Followers

Friday, December 24

Inaa.... Boleh tolong...... tak??

Semuanya bermula dari...............

Promoter: Nanti kau kerja.., ko kena serve customers kat kaunter... Tak susah pun.. 
Ina: Owh.. Okay... Tak de la susah mane pun...
Promoter: Tapi.., kau kena full la hari-hari.. Kau okay kan?
Ina: Tak kisah pun... Tapi.., ada off day kan?
Promoter: Macam selalu la... Seminggu sekali off day....

1st December 2010....
Promoter: Korang jangan nak buli part time aku tue.. Aku khaskan dia untuk serve customers kat kaunter je...
Tracy and Lina: ????

Promoter: Ina.. kau dengan Nurul rehat kul 1 ye..
Ina: Orait..
Promoter: Aku ada benda nak kirim nie..
Ina: Kirim? Kirim apa?
Promoter: Kau tolong belikan muruku RM2
Ina: orait...

**Sejak dari peristiwa ini.., tiap kali aku rehat.., tiap kali tue lah dia pesan macam-macam!! Suruh beli itu suruh beli ini....**

A week after.....
Promoter: Inaa..... Kau boring kan??
Ina: Agak la.. Tak de customers kan...
Promoter: Meh sini aku ajar kau buat DAILY SALE...
Ina: owhh.. okay2.. Paham....
Promoter: Nanti kau buat lah SETIAP HARI....
Ina: **erkk!! Nie kerja aku ke???**

A few days later.....

Promoter: Ina..., boleh tolong tak??
Ina: Tolong apa ek?
Promoter: Esok aku cuti... Kau tolong check kat bawah-bawah bin.. Kau kira semua stock-stock SBB and 70%... Then.., kau buat macam return laa... Kau pernah buat return kan?
Ina: Pernah la dulu time kerja dengan kak wani...
Promoter: Kau check je kat bawah bin kat fair tue...
**aku pun pergi la check kat tempat yang dinyatakan... Alangkah terkejut nya aku.. Pabila kesemua stock tue berjumlah 25 carton** DAMN okeh!!

Till now.., aku still diperlakukan seperti KULI BATAK! Okeh! Mungkin salah aku yang seringkali berkata okay... Okay... Takde hal.. Boleh je..."

Kenapa lah susah sangat aku nak kata TIDAK!!

Kak wani: Ina.., kekadang akak kesian tengok kau nie... Semua kerja kau buat.. Dorang semua buat apa?? Kenapa dorang tak tolong?
Ina: Hehe... Tak per lah kak wani.. Saya kan KULI... Dorang BOSS..... Mana lah saya mampu nak lawan cakap BOS.... kih3
Kak wani: Tak payah lah focus sangat buat kerja tue.. Relax-relax dulu.. Kau nie akak tengok tak henti-henti buat kerja...
Ina: Saya boring la kak....
Shila: Lagi laju kau siapkan kerja yang dia bagi., lagi banyak kerja dia bagi kat kau....
Ina: hehehe... nak wat cam mana.. Aku kan KULI... kih3

Susah kan?? Kalau korang ada kat tempat aku.., korang nak wat apa??


 


 ***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

6 orang nak bebel jugak:

faizeenfafa said...

Kakak, bullshit gila 'perempuan' tuh!
Kau maki je dia, cakap nak berhenti, buduh! kau promoterje kot, xpya nak jadi BOS sgtla. Cian kakak aku ni ;)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

susah nak cakap..
sebab kite bekerja...
laen la BOS...

MAI @ WAWA said...

huhu..
same here lah ina..susah betul nak mengelak or at least kata TIDAK.
hurm~

ina said...

faizeen: haiihh! wat can i do... die BOS... ikot je larr... kih3

ceroi: yup... nak wat cam mane kan.. kite kje bwh org nie susah...

mai: taw tak pe... tue yg senang kne buli tue.. kui3

lizz said...

uhh..tak bestnyer kan...susah kalau ader orang perangai camni

ina said...

hurmm.. taw tak pe.. mentang2 la kite nie part time je.. kite nie die buli2 cam ape je