampus! memang patut pun single!*





jom tengok gamba2 die..
haa! kn banyak yg gedik2 je..
da la sexy!



Okeh! Aku akui.., aku sangat2 lah benci pabila ada sesetengah orang duk sebuk2 nak stalks aku bagai... Tapi.., bila pikir secara positive.., that's mean orang orang itu sangatlah caring kat aku sampai sanggup nak stalks aku hari-hari kan? Bertuah betul aku ade peminat stalker cam korang kan.. Sangat beterima kasih! Perlu ke nak stalks aku hari2?? Pas tue duk update status bagai ngutuk2 aku?? Pas tue cite kat semua orang buruk baik aku kan?? Yang aku tak paham skang nie.., da kenapa nak amek taw pasal aku lagi?? PERLU ke?? Jage la diri kau tue baik2... Tak nyah risau pasal aku... Aku da besar.. Pandai lah aku jage diri sendiri.. Terima kasih la sebab masihh caring gila kat aku... SANGAT TEHARU dengan sikap anda yang busy body caring tue..


tengok plak status2 die...
die ade ngumpat aku tak...??





Kekadang.., aku tak nafikan.. Aku pun stalks gak page membe2 aku... Tapi.., aku takde la nak update status kutuk orang kalau orang tak mula dulu... So.., please jangan carik pasal ngan aku... Kalau nk stalks skalipun.., stalks diam2 sudaa... Nk kecoh2 bagaai da kenape?? Eh lupe la..! Aku kan artis! Stalker2 tue semue kan paparazi! Haruslah kan?? haha Terima kasih STALKER! Anda memang HEBAT!



 


 ***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Friday, November 19

Happy bufday NOVEMBER!!

..November Girls..

12 November.., birthday roomate aku... Diikuti oleh aku sendiri 13 November... 16 November.., birthday housemate aku.. Tak pernah jangka bahawa birthday kami dekat-dekat... What a coincidence!! Kami bertiga.., adalah housemates and classmates! We are part of the DELIMA.... 


Kiteorang mungkin la satu kepala... Aku sebagai yang lebih MUDA berusia dari mereka berdua mungkin nampak lebih diam berbanding mereka berdua... *gile tipu* Persamaan yang ketara antara kami mungkin kami2 senang menitiskan air mata bila berdepan dengan sebarang masalah... Aku paling jarang nak tunjuk tangisan aku depan kawan2.. Sebab? Tangisan itu adalah satu KELEMAHAN yang tak sepatutnya aku tunjuk! Ianya cuma sebagai senjata bagi kaum wanita untuk mencairkan hati lelaki... *sila lah cakap aku jaat* haha


Yat.., aku memang lah sangat jeles dengan dia.. Sebab dia sangat rajin dan sangat focus dalam cls.. Kadang2 focus lari jugak sebab kiteowang nie.. kih3 Dia tak pernah miss dapat DL since diploma lagi.. So.., sila la jeles weyhh...!! Kekuatan dia memang la dia rajin antara kami satu rumah.. Kelemahan? Mungkin dia jarang memasak antara kami.. Termasuklah aku sekali! haha Banyak benda yang buat aku jeles dengan yat.. Tapi.., aku tak pernah rasa nak lawan dia.. sebab aku rasa kekuatan aku tak setanding dia.. cepat sangat putus asa!


Eshie.., dia lah penyeri diantara kami serumah... Mengenali insan bernama eshie memang lah sangat bertuah bagi aku... First time ak dengar name dia.., ak tertanye2.. Ape kepelik benor name die nie.. Orang mane nie... hik3.. Seorang yang happening berabes.. Menjadi ikut ikutan bagi aku... Every single words dari dia., yang aku rasa boleh aku ikut.., aku jadikan sebagai habit untuk aku plak.. kih3 Kelemahan dia.., dia cepat sangat melatah..! Which means.., kalau ada masalah sket.., die senang marah.. but.., die seorang yang sangat lembut hatinye.. Memang tak rugi lah kenal dia...


asek SR je.. kali nie BR plak boleh tak??


To both of you.., i wish happy NOVEMBER birthday! Keep our friendship till the end of last breath! Love you!! Sayang korang banyak2!!

Nanti kite celeb sesame yerr..... muahxxx.. xoxo




 ***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Saturday, November 13

Sweet 24

**I'm sweet 24**

November 13, 1986... 5.27 pm... This is the date when i was born.... Syukur Alhamdulillah.. I'm still alive... Thanks to Allah for the breath that I take.... Tanx to my family for being a such wonderful person in my life... Tanx to all my friends for all the wishes... Sangat2 teharu...




Please.. Saye nak hadiahh! 
Tak pernah dpt hadiah okeh!

Birthday kali ini.., buatkan aku tesedar tentang sesuatu perkara... Mungkin tentang usia yang meningkat naik... I'm almost in the middle of 20! I need to learn how to act like a teenagers! No more kids! Aku memang sentiase bersikap kebudak-budakkan.. Aku tahu.., aku harus kikis sedikit demi sedikit... Cuma kadang-kadang tue sukar untuk aku tepis...


nak cake tingkat2 cm nie!!


Kekadang.., aku terpikir.. Kalau aku kikis.., means aku akan jadi seorang yang bukan diri aku...Which means i'm a hipokrito! Tidak terasa kah akan kehilangan aku satu hari nanti?? Aku mungkin sedikit tersentuh dengan beberapa wishes yang aku dapat dari orang penting dalam hidup aku... Yes! Mereka tidak berjaya wat aku tersedar yang selama ini aku terlalu kebudak-budak kan.. mungkin sudah tiba masanya untuk aku bersikap secara waras dan lebih kebudak-budakan matang lagi .... *I know i can do it!*


Craving for Secret Recipe Cakes! Plish la belanja aku... haha

Tanx to all.. for the wishes.. mmg sangat banyak wishes yg aku dpt.. Thanks sebab ingat jugak korg kat aku.. Sayang korang banyak banyak! muaahhxxx! xoxo ;)

 


 ***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Tuesday, November 9

TVD

Hero yang hensem.. heroin yg cantik!


TVD? Korang mesti wonder what is TVD stand for...? kih3.. Okeh! Since aku further degree nie.., memang la sangat gile dengan drama series The Vampire Diaries..! Every thursday.., mesti downlaod!! Every week memang excited gila nak taw ape kesudahan episode2 yang lepas... Fenomena ini telah dibawa oleh housemate2 aku yang gila kan genre drama bersiri cam nie... Now..., TVD da masuk season 2... Aku sedang menantikan dengan penuh kesabaran untuk episode 9 season 2 kali ini....


i love you stefan! kih3

Aku agak telambat pabila housemates2 aku menggila dengan drama series nie... Semuanya bermula semasa mereka2 semua mengikuti intersesi or short course.. *haiiihh da kenapa ayat aku skema gila nie!!* Start je sem baru.., aku terus layan TVD season 1 dari episode 1 sampai la episode 23... Perrghh! Memang terbaik la kan... Tengok non-stop! kih3

hero die ensem okeh!




aku suke begossip!
xoxo

Aku memang suka series2 cam nie... Aku sendiri tak taw kenapa.. Dulu.., time diploma.., aku follow cite Prison Break.. Tue pun tepengaruh dengan housemate gak.. kih3 Gossip girls..? Friends..? Ape lagi..?? Haha... xoxo... kih3 Okeh! Cukup merepek setakat ini dulu.. 

**Tak sabar nak tunggu kamis!! Owh cepat la kamisss plisshhhh**





***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Monday, November 8

Money or Good Looking?

Ehem2.... Ade sesetengah orang akan memandang HARTA or DUIT dalam mencari pasangan hidup... Pabila berbicara soal teman hidup.., aku akan sentiasa teringat kata-kata seorang daripada housemates aku... "Rupa paras boleh beli susu anak ke??" Sila la gelak okeh dengan statement dia nie! kih3

ensem okeh!

Okeh! Bagi aku.., duit itu soal ke dua.. 1st thing is.., rupa paras! Must be good looking.. Bukan la nak good looking sangat! At least sedap mata nie memandang.. Walaupun orang lain yang memandang nye tak sedap skalipun... Apa yang penting selera setiap insan kat dunia nie.., berbeza bukan?? SEBAB?? 1st thing yang korang tengok kat girl/boy.., for sure la rupa paras kan?? WALAUPUN kawan korang kate awek/pakwe tue tak cantik/hensem.., korang tetap usha jugak kan?? SEBAB?? Sila la pikir sendiri! Tak kan itu pun aku nak cite lagi.. kah3


money isn't everything okeh!

Dari rupa paras.., maka lahirlah soal suka.. Dan pabila sesebuah perhubungan itu menjadi semakin rapat.., maka timbul la SAYANG n CINTA.... Semuanya bermula dengan PARAS RUPA! Bagi aku.., duit mahupun harta.., kita boleh carik sendiri.. Kasih, sayang, cinta... tiada nilainya.... Kita sendiri akan sentiasa berusaha untuk jadikan sesebuah perhubungan itu menjadi lebih kekal dan utuh... *ape aku merepek nie*


Setelah sekian lama menyingle.., aku kini...... masih lagi single.. haha! Mungkin disebabkan dikecewakan beberapa kali buat aku serik dan tak reti nak bercinta... kih3.. Aku berkawan dengan sesiapa sahaja yang sudi... Ada yang still stay.. Ade yang macam chipsmore... Kejap ade kejap tak de... Kejap datang.., pas tue pergi tak muncul-muncul... Seriesly skang aku da tak reti nak bercinta! Aku harap ianya tak berlanjutan la kan... Merana gak nanti kalau aku tak bercintan2 nie... Nak kawin ngan sape lak nanti.. kih3 *sila la focus stadi dulu ina oitttt*


Walau apa jua pendapat orang.., setiap orang punya citarasa yang berbeza-beza dalam soal mencari teman hidup... Untuk anda-anda yang sudah punya teman..., sila la setia... Sila lah give full commitment... Sila la pikir long term... jangalah gaduh2.. Sila la sila sila sila.. haha...! *pandai nk bgi tips kat orang kononnye*






***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

2 kisses for 2 goals!




Hahahaa...! Aku rasa cam nk kiss Torres banyak2 kali..! Memang la sangat lena la tidur aku untuk malam ini.. Terima kasih banyak2 wahai kekasih pujaan hati ku... Sangat-sangat sayang kamu okeh! Walaupun pada asalnya.., aku tak tengok pun match tadi... Sebab aku sedikit kecewa dengan prestasi mereka for this season.. 


..tenkiu for the goals ya shayang..

Sedang leka di dalam perjalanan ke Paris.., tetibe aku dikejutkan oleh jeritan en abah.. Seperti di panah petir.., aku pun bangun dan teruskan menonton perlawanan yang agak best pada 1st half.. Akhir kata.., terima kasih en Abah! Jeritan anda buatkan hati saya berbunga2 riang...! Muah muah buat Torres and to all the reds! Sayang korang banyak2 laaa!!





***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Sunday, November 7

It's HOLIDAY!!!

Aloha bloggers and readers.. Gila lama aku tak update blog! Seriusly tak de mood dan teramat lah malas okeh! Korang kene tahu yang aku sekarang sedang sebuk bercuti di rumah.. Rase heaven gile duk umah! Tak payah nak pikir pasal buku.. Duk ngangkang je kt umah.. Hahaha!! Tapi.., ade orang kate inilah masa untuk aku belajar ekonomi rumah tangga... Owh tidak..! Aku paling tak suka ERT! kih3... Sila amek taw! Time skool dulu aku amek Sains Pertanian.. Bkn ERT!


aku dapat free voucher!
*sile la jeles okeh!*

I need to redeem a voucher worth to RM300! Its a RED BOX voucher okeh! Kepada sesiapa yang gila karok tue.., meh ikot aku meh... kah3 Tapi.., dengan syarat laa.. Mane bole suke suki je nk follow dengan tangan kosong kan... Syaratnyee..., kene sponsor CAKES! Tak nak cake biase2 punye.. Aku nak SECRET RECIPE mariiii! *gile demand okeh!*



klau nk join.., sile sponsor kek..
*klau semua join., semue kne sponsor kek jugak!*

Lots of things happen lately.. I know that i must be strong to faced it! Okeh! Now tension nak choose tempat praktikal... Member aku kate.., better pilih Bank Rakyat.. Tapi..., tengok la dulu cam mane.. hik3.. Hmm.. Dah tak taw nk merepek ape lagi...

Last but not least.., HAPPY HOLIDAY GENGS! To those yang belum abes exam lagi.., gud luck weyh! Ape lagii...! Pegi stadi laa..! Online2 kenapa??? Da excellent sangat ke?? kah3






***the end***

Kalau suka boleh LIKE....