Followers

Sunday, July 31

Salam Ramadhan al-Mubarak dari Ina Elena

May This Ramadan be as bright as ever.
May this Ramadan bring joy, health and wealth to you.

May the festival of lights brighten up you
and your near and dear ones lives.

May this Ramadan bring in u the most
brightest and choicest happiness and
love you have ever Wished for.

May this Ramadan bring you the
utmost in peace and prosperity.

May lights triumph over darkness.
May peace transcend the earth.
May the spirit of light illuminate the world.
May the light that we celebrate at Ramadan
show us the way and lead us together on the
path of peace and social harmony

Wish you a very happy Ramadan Mubarak



 


 ***the end***


 

Kalau suka boleh LIKE....

Friday, July 29

Erkkkk!

Eira: Apa cerita ina dengan ***?

Aku: Dah jarang contact dah eira.. Nak lone ranger.. keh3

Eira: Laa... Ingat dapat la rasa nasi minyak ina awal-awal.. Tunang ke..

Aku: Erkkk...! Kawan je la eira... T____T



 


***the end***


 

Kalau suka boleh LIKE....

Harimau Malaya Auuuummmmm!!

Skuad Harimau Malaya

Apakan daya.. Harapan seluruh rakyat Malaysia untuk menyaksikan skuad Harimau Malaya mara ke pusingan seterusnya dalam kelayakkan piala dunia akhirnya musnah.. Aku rasa seluruh rakyat Malaysia pada hari ini cukup sedih TAPI dalam pada masa yang sama kami semua berbangga dengan prestasi yang ditunjukkan oleh skuad Harimau Malaya... Bukan senang nak melangkah masuk walaupun ke pusingan kelayakkan sahaja.. Ini piala dunia beb!!




Seperti semua orang sedia maklum, skuad Harimau Malaya kalah dengan aggregate 6-4 di tangan Singapura.. It's okay.. Bagi aku, dorang da cuba bersungguh-sungguh bermain.. Tapi apakan daya.. Nasib tidak menyebelahi kita.. Apa yang boleh dirumuskan dekat sini, pertahanan kita perlu banyak diperbaiki.. Tidak kurang juga dengan pemain-pemain tengah kita.. Aku salute lah dengan KFCH a.k.a APEK.. Dia telah kotakan janji dia untuk mempamerkan aksi-aksi cemerlang dan tangkas! SYABAS untuk skuad Harimau Malaya


Skuad Olympic

Tapi, kita jangan terlalu kecewa dan jangan terlalu alpa.. Kita masih lagi ada Olympic.. *blink blink*
Untuk Olympic qualifying, Malaysia kini berada di dalam Group C.. Aku rasa agak mencabar la jugak.. Dengan Jepun, Syria dan Bahrain...



21 September 2011 SYRIA-BAHRAIN

21 September 2011 JAPAN-MALAYSIA

2 23 November 2011 BAHRAIN-JAPAN

23 November 2011 MALAYSIA-SYRIA

3 27 November 2011 JAPAN-SYRIA

27 November 2011 MALAYSIA-BAHRAIN

4 05 February 2012 SYRIA-JAPAN

05 February 2012 BAHRAIN-MALAYSIA

5 22 February 2012 BAHRAIN-SYRIA

22 February 2012 MALAYSIA-JAPAN

14 March 2012 SYRIA-MALAYSIA

14 March 2012 JAPAN-BAHRAIN



Ohhh.. Tak sabar bai nak tengok dorang secara live.. tapi tapi, ini bukan skuad bimbingan Dato' Rajagobal tawww... Sama-sama kita nantikan aksi cemerlang mereka nanti! Okay bai!


p/s: Semalam dia call.. Yeeehoooo!
*wink wink*




 



***the end***



Kalau suka boleh LIKE....

Thursday, July 28

Short update

Lelaki kalau nak keluar tengok bola, 4 jam awal pun sanggup gerak dari rumah.. Lelaki kalau pasal bola, sanggup ambil Anual Leave.. Cuba keluar dating ke, dia punya siap kalah orang perempuan.. Janji pukul 10.. Last-last jumpa pukul 1 petang.. Okay! bai



p/s: ini entry EMO... tolong jangan layan sangat..



 


***the end***




Kalau suka boleh LIKE....

Speechless Thursday *sesuka aku je*



FYI: tak de kena mengena dengan perlawanan bola malam ini okay..
Ini masalah lagi besar dari tak dapat tengok bola.. T___T



 

***the end***


 

Kalau suka boleh LIKE....

Untungnya aku

Nasi lemak tanglin

Best gila.. Saving duit.. Hari ini aku breakfast free.. Nasi lemak tanglin yang famous amous dekat KL nie.. Nasi dia superrrrr banyak! Korang memang kena cuba.. Harga pun berpatutan.. Aku dengar cerita kat situ ramai gila orang.. Dah sedap kan.. For sure la... By the way, terima kasih bebanyak kat boss aku.. Esok esok belanja la lagi.. kehehehehee




 


***the end***



 

Kalau suka boleh LIKE....

Wednesday, July 27

SOLD OUT!

Malaysia vs Singapore, 28-July-2011


Oh seriously sedih... Rasa kecewa.. Inilah padahnya kalau terlalu berharap sangat.. Padan muka sendiri!

Dia: U.. Tiket dah habis..
Aku: Emm.. Dah taw da.. I baca kat twitter.. Tak pe la.. sedihnyeee... (dah nak nanges)



 


***the end***


 

Kalau suka boleh LIKE....

Wordless Wednesday #2

Malaysia vs Singapore, 28-July-2011



"U.. I da dapat tiket"
Mari kita sama-sama nantikan....
HOpefully aku dapat dengar ayat tue..

Okay bai!



 

***the end***


 

Kalau suka boleh LIKE....

Tuesday, July 26

I need your help

gamba sekadar hiasan

I really2 need your help........ Mata panda memang susah nak sorok.. Guna make-up pun tak jadi apa.. Apa pun tak boleh! Mata dah macam orang kena tumbuk je.. Arrrghh benci! Anyone please help me.. Jangan bagi tips letak teh kat mata tue.. Leceh semua tue.. Masuk mata aku siapa nak jawab?? Okay bai!


p/s: Yeahh aku boleh pergi SNBJ khamis nie..!



 



***the end*** .




Kalau suka boleh LIKE....

Monday, July 25

Bila K-POP menjadi M-POP

Sekarang nie dah jadi fenomena kat Malaysia nie bila masing-masing jadi hantu Korea.. Ini termasuklah suku sakat kaum kerabat penghuni teratak En abah ini.. Yang paling ketara sekali adalah adik aku yang number empat.. Siap hafal lagu korea segala bagai... Itu okay lagi.. Nie siap hafal segala step-step tarian lagu-lagu dorang.. 


*****************************************************


Indusry music Malaysia mungkin sudah kekurangan idea or modal.... Aku just nak share lagu "lagu tak best" pada zaman sekarang... So., enjoyyy.....


Aku malas nak upload.. Sesiapa nak dengar boleh click link kat bawah nie...













Okay bai!

p/s: hari nie kerja aku naik turun lift.. PENAT GILA OKAY!




 


 ***the end***


 

Kalau suka boleh LIKE....

Sunday, July 24

Short Update...



Aku ada lagu baru nak share dengan korang.. Esok je la yerr.. Penat + time to sleep.. Dah pukul 11 dah pun.. 

"HAHAHAa relax r.... I mls la nk cntact org nie.. I nk jd lone ranger.. Kui3"

Ohhh.. Aku sudah gila agaknya.. Laju je menaip ayat ini.. and terus send.....  Okay bai!


p/s: semoga mimpi indah-indah malam nie.. yang penting jangan mimpi dia.... keh3



 


 ***the end***


 

Kalau suka boleh LIKE....

Saturday, July 23

Updated = Singapore 5 Malaysia 3



Seperti kita sedia maklum, perlawanan kelayakkan piala dunia pusingan kedua perlawanan pertama telah pun tamat dengan berkesudahan 5 berbalas 3... Apa yang boleh kita harapkan sebagai rakyat Malaysia adalah supaya skuad Harimau Malaya akan bangkit semasa perlawanan timbal balik di Stadium Nasional Bukit Jalil (SNBJ) khamis ini.. Dengan keputusan 2-0 di SNBJ sudah cukup memadai untuk kita layak ke pusingan seterusnya...



***********************************************


Apa yang boleh aku ulas kat sini ternyata jelas sekali defender kita harus diperbaiki.. Mereka memang sangat lemah! Dengan ketiadaan Safiq Rahim nanti pada perlawanan timbal balik di SNBJ, sedikit sebanyak bakal mengugat prestasi skuad Harimau Malaya.. Harap-harap Nursharul Idlan dapat perform khamis nie di SNBJ...





***********************************************


Dah... Aku malas nak bebel banyak-banyak.. Harap aku dapat tengok LIVE kat bukit jalil.. Nak sangat weh! Tolong lah bawak aku please.. ANYONE???



***********************************************

Keputusan rasmi Majlis Tilawah al-Quran peringkat antarabangsa ke-63:-
Johan Qari : Amirahman Bin Hj Abas (Malaysia)
Johan Qariah: Hjh Suraya Binti Abu Hassan (Malaysia)



p/s: Terasa bai kat point No. 10.. Blogger baru ni... Blog dia best! Boxer Kedut







 ***the end***


 

Kalau suka boleh LIKE....

Thursday, July 21

Read this....!!

Just nak share this message... Dapat dari membe yang post dekat group ISBA Zone (FB)

Salam~ bcaca ini. Semalam., siaran RTM di Negeri Pahang.. tergempar ramai orang terdengar bunyi dentuman yang sangat kuat di susuli gempa bumi selama 3 minit, mungkin ini tanda2nya. kepada semua yang bergelar muslim, hari ini pakar meteorologi bh...gn bunyi dari Rusia mendapati sesuatu bunyi ganjil seperti ngauman raksasa dari bawah mantel bumi. Menurut para ulama kemungkinan besar itu ialah suara Dajjal yang berusaha untuk naik ke muka bumi. oleh itu, kita disuruh sentiasa tidak berhenti azan dan solat, sebarkan kepada umat ISLAM yang lain.



**********************************************************



Amanah! Wallahualam. KITA YANG MENENTUKAN DIRI KITA Jangan skip untuk baca ini. Sebarkan kalau sayang pada Islam. BAHAYANYA KARTUN POKEMON dan BINATANG2 yang ada dalamnya. POKEMON bermaksud saya yahudi, PIKACHU bermaksud jadilah seorang yahudi. CHARMANDER bermaksud ALLAH itu lemah nauzubillah.. jadi, tolonglah SEBARKAN kepada rakan2 chat korang semua.  Semua org yang ade bobba messenger (YM), tolong jangan add orang yang ID die macam: BOBBA die cuba nak murtadkan orang Islam. Tolong forwardkan mesej ini kepada semua orang Islam! (kalau rasa sayang dengan orang Islam la. Kalau tak sayang, tak payah forward!) jangan sombong dan bongkak..sekarang korang gembira lah. tunggu balasan dekat kubur



p/s: Aku just copy and paste je..



 


***the end***


 

Kalau suka boleh LIKE....

Edisi Belagak - Show off!

Ini entry belagak sket.. Muahahaha... Walaupun da berzaman.. Sebab sebelum ini aku pernah post pasal result kan.. Siap tunjuk lagi.. Tapi tak bagitaw pun berapa kan.. Kali ini aku kasi korang tengok k.. Walaupun tak sehabt mana.., takde A pun.. Walaupun 2 paper aku siap jawab guna 2 booklet.. TAPI tetap tak dapat A.. Jangan katakan A., "-" pun aku tak nampak! Okay sekian!




Aku sengal seket bab2 islamic nie... Tue la pasal A satu haprak pun tak nampak...
Jahil jahil...


p/s: gila show off kau nie ina!



 


***the end***


 

Kalau suka boleh LIKE....

Wednesday, July 20

Kahwin?? Sorry.. NOT NOW!

Most of my friends da kahwin.. Especially girls.. I know that.. Sekarang nie, kalau jumpa kawan-kawan lama soalan yang tak pernah miss is "Ina, kau bila lagi?" "Ina, boifend kau mana?" Okay! Aku malas nak jawab.. 



*********************************************





Aku rasa semua orang tahu yang jodoh pertemuan ajal maut semua di tangan Allah... Kenapa nak tanya bila aku nak kahwin? Kekadang aku tefikir.. Kenapa tak de orang nak tanya.. "bila kau nak mati?" **Okay! kau mengarut!!**



*******************************************



Kawan-kawan seusia aku paling koman pun mesti dorang dah tunang.. Paling tidak pun mesti dah ada boifend.. Sekarang nie tengah tunggu hari bahagia je.. Tengah kira tibanya hari bahagia.. Tengah duk jaga anak.. Tengah gelak-gelak dengan somi-somi.. Tengah tuttt.. mauaahahauauahaahaa





********************************************



Setiap orang ada pandangan yang berbeza.. Bagi aku, tak kahwin sekarang pun tak pa.. Aku baru je nak habiskan belajar.. and after this aku akan kembali semula ke alam pekerjaan yang lebih berbeza.. Aku harap lepas nie, aku dapat beli apa yang aku impikan... Soal jodoh, aku serah semua pada JODOH.. "jodoh.., come come come to me......" Dah tak taw nak bebel apa lagi.. okay bai!


Cantiknyaa Farah..
Credit to G.i Photoshoot


p/s: Aku teringin nak jadi BOSS! Boleh kan walaupun aku hanya ada degree?? *Berangan lebih!*





***the end***


 

Kalau suka boleh LIKE....