Followers

Monday, January 31

New User Twitter?

Okay.. Mungkin sesetengah orang pelik kenapa lah aku ada twitter.. Aku bukan artis pun... Memang! Tapi.., saje nak mengisi masa lapang layan artis-artis... Minat sangat kat dorang even dorang just reply ":)".., pun da cukup memadai.. Tak taw la kenapa... 


Okay.., kat sini aku bukan lah nak membebel apa pun.. Just nak ajar for those yang baru ada twitter account.. Nie pun diatas permintaan salah seorang daripada senior teknik dulu.. hai2 Kak Yan.... hiiihiiii

First.., bila kite login twitter nie.., home nya akan appear all tweets from all twitters yang kite follow.. Contoh...:-

Nie homepage twitter aku..

Mungkin kalau yang masih baru dalam bidang twitter.., pening tak taw ape nak buat kan? First of all., korang follow je twitter kengkawan korang... Artis-artis yang korang minat... Contoh? :-




Then, follow

After korang follow.., all tweet by Vanidah Imran for example akan appear dekat homepage korang... So.., 1st step after follow, start la bertweet yerr... Contoh?


taip la pa pe tweet yang korang rasa nak taip..

Seperti apa yang aku telah mentioned tadi, all tweets akan appear kat homepage.., In case la korang nak reply tweets tue.., just click je reply.... Contoh lagi?




Kekadang, artis nie bila da banyak sangat tweets yang die nak reply..,so die telupe apa yang korang reply to subjek to what... *ape aku merepek nie?* Okay just see example:-


RT means Reply Tweet

Kat sinie die nak bagitaw kat aku yang dia reply tweets aku "Good morning to @Farahdhiya_Fd @DanishNora @LisaSurihani... have a nice day... :)" and "Good morning Love! u too ya., :-)" adalah tweet yang dia reply.. Same la macam kita msj2 orang.. hihii


@Mentions

@Mentions nie refer to all tweets yang orang tweet name kite.. Wheter orang tue reply tweet kita.., or orang tue sesaje nak tweet kita.... Kat sinie la kita boleh cek... :) and Timeline pulak functions dia sama je macam homepage tue.. Update from all tweeters yang kita da follow... :)

So.., aku rasa sampai sini je dulu.. Kalau ada any questions just ask me.. hiiihiii

p/s: kalau korang nak artis tue reply tweets korang.., korang kena la sangat rajin follow dorang punya tweets and reply la dari satu tweets ke 1 tweets.. Wish good morning ke good nite ke.. Believe me..! One day dorang will reply jugak... So.., selamat mencuba nasib! hiiihiii



 


 ***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Entry blagak sket..



Actually.., aku da lama ada account twitter.. Time tue orang duk sibuk-sibuk lagi dengan facebook.. Tapi, time tue tak aktif sangat la.. Dulu.., tak ramai yang ada twitter nie.. Kebanyakkannya artis je yang ade twitter nie.. Sebab? Senang dorang nak update aktiviti dorang 24/7.... Kiranya boleh la keep in touch dengan peminat.. So sweet.. hihiihii.. Aku pun tidak kurang hebatnya melayan twitter nie..

Masa memula aku layan twitter nie.., bila ada je artis reply tweet aku.., keseronokkan tue tak hingat dunia taw! haha Mula la belagak kat housemates.. Since dari itu.., Yat pun mula lah terikut-ikut.. Asalnya dia selalu merungut.. 

"#### nda reply pun tweet aku!"

"hiiihii.. relax la yat... kau kena rajin tweet dia.. da banyak-banyak tue mana die nak perasan kan..."

Sejak pakai bb nie.., hari-hari la si yat nie duk layan twitter.. Sampai la satu hari tue.....

"Inaa!! ### reply tweet aku!!"

"haa! kan aku da cakap..."

Since dari itu jugak la.., yat rajin tweet artis-artis terkemuka tanah air.. Sampaikan Dato' Siti pun boleh reply tweet dia taw! Jangan katakan Dato' Siti je... Hanis Zalikha... dan ramai lagi la... Sebab dia memang rajin duk tweet-tweet artis-artis tue.. Yang paling boleh buat aku jeles ialah pabila dia kata Erra Fazira pun reply tweet diaa! Nie da lebih nieee!! 

untuk lebih jelas.., sila click imej.. :)

 erra replied shaq tweets!


 erra replied yat tweets!


 hanis zalikha


Dato' siti

Aku?? Eh3.. bukan takde artis nak reply okay.. korang jangan blagak sangat okay.. hiiihii.. 


 fbi followers aku lagi taw..!
korang ada?? *okeh! statement blagak!*


 sweet! kak fara replied my tweet..
i lykee :)


 kieran jugakk.. :)


Datin noniswara.. :)


Linda Onn jugakk :)


kak vanidah plak... :)


Aku masih menantikan Lisa Surihani reply tweet aku.. Kena usaha sungguh-sungguh nie! But but but.., ada satu yang aku  nak belagak sket... taaaaraaaaa:!!!

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
***
********************************************************

love you lisa! walaupun tak sempat nk reply my tweet!
muah muah.. :)



 


 ***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Celcom promo!



What are you waiting for?? Just click click click! :)

It's the new 2011, sales are everywhere & who wants to reward themselves? Go over to #CelcomGreatSale for more details!




***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Work, eat, sleep, work. Everyone needs a balanced lifestyle! Click and try the #NestleProfiler today!

Work, eat, sleep, work. Everyone needs a balanced lifestyle! Click and try the #NestleProfiler today!




***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Belog anda berat??

Huhhhuu... Paling boring sekali bila buka blog tetiba loading gila lembab nak mam! Lately nie aku selalu try kurangkan and buang apa-apa yang tak patut.. Before this belog aku ada lagu.. Tapi.., setelah aku rasa macam semak + loading pun gila lembab.., so aku decide remove je ar... So.., korang pun tak perlu la nak dengar lagi lagu yang sama ulang-ulang kali kan?? Aku pun kekadang bosan dengar lagu yang sama je.. hihi


Kenapa sesetengah belog lambat loading??

First, mungkin entry korang yang punya banyak gamba tue.., size-sizenya terlalu besar.. So.., kalau korang upload pics dalam jumlah yang banyak, so.., pepandai la edit kecilkan size gamba tersebut... 



Second, mungkin terlalu sangat widget kat belog korang... Bila terlalu banyak sangat icon-icon comel kat belog ditambah pulak dengan lagu yang auto loading..., it's take time la bila orang buka belog anda.... So kekadang readers nie bila da time nak loading pun lama.., silap silap dorang terus tekan X je.. Kan da telepas sorang readers...



Dah la.. Malas nak cite pepanjang.. Nak taw cam mana nak kurangkan berat belog anda? Nak tahu berapa berat belog anda?? Sila la klik di SINI



***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

100 ++ followers!

Ouhh! Setelah hampir 3 tahun aku beblogging.., baru la cecah 100 followers aku.. Hak3 gila lama kan?? Al-maklumlah belog aku tidak la sepemes Hanis Zalikha or Elia.. Tidak la sebest Realiti konspirasi yang orang nak baca hari-hari... kih3 Walau apa pun.. aku tetap rasa happy gila da capai 100 nie.. Dulu time entry ke 100 pun aku punya la happy..! Ini kan pula followers da cecah 100 kan?? kih3


followers yg ke-100



Followers saya da 103!



followers yg ke-100





Terima kasih kepada anda-anda kerna sudi mefollow belog aku yang tak seberapa nie.. Really2 appreciate it..




***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Saturday, January 29

Five Days Holiday??

Starting 31 January.., aku diberi cuti selama LIMA hari bekerja!Yeaahh! Sangat-sangat berharga bagi aku sebab da SEBULAN tak balik Sungai Buloh... Yeee! Sebulan okeh! So.., for this 5 days, kami mungkin tidak akan menghubungi diri masing-masing.. hihihihiihii



5 days more than enough!

starting from 31st jan


will be end on 4 feb

Aku nak wish tenkiu banyak-banyak kat boss aku a.k.a Dato' Ehem2.. Walaupun secara rasminya memang bukan dia yang bagi aku holiday seminggu nie.. Happy Chinese New Year gengs!


 


 ***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Friday, January 28

5 Most Handsome Man In The World


Most Handsome Saudi Man...
The Grandson of King Faisal

Ouhhh.. Handsome okeh!


Most handsome Indian man...
He is an actor
5 Most Handsome Men in the world
Ouhhh!



Most handsome Pakistani man
He is an actor
5 Most Handsome Men in the world
Ouuhh!


Most handsome Turkish man..
He is a singer

5 Most Handsome Men in the world
Cair cair...


Most handsome Emeriti Man
Sheikh Mohammeds son Hamdan (Fazza)


5 Most Handsome Men in the world
Ouuhhh cair cair jugakkk!


 


 ***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Wednesday, January 26

Dulu dan Sekarang - Version 2

Before this aku pernah buat entry pasal Dulu dan sekarang.. KU berbeza... Sekarang nak buat lagi entry pasal dulu dan sekarang.. Tapi kali nie version 2... Aku tak nak bebel banyak-banyak.. Just nak share pictas je.. So enjoy!



raye 2009

nie time raye 2010 plak

Sem 4.. 2010

Sem 3 2010..

macam tak pecaya taw!

photoshoot with ex schoolmates!

again

Sekarang?? 


kami di Times Square

pics nie lagi?

eh eh eh.. nie gamba dulu.. bukan sekarang!

yang nie jugak!

latest pics!

broga version

lagi?

ouuhh eyebag!

paling latest! howt kan?? keh3

Semoga perubahan ini kekal buat selama-lamanya.. AMIN... Semoga bukan sahaja luaran.. malahan dalaman juga berubah dari yang jaat kepada yang baik.. Tidak semua insan dalam dunia ini sempurna.. Tapi.., kita perlu berubah dan cuba memenuhi kesempurnaan itu... Hati setiap insan sekeliling kita haruslah di jaga.. Jangan hanya terlalu pentingkan diri dan hati sendiri... Aku cuba untuk pelajari menjaga hati orang disekeliling aku.. Semoga aku berjaya ubah sedikit demi sedikit sikap negative dalam diri ini... :)



 


 ***the end***

Kalau suka boleh LIKE....