Followers

Monday, February 28

ish ish ish



4 entry still in progress..??? Semua waiting.. taip-taip.., pending.. idea hilang... Malas nak hapdet kalau tetiba idea and mood tak de.. Nanti entry jadi tak best.. okay tue je nak bagitaw.. abes semua da tak jengah blog aku lately nie.. Sedihh.. Marah kat diri sendiri.. okay tata! ;)








 


 ***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Friday, February 25

Tak Payah Nak Tunjuk Bagus Sangat Laa!

Tak semua orang sama dalam dunia nie.. Masing-masing punya prinsip dan pendirian tersendiri.. So.., as a human being.., kita tak lari dari punya prinsip dan pendirian hidup.. Aku? Macam-macam prinsip dalam hidup yang kekadang aku rasa aku boleh pertahankan dan ada juga yang agak sukar tuk aku pertahankan.. Cuma ada masa dan ketikanya aku tidak paham kenapa ada sesetengah insan yang ingin mempertikaikan semua ini.. Tak boleh ke nak accept and respect??


Ada orang cakap.. "2 is better than one.." ada juga yang cakap "single is simple.., double is trouble.." Buat masa sekarang, aku hanya perlukan kawan-kawan disisi.. Soal jodoh? Itu aku serahkan pada takdir.. Kalau ada, ada la.. Tak salah kalau berkawan dahulu.. Kenali isi hati.. Sometimes, kita nak juga uji orang melalui kata-kata.. Orang tue mudah mengalah ke.. Mudah putus asa ke.. Atau sanggup menyahut cabaran ke..


Aku paling pantang bila orang cakap aku jual mahal! Tolong la paham.. Ingat senang ke nak terima orang kalau kita tak suka? Ingat senang ke nak terima orang kalau kita tak sedia? Ingat apa?? Couple hari ini esok clash? Biar lah aku nilai orang sejauh mana dia boleh menerima aku.. Tak perlu nak pertikai.. Tak perlu nak cakap macam kau bagus sangat... Tak perlu nak cakap besar sangat kalau kau sendiri tak reti nak appreciate a relationship.. Tak perlu nak cakap aku jual mahal sebab aku bukan jual murah macam kau!


Okeh! da malas nak bebel lagi.. tata ;)

p/s: setiap orang berbeza.. tak semua orang sama... so.., terima la seadanya..


 


 ***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Thursday, February 24

Bowling Tournament


Disebabkan rasa excited dan teruja yang teramat sangat.., maka aku bersetuju nak join bowling tournament sempena department week for Faculti Business.. da mula la ayat skema aku nie.. Tournament nie siyes best! Sebab tak ada niat langsung untuk menang mahupun juara.. Join just for fun.. Semua sebab lecturer yang beriya-iya nak tengok kami semua participate dalam activities yang telah dianjurkan.. Da dekat 3 tahun aku tak main bowling kot.. Da tak reti da.. Ong pun tak de time main tue.. kah kah kah

As usual... Sebelum start game., kena la ambil gamba sekeping dua dulu... Sekeping DUA?? 


before start, kite kena gelak dulu k

U got style sir.. hihi
Lect kesayangan kami.. huhu


Unite.. Isbaq Isbaq Isbaq!!





J. Lo... hihi

Walaupun kiteorang dapat tempat ke-2, ianya sudah memadai sebab tak bajet pun nak menang.. Tak dapat dinafikan lagi sebab memang best gila walaupun tak menang.. Okay.. tata ;)


 


 ***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Tuesday, February 22

Penyakit Saya Semakin Menjadi-jadi

Ouuhh...! Sekarang nie penyakit malas semakin menjadi-jadi.. Dah malas nak hapdet blog.. Sebab busy yang di buat-buat.. Tengah pening fikir pasal industrial training.. Nak wat resume.. Nak choose company.. Nak itu.. Nak ini.. Nak call.. Nak confirmkan.. Dengan presentation lagi.. Test lagi.. Itu dan ini.. ZzzzzZZzzzz.. Need time to rest.. Need time to enjoy tOo! Okay tata!


 


 ***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Sunday, February 13

Alhamdulillah

I'm getting better now.. Mood nak update menjadi-jadi... Since wednesday aku sudah rasa sakit.. Tetapi di tahan-tahan akibat degil dan rasa boleh baik.. Alaa.. Sikit je nie.. Tak payah nak dilayan sangat! Nanti manja! Okay! Disebabkan mind set da macam tue.., kan dah jadi lain.. Padan muka ina!




Disebabkan rasa sakit yang tidak dapat ditanggung lagi.., aku text Dato' and asked him about clinic 24hours kat Shah Alam nie.. Tapi., disebabkan dia tidak reply., so untuk sumber yang paling pantas., aku hapdet kat facebook.. Nasib lah ada member yang boleh tolong.. Rasa bersalah pada mulanya terpaksa juga aku tebalkan muka sebab sakit yang aku rasa semakin menjadi-jadi..


Around 3.40am.., aku dihantar ke clinic area seksyen 7 Shah Alam.. Sampai je rumah terus makan ubat.. Ingat boleh kurangkan sakit.. TAPI langsung tak de effect pun.. So., memang malam tue aku tidur memang tak lena langsung! Ini tak boleh jadi! Kena call mama jugak! Then mama datang and terus ke hospital aku dibawa.. hihi


Now., aku da okay sikit.. After aku tuam secara panas dan sejuk.. Aku guna kain and aku panaskan guna iron.. Aku juga tuam guna ice.. Alhamdulillah.. Just nak tunggu malam ni je.. Hopefully okay la.. Da habis pain killer aku telan dalam masa 1 hari sahaja!


Sekarang aku da mula risau pasal assignments.. Walaupun groups member kata tiada apa yang perlu dirisaukan sebab semua da complete! Ouuhh aku tetap tidak senang duduk sekarang.. dduududuuu Okah laa tata.. malas nak bebel-bebel dan merepek repek lagi..


For those yang doakan saya tue.., terima kasih berbanyak-banyak.. Alhamdulillah.. Semoga saya pulih sepenuhnya.. tata ;)





 


 ***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Saturday, February 12

Doakan saye selamat yerrr

I need a pain killer! Sakit yang tidak ku tahu apa puncanya..! Menyebabkan aku kurang pendengaran sebelah... Effect sampai ke gigi...! nanges guling-guling a cam nie... Da pekena paracetamol 2 biji.. and aku rasa mengantok sekarang... Sakit? Mane hilanggg! Nie just nak suruh tidur je nie.. Mamaa!! I need you right now! :((




 


 ***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Friday, February 11

Hapdeted

Actually ini semua kes malas.. Bukan tiada masa nak update.. Just penyakit MALAS sudah menyelubungi diri kan. Tue yang susah nak elak...


Banyak benda nak update.. Tapi., bila dah terlalu lalu banyak.., tak tahu nak update yang mana dulu.. So.., this is the latest one!


Status fb yg paling latest!


and status ini lah buat aku tersenyum sampai skang!


 Okay! Aku tahu aku dah gila! haha Tata! ;)






 


 ***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Sunday, February 6

Day 3: My Favorite Photograph of My Best Friends ;)

Hari nie pics version only... So.., enjoyyyy!


 walaupunn.. i love it!


 My sweethearts! ;)


love them! 



 This pics makes me crazy!!






Ohhh.. Saya rindu merekaaa! :( 





Love her much much! 


gff ;) 





....Friendships never dies....


**nangis teresak-esak tengok gamba nie semue**
Done! tataaa! :((

 


 ***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Friday, February 4

Suarez training: photo special - Liverpool FC

We were at Melwood this morning to capture these great photos of Luis Suarez training with his new teammates.


I love you Suarez! Chaiyok2! ;P














Sukenyee diee...! ;))









King Kenny! Saluteeee!






Photos by John Powell







***the end***

Kalau suka boleh LIKE....