Followers

Sunday, August 21

Rindu saat itu..

Bila dah sampai tahun akhir nie, memacam la sweet memories timbul dalam benak otak fikiran masing-masing.. Seriously aku sangat rindu kelas kelas yang ada.. Nie lah kan manusia tak pernah bersyukur! Bila time belajar tak sabar nak kerja.. Bila da kerja rasa nak belajar balik.. To be honest, aku lagi suka pressure pasal assignment, presentation, test, exam semua dari dunia baru yang bakal aku ceburi tak lama lagi...



*********************************************


tak cukup lagi sorg ahli

Actually aku tetiba teringat pasal seorang lecturer kesayangan DELIMA.. eceehhh... Yang buat kesayangan tue bukan sebab apa.. Sebab kiteorang nie duk suka buat bising dalam kelas dia.. Ada je jawapan nak bagi.. Ada je alasan nak bagi setiap kali arahan diberi.. kah kah kah



*********************************************


Pernah satu ketika.. Time test.. Disebabkan kiteorang tak berapa nak study sangat.. So, we all decide nak cuba bodek lecturer kesayangan we all tue.. Bodek punya bodek..., lecturer nie setuju dengan cadangan kiteorang iaitu buat group test.. But dengan syarat.. we all kena jawab semua soalan.. Kalau jawab individu, just pilih 2 dari 4 soalan kalau tak silap.. Bila da kena jawab semua tue, memasing pikir tak payah buat group! Individu sudah.. Hentam keromoh je la.. After that, terus kena gelak dengan lecturer tue sebab we all semua jawab individu.. Memula punya semangat bodek! kah kah kah



*********************************************


We all memang suka sangat dengan class nie.. Coz sentiasa pressure! Setiap kali time class, mesti akan ada task untuk dipresent kan for the next class.. and tidak lupa juga dengan google every class.. and jugak kena baca IFN.. Kalau tak buat semua tue, confirm2 kena tolak DOT! Dot is something yang kiteorang kena collect for every class.. and ianya termasuk dalam markah assessment.. Siapa tak nak weyh?? Senang-senang boleh dapat 10 markah kalau kumpul banyak-banyak!



*********************************************

"Friends are the most important part of your life.. Treasure the tears, treasure the laughter, but most importantly, treasure the memories - Dave Brenner"



and now, kiteorang rasa sangat rindu dengan class lecturer ini.. Sebab macam mana susah pun, lecturer nie akan cuba buat sampai kiteorang paham betul betul.. Macam-macam cara dia gunakan untuk buat kiteorang semua minat + suka + paham and bepikir secara logic and maju kehadapan! Disebabkan beliau lah aku rasa jatuh cinta sangat dengan dunia banking nie.. Walaupun pada mulanya aku rasa susah course banking nie.. Walaupun kekadang tue aku rasa macam nak quit je!! Okay okay okay bai!




p/s: rinie bebuka Nasi beriani gam! nyummmyyy!




***the end***



Kalau suka boleh LIKE....

13 orang nak bebel jugak:

hafizudin said...

selamat berbuka orang bekerja! =D

ina said...

@hafizudin : time kaseh org belaja.. eh, bru praktikel la.. blom koje lagii

athirah said...

lagi satu ina ayat feveret dia.... kita kena amalkan konsep 'redha'.. ;)

ina said...

@ a'a : haha.. klau nk listkan ayat feberet dia bnykkkkk sgt! hehee yg plg best "brothers and sisters.." "Alhamdulillah..."

eshieaffianiishak said...

sentap.letak pic yg aku xde kaaannnnn

ina said...

@eshieaffiani : hek3 sory dear... nk letak pic dgn mfk nie.. tp ko takde plak.. nti ak upload pic 1 cls pnye k..

H.J said...

seronok je kenang2 citer dlu

Sarah Mohd Saleh said...

biase lahh tuh,stiap pertemuan ade perpisahan.setiap kawan kite haruslah menghargai mereka.bkn sng nak cr kwn mse sng dan bkn susah nak cr kawan mse senang ;)

Ina said...

@Sarah Mohd Saleh

truee! kenangan je la yg sentiasa abadi dlm ingatan.. lebih2 lg kengkawan smue duk jauh2.. sob2

Ina said...

@H.J hek3 kenangan pahit pun banyak jgak nie.. tp tue smue kenangan...

ciksu said...

wwahh xnak kalah.. dgn mfk.. eshie.. cian gmbr xde.. jgn sdh2 ek.. huhuhuhu sem dpan dh xde krg smua.. xbest la.. :( xleh nk ajk dtg umah dh..

Ina said...

@ciksu lect kesygan kann.. keh3 time nie eshie da kluar cls.. sian die.. ala su, xpe.. time bkn raye pun bole dtg kan? kite tgu yat n jang trun snie.. keh3

csuciani said...

just blog walking


http://csuciani.blogspot.com