Followers

Thursday, December 22

Outlet Assistant (Full Time) needed


Hello everyone! For those yang tengah duduk melepak kat rumah and inginkan pekerjaan or korang ada kawan yang ingin kan pekerjaan, sini aku ada peluang untuk korang yang berminat untuk memenuhi position as Outlet Aassistant.... Details as follow:-




Outlet: Hot and Roll
Position: Outlet Assistant (Full Time)
Salary: RM 1500 + incentives
Place: Publika shopping mall, Solaris Dutamas, Mont Kiara.




For those yang berminat, pls leave ur contact details in the comment box.. and no worries.. I will never publish your contact details.. Tq :)

Kalau suka boleh LIKE....

Wednesday, December 14

Sentap Hati Mak Nak

Orang kata bila umur semakin dimamah usia emosi senang je terganggu.. Eh! Okay kali nie entry agak emo sikit... Kekadang rasa nak menangis.. Tapi bila fikir balik, mungkin ada hikmah disebalik semua yang terjadi... Orang kata what you give, you get back.. So, padan muka sendiri!





Bila kawan sendiri tak percaya kat kita, aku rasa macam kecewa sangat! Seriously aku still reti lagi nak respect boyfriend kawan.. Aku rapat dulu dengan dia dari kau.. So, once i said he will be my friends forever, it will always be.. No heart feeling! Gila ke nak ambil hak kawan sendiri? Aku belum gila lagi nak ambil boyfriend kawan baik! NO WAY! Even... okay aku bukan pedendam! That's it! Just kecewa...




Susah kan bila kita berkawan sangat rapat dengan orang yang berlainan jantina nie.. Kita mungkin rapat sebagai kawan.. Once bila dia or kita dah ada bf or gf, boleh ke orang tue terima? Takkan kita nak putuskan persahabatan yang telah terjalin sekian lama semata-mata kerana ingin jaga hati orang yang sangat disayangi kononnya yang belum tahu nasibnya.. Sampai ke jinjang pelamin ke? Disebabkan nak jaga hati orang yang disayangi, kekadang kita terpaksa turutkan.. Sampai sanggup buang kawan yang kita kenal dulu lebih dari dia.. Kekadang cinta tue buat kita jadi buta kan?





p/s: Jangan biar cinta mempengaruhi akal fikiran waras anda! Eh!


Okay bai! 



 


 ***the end***

 

Kalau suka boleh LIKE....

Saturday, December 10

Girls day out

Dah berzaman aku tak hapdet blog.. Been so busy lately.. Al maklumlah thesis harus disiapkan walaupun mood sentiasa ke laut je memanjang.. So after this, aku akan jadi wanita bekerjaya semula.. WANITA okay! So after this kena sangat focus dan harus focus kepada kerjaya untuk mengumpul duit! Bila cakap pasal kumpul duit je mesti orang pikir kahwin.. Ye la.. dah duk semua kazen kazen duk sibuk cakap "berseri je muka.. ada bau bau langkah bendul ke nie?" Eh! 


Disebabkan aku baru je habis mengarang thesis, so aku decide nak hapdet belog yang da lama tak dikunjungi nie.. Tapi hapdet dengan gamba je laa.. Tue je yang aku rajin buat masa nie.. Huk huk huk


Ada orang cakap aku macam najwa latif! Please aku tak suka kanak kanak ribena!

Four of us..













Gamba crop


Nie gamba sebenar.. Curlasstt kauuu meriaa! ambik gamba tgn kat blakang!








okay bai!


p/s: tetiba aku teringat cerita kawan aku.. dia kata orang tue kekwat.. Hahahahaha
orang kekwat memang sentiasa poyo! EH?!





***the end***


 

Kalau suka boleh LIKE....

Friday, November 18

Wordless friday



Jutaan terima kasih di atas kejutan ini!


Kalau suka boleh LIKE....

Thursday, November 17

Spontaneous Thursday #3

So, berapa hari lagi tinggal? 2 hari?
Kerja terus je lah....
T___T


 Esok 18 November! Last internship! Yessss!




 

***the end***




Kalau suka boleh LIKE....

Sunday, November 13

Happy 25th Birthday to me...

Seperti orang lain yang melayari rangkaian laman web social seperti facebook, bila tiba birthday je mesti akan dapat lah birthday wishes.. This year tak sama macam last last last year.. Sebab tak banyak macam dulu.. Mungkin sebab umur tue da 25.. So, tak payah nak belagak macam budakbudak mintak wish banyak banyak! hakhakhak





Sangat bebesar hati kerana ramai jugak yang tak lupa nak wish... Tiada apa yang diinginkan selain ingatan tulus ikhlas seorang kawan kepada seorang kawan.. Eh! Last but not least.., MILLION thanks to all the wishes... May Allah bless all of you... 



Happy birthday to me.. 
May this coming year provides all success and all fulfillment my heart wishes!


p.s: oh yee.. next week baru nak pegi collect 4 ticket TGV FREE from nuffnang!
and mungkin nak pergi redeem skali voucher redbox!
and jugak ticket free gsc!





***the end***




Kalau suka boleh LIKE....

Tuesday, November 8

When you lost something......

Kekadang bila kita dah kehilangan sesuatu baru rasa menyesal.. Menyesal sebab cuai sangat.. Menyesal sebab tak berhati-hati sangat.. Menyesal sebab mudah sangat percaya orang..  Orang kata.., "sesal dulu pendapatan sesal kemudian padan muka sendiri!" Eh! ini aku yang kata.. hakhakhak



Aku rasa hasrat aku nak remove belog nie tak jadi la kot.. Sayang gegila sangat.. Dah betahun dah usia belog nie.. Just aku nie cuma blogger picisan yang memang pemalas nak hapdet.. kehkehkeh





Baru-baru nie baby b aku hilang.. Hilang di tangan kawan sendiri.. Susah gila nak terima kenyataan.. Sebab? KAWAN! Yes KAWAN! Satu je lah nasihat aku kat korang semua... Jangan lah mudah percaya kat orang WALAUPUN KAWAN sendiri... Apa yang aku dapat tahu bb aku tue da selamat terjual... Sobsobsob...






So, lately nie aku cam fobia sikit.. Pakai hp yang sekarang nie pun rasa takot sangat.. Takot hilang.. Mana taknya..., disebabkan fobia, aku boleh mimpi hilang hp lagi! DAMN! Nak menyesal pun dah tak guna.. Mungkin ada hikmah disebalik apa yang terjadi.. Dan mungkin baby b tue bukan rezeki aku.. Dapat pakai 2 bulan je... Serius aku memang sayang gila dekat baby b tue... Sobsobsob...

 





***the end***




Kalau suka boleh LIKE....

Tuesday, October 25

Wishlist

Disebabkan bulan november bakal menjelma tidak lama lagi.., so aku pun dah nak siap sediakan lah dengan beberapa wishlist tuk kengkawan penuhkan.. Dalam pada masa yang sama.., aku sedang menghitung hari sehingga hari hari terakhir latihan industri aku ini berakhir.. Setelah lama menunggu dan penat mengharungi segala dugaan, baru aku tahu memang susah gila nak kerja KL kalau duduk ceruk ceruk... Okay mari kita lihat wishlist saya tuk 13 November nanti yaa!



 









Itu je buat masa ini.. Sekian! Okaybai!


***the end***




Kalau suka boleh LIKE....

Tuesday, October 18

Its not that easy.....

Its not easy to find someone that can :

Appreciate u..
Understand u..
Respect u..
Honest with u..
Love u till the end of his / her life..

So, please stop keep asking your friends why he or she still single till now..

And the most importantly, kita tidak tahu siapa jodoh kita...


Eh! Tak remove lagi??


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
Kalau suka boleh LIKE....

Friday, October 14

Sedih taw tak!!

Semua duk nganjing aku bila dapat tahu aku nak remove blog... Aku dah malas la nak hapdet.. Lagipun aku tengah takut + risau gila nak mam pasal proposal.. Weyyhh! Aku punya journals pun tak cukup lagiii!!! Eh! Tajuk pun da seakan ragu- ragu dah nie...



Eh! Kate nak remove? 


Aku blogger tegar! Makan masa sikit...


Okay bai!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Kalau suka boleh LIKE....

Sunday, October 9

This is the end..

Serius aku busy dengan proposal.. Sampai takde idea nak buat.. Nak hapdet blog lagilaaaaa!! Disebabkan itu, Nuffnang pun da tak sudi nk bg BE kat aku.. Cam taw2 je aku nak delete blog.. Keh keh keh



To all, sorry for everything.. This blog will be remove soon.. Thanks for those yang rajin singgah sini.. Last but not least, good luck to all of you!! Okay bai! ;)



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone
Kalau suka boleh LIKE....

Thursday, September 29

Spontaneous Thursday #2



Submission of final proposal  =  31 October  -  4 November 2011

End of practical training  = 18 November 2011

Presentation of findings  =  26 December  -  30 December 2011



Final report submission (for grading)  =  16 January 2012


Submission of mark Final report (CD)  =  23 January 2012






***the end***




Kalau suka boleh LIKE....

Serious kali nie aku busy gila nak mamm!

Seriously kali nie memang aku tak tipu aku memang busy sesangat.. Semalam aku pergi jumpa advisor untuk berdiskusi pasal draft thesis aku.. Aku punya topic kena reject! Nasib ada second topic yang boleh backup.. and final proposal kena submit 31 october..! Bermakna aku hanya ada sebulan je lagi.. Hooii! Mana sempat wehhh!




So sekarang nie, aku kena banyak kumpul bahan.. Baca segala benda yang boleh dibaca.. Baca segala news yang berkaitan dengan islamic banking.... Ouuhh pening... Hope dapat 4 flat this sem.. AMIN... Okay bai!




 


***the end***




Kalau suka boleh LIKE....

Wednesday, September 28

Wordless Wednesday #7



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Kalau suka boleh LIKE....

Tuesday, September 27

In progress..............







Ada 3 + 1 entry sedang beratur.. Sorry aku tak boleh nak hapdet buat masa ini.. Sebab busy gegila dengan thesis! Semoga tajuk aku diluluskan advisor kesayangan.... Eccceehh!


Okay bai!




***the end***


 

Kalau suka boleh LIKE....

Friday, September 23

Apa pun tak boleh!


Sejak pakai nfon canggih nie memanjang nak post entry pakai phone kheeenn...


Sekarang nie aku tengah duk busy tengok orang hias booth raya...


Owh by the way, this becoming Monday we all ada open house untuk semua staff kat sinie..


So, nama aku tercampak dalam aktiviti melukis poster.. Bagi aku yang bukan berdarah seni nie, memang menjadi satu masalah besar laa.. Nasib baiklah lukis poster dalam group.. So, anda tidak perlu risau lagi! Hehheeee



Okaaayy bai! 

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Kalau suka boleh LIKE....

Thursday, September 22

kaki pun kena tutup jugak


Ouuhhh waktu sekolah dulu tutup jugak laa... Sekarang?

Korang?


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Kalau suka boleh LIKE....