Followers

Tuesday, August 9

After 1 month

Sudah sebulan aku menjalani hidup sebagai praktikal trainee.. Rasa macam tak pecaya je.. Cepat betul masa berlalu.. Sepanjang sebulan, banyak benda yang aku belajar.. Dari yang remeh temeh sampai la yang rumit serabut.. Dan tidak kurang juga dengan yang memerlukan aku untuk membuat keputusan sendiri dan memikir secara logik..


 

At first aku bajet mungkin aku tak akan jumpa lagi ayat-ayat law segala bagai selepas aku tinggalkan time sem 3.. Rupa-rupanya hampagas! Lamaran ramalan aku meleset rupanya... Memang lagi berserabut otak aku duk pahamkan ayat-ayat law yang entah hujung pangkalnya aku haram jadah tak paham!!





Since aku form 4 lagi aku da memang suka gila dengan account.. Just time diploma dulu nak apply tak kesampaian sebab time SPM aku jawab memain.. So harapan la nak further account kan.. So, bila dah kerja nie kena buat Cash Flow + Bank reconcile + Audited report.. bla bla bla.. Aku memang suka gila.. Sekali je senior ajar, aku da boleh catch up... Walaupun terbabas gak kekadang.. keh3



************************************


and Lastly, aku tak mengharap pun untuk diserap sebagai pekerja tetap di sini.. Kalau ada rezeki adalah.. Kalau rezeki aku kat tempat lain., aku terima dengan hati yang terbuka.. Tapi impian dan cita cita aku memang nak kerja dengan bank.. Kalau boleh aku nak sangat dapat department operation... Sebab teruja selepas dengar cerita dari lecturer kesayangan MFK.. keh3 okay bai!



p/s: sekarang aku tengah bahagia bersama dia.. okah tipu!





 
***the end***






Kalau suka boleh LIKE....

1 orang nak bebel jugak: