Followers

Tuesday, March 29

YB YB YB





final exam is around the corner..
sorry can't update
lots of assignments
lots of test
lots of report
lots of joli joli




***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Sunday, March 20

Anonymous?? So ANNOYING!



Memang sangat annoying gila bila ada orang blogwalking tapi dia guna ANONYMOUS untuk comment blog! Kekadang aku sampai rasa down gila babi sebab ada anonymous cam nie.. Sampai satu ketika tue pernah aku rasa nak remove blog sebab anonymous!!


Aku rasa anonymous nie memang sangat dengki kat aku and kat sesiapa lah yang dia benci. Dorang nie aku rasa self-esteem rendah.. Kalau tinggi self-esteem mesti ah letak nama kan?? Nie comment ayat cam gampang pas tue nak rahsiakan identiti.. Bajet ah.. Kau tau tak kau tue annoying gila!


Tahniah ah korang da berjaya buat aku sakit hati.. Memang tue niat korang kan? But but., aku ada tips tuk korang lahh..


- kalau rasa rasa nak jugak comment kat belog aku nie., tapi nak jugak guna anonymous, haaa! email je aku.. tak pun tweet ke.. facebook ke.. inbox ke.. haha confirm2 aku taw kau siapa kan?? LOL!



*************************************************

TO ANONYMOUS OUT THERE!!

Korang tak payah nak baca belog aku kalau korang tak suka.. Aku tak pernah paksa korang baca. Aku tak pernah paksa korang leave comment.. 

Terima kasih banyak banyak ah sebab rajin baca belog aku.. Terima kasih banyak banyak ah sebab sudi comment belog aku.. Ouuhh korang buat aku rasa aku HOT gila.. Terima kasih ah ANONYMOUS! Aku rasa teharu gila.... But sorry.. NO MORE ANONYMOUS after this.. Aku dah penat la nak wonder wonder segala bagai... Aku tahu aku HOT gila.. Aku tahu kau memang minat gila gila kat aku.. keh keh keh LOL


psstt: Perasan tak header belog nie da lain? Perasan tak widget widget girly2 semua da bertambah-tambah.. Ouuhh! geli geli! okay! it's time to continue my asement yang melambak lambak tue.. tata! ;)


 


 ***the end***


 

Kalau suka boleh LIKE....

Monday, March 14

Girls Friendship



Perempuan kalau berkawan., tak sah kalau tak pernah gaduh! Tak sah kalau tiada istilah tikam belakang.. Tak sah kalau tak de sesi ngumpat ngumpat.. Tak sah kalau tiada sesi kutuk kutuk... Tipu kalau korang cakap tak pernah! Serius TIPU!!


Perempuan kalau berkawan., mesti melibatkan EMOSI.. "Aku kawan dengan korang., korang kena jaga hati aku.. Aku jaga hati korang.." Lebih kurang cam tue lah.. Pas tue, kalau kawan nie lebih sikit, yang lain mulalah jeles segala bagai.. Means tak boleh nak tengok kawan nie lebih sikit dari dia.. "eh mestilah! Aku kena yang paling hebat! Aku kena yang paling top! Aku kena yang paling famous!" -Okay! Semua benda kau lah yang hebat!!


Perempuan kalau dah kawan rapat rapat sangat, pas tue interest tak sama PASTI akan GADUH! CONFIRM! Perempuan nie kalau gaduh, kalau tak pasal kaum adam, mesti pasal kawan yang nie lebih hebat dari dia.. Kalau tak pun, mesti sebab kawan tue OUTSPOKEN sangat...




Perempuan nie.., hati kami semua fragile.. Seriusly memang mudah rapuh.. Mudah menangis.. Mudah marah.. Mudah jeles.. Mudah dengki.. Mudah benci.. Mudah itu Mudah ini.. Mudah.com... Dah banyak perangai kawan-kawan yang aku jumpa.. Yang boleh aku simpulkan, janganlah mudah rapat dengan orang..


Perempuan kalau nak jadi kawan yang betul betul rapat., tidak boleh duduk satu rumah.. Tidak boleh jumpa hari  hari.. Sebab sebab, nanti tak de rasa rindu langsung.. Pas tue hari hari jumpa da taw da perangai masing masing.. Pas tue manusia nie normal la.. Bukan mudah nak terima buruk baik orang lain... It's take time actually..


Cara kaum adam berkawan sangat sangat berbeza dengan cara kaum hawa berkawan.. Kawan-kawan aku selalu cakap "ina., u kenal tak senah?" "eh kenapa? da tak kawan ek? gaduh?" Soalan normal yang selalu aku dapat dari kaum adam.. "korang nie berkawan mesti nak gaduh.. tak gaduh tak sah kan?" Ohhh wateva...!


Perempuan kalau dah rapat tue., rapat sangat.. Kau dengan aku umpama air dengan tebing.. Tidak boleh dipisahkan.. Apa segala rahsia celah bedah semua cerita.. Tapi once dah gaduh, jangan harap betegur sapa.. 


Okay okay malas nak pot pot pet banyak banyak.. Korang boleh fikir sendiri kan? Sama tak situation kita?? hihi ;)


 


 ***the end***

Click me please ;)

 

Kalau suka boleh LIKE....

Review Hikayat Merong Mahawangsa

Hari yang tidak dirancang.. Dengan mood yang ada tiada.. Dapat msj.. "U, tlg siap skang.. bla bla bla.. Tgk Merong.. bla bla bla" I was like.. erkk!" Okay! Kelam kabut bangun siap siap.. Dan dan tue baru ingat aku tak solat zohor lagi laaa!! haha


Memang kelam kabut lah kan aku siap.. Dengan tudung cam selebet gila! Pakai gypsy plakk.. Dengan depan terlalu pendek. Nak cover depan nak cover belakang lagi.. Nie la nasib bila orang baru-baru nak pakai tudung.. hihi Nie da macam nak cite pasal diri sendiri plak! Gila glamour lah kauuu! kah kah kah


**********************************



Okay Okay! Hikayat Merong Mahawangsa.. Sebuah filem yang agak menarik.. Filem nie off course la pasal sejarah.. Kalau rasa rasa tak suka sejarah tue tak payah tengok.. Tapi aku rasa filem nie wajib tengok supaya kita tahu and tak lupa asal usul kita.. Langkasuka adalah nama asal Kedah.. Baru aku tahu yang semenanjung Malaysia ini digelar Semenanjung Emas.. At that time, tiada lagi pemerintah di sekitar Semenanjung Emas yang mana dijadikan tempat untuk menyatukan dua kuasa besar iaitu Roman Empire and Han Dynasty.. Penyatuan ini dilakukan melalui perkahwinan anak kedua-dua empayar ini.. Ini adalah kerana Han Dynasty or orang orang cina terkenal dengan golongan bangsawan mereka.. Maksudnya dorang terdiri daripada golongan golongan bijak  pandai.. So., Roman Empire nie nak mempelajari ilmu ilmu yang ada dengan perkahwinan.. Ini semua sejarah...


Filem nie ada banyak juga yang aku rasa pelik dan tak logiknya.. Macam contoh satu adegan dimana Merong Mahawangsa guna cermin sebagai salah satu senjata.. Boleh terbakar disebabkan hanya satu cermin.. Padahal sebelum tue cermin melambak-lambak dia jumpa.. Kenapa dia buat satu je?? Buat lah banyak banyak kan.. Mungkin ramai orang kata orang dulu dulu banyak kuasa kuasa ghaib nya.. Tapi., sampai boleh panggil hujan segala bagai., okay itu HIKAYAT! 



Walau apa pun.. KRU telah melakukan kerja terbaik.. Walaupun tak sehebat PGL., tapi boleh lah.. Cost pun tak besar mana kan.. So., yang aku boleh cakap., cerita nie terlalu rushing sangat nak habis.. Kalau cerita nie lagi lama mungkin lagi best.. Tak rugi pun tengok cerita nie.. Aku bagi 3 bintang over 5.. Average.. ;)

Welldone KRU! Good job! :)

 


 ***the end***

Sila Click Saya ;)

 

Kalau suka boleh LIKE....

Sunday, March 13

Haaa! Meh Meh Meh try this!

Haaa! Meh lah try click this... Pas tue drop comment here berapa banyak colour yang korang dapat tukar.. Aku try click the dapat 2 colour je.. Teruk betul! Which is blue and pink only! Takpe takpe.. pink pink... CLICK HERE 



***the end***

Click Me ;)
 

Kalau suka boleh LIKE....

Wednesday, March 9

RAM - Rating Agency Malaysia

On March 7, 2011 All of my classmates BM2295B together with the BM2295C went to RAM which is located at Mid Valley Megamall. Yes! It's located at Mid Valley Megamall! Mid Valley yee Mid Valley! Okay enough with repetition ina! Actually, this is a class trip.. Nak kurangkan markah test.. So, free-free da dapat 5 marks.. ke 10? Ouhh watheva la... 


*************************************************


Masa kat RAM tue seriously tak taw nak cakap macam mana.. With only 40% knowledge about sukuk, and tak ready langsung pun.. Semuanya aku rasa getting worst lah a bit... but., still okay.. Bukan la teruk gila gila.. Mungkin sebab all of us tak ready langsung. Tak de buat preparation. So., I don't know what to say.. haiihh But but but! Ada juga sebahagian daripada kami yang bertanyakan soalan.. Baru aku tahu yang Sukuk is not an Islamic Bond! 


*************************************************


After this we all akan ada another class trip plak untuk subject Islamic Banking and Financial Services.. Untuk subject nie pula kitaorang lah organizernya... keh keh keh Walaupun banyak gila assignments this week, tapi aku tetap maintain joli joli relax relax macam tiada apa apa.. relax sudddddd!


Here some photos during our time kat mid valley tue.. 












En Zakariya with En Amirul












Okay.. tata! ;)



 


 ***the end***



Sile Click Saye....! :)


 

Kalau suka boleh LIKE....

Saturday, March 5

Day 4: 15 Facts about Ina Ellyna

Kali ini nak continue lagi GAME nie... Dah betahun aku telupa pasal benda jadah nie.. hoohoo Okay mungkin sebab aku busy yang di buat-buat gila this week dengan test and assignments yang nak dihantar next week.. Ohh tidak lupa juga presentation yang bederet-deret menanti dengan penuh tak sabar!


*************************************************


Just straight to the point je la kan.. Senang kilija aku... 

1) Ina Ellyna seorang yang sangat berEMOSI



muka aku yang konon-konon tgh moody

Aku kalau tengah moody tolong la jangan tegur.. Biar je lah aku sorang-sorang layan perasaan.. Kalau tegur confirm-confirm la korang sakit hati punya tahap gaban ahh! Pas tue aku akan sanggup menyendiri kurung diri dalam bilik duk diam diam.. Dalam erti kata lain anti-social for the whole day!
dasyaaattt!


*************************************************

2) Pendiam

haha! siyes gamba nie bongok!

Seriusly aku memang pendiam! Tolong lah percaya kawan-kawan!



3) Mc'Donalds



Kalau korang nak taw.., aku nie memang lah hantu McD! 
Kalau lah en abah ada company McD, da lama aku makan McD hari hari tanpa jemuuu!
Okeh! Itu semua KALAU!


*************************************************

4) The Koop's!


Nie ramai kot yang da taw.. Aku nie memang supporter Liverpool..
For those yang sibuk-sibuk nak suruh aku join club korang tue., dalam mimpi pun belum tentu aku nak join!
Sila la ambil tahu yang aku sangat LOYAL! haha
YNWA


*************************************************

5) Make-up


Aku jarang keluar rumah tanpa make-up.. *bajet artis kononnye*
Penampilan kena jaga kot.. Lebih-lebih lagi di saat-saat aku tengah hot gila nie..
Ramai kot peminat nak usha.. keh keh keh


*************************************************

6) Tahi lalat



Tahi lalat aku betul-betul tepat kat leher.. Pas tue dia tembus kat belakang..
Haha.. ALamak! Aku da tepecah kan rahsia sendiri plak...


*************************************************

7) Pink


Semua benda kalau boleh aku beli mesti pink! Colour lain tue aku tak nampak apa yang cantik nye..
Kalau nampak pink je.., terus nak beli jam jam tue jugak! Walaupuuuunnn kannn
haha


*************************************************

8) Camera



Aku memang gila bergamba.. Kekadang dalam kelas pun jadi laa.. 
Time lect tengah sibuk pot pet pot pet aku pun sibuk click click click...
TOlong laah jangan ikut perangai baik aku nie.. haha


Nie time class Advance Fiqh Muamalat


*************************************************

9) Moji and Mojo


Nie lah moji kesayangan aku... Dah dekat setahun lebih kami hidup bersama.. Sweet kan?
Dia banyak gila berjasa dekat aku walaupun aku nie tak reti lah nak jaga dia baik-baik kan..

Mojo? Ouhh sori... Gambar mojo tiada dalam simpanan aku...
Tapi.., mojo adalah benda yang paling aku sayang.. Kalau dia tak de., confirm aku susah gila nak tidur!
Taw kan apa??




*************************************************



10) Single


Yes! I am.. Sometimes., aku sendiri tak paham kenapa sesetengah orang susah gila nak percaya aku nie single and not available.. Tolong la percaya aku malas nak bercintan cintan laa.. Boringggg
Kawan biar beribu... Bercinta biar satu.. Yang satu tue lah susah nak cari tawww!


*************************************************

Okay okay.. no more 11 till 15.. Tak rasa banyak ke 15 tue?? 
10 sudahh.. Tak leh bagi taw banyak-banyak sangat...
Okay bai ;)


 


 ***the end***

Kalau suka boleh LIKE....

Wednesday, March 2

Blogwalking?? It's not enough laa

Aku pelik bila ada sesetengah blogger yang mempersoalkan tentang follower.. Hoi hoi hoi... Tak payah nak harap sangat orang follow blog kau.. Untuk new blogger aku boleh lagi nak consider lah.. Sebab new kan.. excited nak orang jenguk belog.. Rasa cam suka gila bila follower tue da cecah 100...


Cuba la korang fikir balik.. Apa motif korang buat blog? Nak suruh orang baca hari-hari? Nak tunjuk kat semua orang yang blog kau best? Nak tunjuk kat semua orang yang blog kau ramai follower? Eh eh eh... Nak semua tue., kau kena lah improve sikit.. Aku admit blog aku pun tak best mana pun.. Memang tak best langsung laa...




Benda yang kita buat mestilah bermula dengan niat.. Kalau niat kita betul., so., kemungkinan akan ada followers yang akan follow blog kita.. Blog aku serius memang tahap gaban tak best! Tapi., dari sehari ke sehari ke seminggu ke sebulan ke setahun dan sehingga sekarang., aku cuba improve dari segi isi isi dan gaya penaipan dalam blog...


Aku just anggap yang aku juga reader... Apa yang aku suka baca bila aku tulis blog... aku akan taip dalam blog nie.. Tapi., blog aku nie tak banyak info la.. Banyak merepek meraban je kot... Dah la malas nak bebel.. Okay tata ;)


p/s: aku tak pernah paksa korang follow blog aku balik... aku tak pernah paksa korang tuk view blog aku.. aku tak pernah paksa sesiapa untuk leave comment kat blog aku... aku tak pernah paksa sesiapa untuk exchange link kat blog aku... kalau anda follow., kalau anda tinggalkan jejak.., kalau anda leave comment.., aku ucapkan bebanyak terima kaseh.. InsyaAllah aku akan balas jasa korang tue.. bila tue tak taw la.. hihi ;)


 


 ***the end***

Kalau suka boleh LIKE....