Followers

Tuesday, August 23

Secret Recipe sah HALAL

Awas.. Info ini dah berlapuk da pun.. Aku je kejadah apa tah boleh tetinggal..


Disebabkan aku tetiba rasa rindu nak makan cake, so aku view la website Secret Recipe.. Dah sah sah la aku memang tak de kerja kat office tadi.. Bukannya apa.. Boss besar besar semua takdok.. Duk pie perhabis cuti ambil half day.. So, aku pun jalankan lah tugas yang sepatutnya... kah kah kah




Walalupun dulu pernah kecoh pasal status Halal Secret Recipe nie, aku tetap nak tengok jugakk! Sekali, aku ternampak lah info yang dishare di website SR nie..


Kenyataan Secret Recipe

Yang sebenar benarnya.., Secret Recipe Cakes and Cafe nie tak pernah pun menempah atau membeli bekalan daripada Syarikat Puratos Malaysia... Dari apa yang aku baca kat kenyataan yang terpampang tue, Secret Recipe tue cuma generic name yang digunakan oleh Syarikat Puratos Malaysia Sdn Bhd.. So, disebabkan hanya word Secret Recipe tue, ramai orang telah tersalah anggap...



Oleh yang demikian.., *ecehh skema gila ayat* Syarikat Puratos Malaysia Sdn Bhd telah mengeluarkan kenyataan dan mengesahkan bahawa Secret Recipe Cakes and Cafe tidak pernah menerima bekalan dari mereka..







Aku nak hilite chocolate indulgence je..



So., kini anda tidak lagi perlu ada rasa was-was untuk membeli dan merasa ke cafe Secret Recipe kerana ianya sah sah Halal dan telah mendapat kelulusan dari JAKIM.. So, apa lagi.. Birthday aku bulan November bai! keh keh keh




Selepas nie, kita semua sebagai blogger nie tidak perlu lah terlalu cepat menyebarkan maklumat yang sensitif macam nie.. Kaji habis habis dulu baru share dengan orang ramai.. Akibat tindakan kita itu, ianya bakal memberi sendikit impact yang agak besar kepada Syarikat itu sendiri.. Dah rugi da... Seperti yang terjadi pada product Simplysiti baru baru ini... 




p/s: Eh, Megan Fox tue perempuan ke lelaki? ke rumors je semua tue? #tetibe





***the end***





Kalau suka boleh LIKE....

18 orang nak bebel jugak:

H.J said...

baru je lepas makan kek secret recipe..aha

ina said...

@H.J : eh! tak ajaakkk!

p/s: jgn lupe my bufday bln nov! keh keh keh

akoo pae said...

ehh bday akoo pon nov...hee

*megan fox laki??

ina said...

@akoo pae oyeahh? bole celeb gether2! keh keh keh

ade rumors.. tp tak sure btol o tak..

Sarah Mohd Saleh said...

penah keje kt scret dulu,mmg xte pon deyorg ambk bekalan dr si melaun tuh.hohoho.perut anda dijamin bebas segala mende2 pink.heee

nuruashia ♥ said...

yes..!!! hak9!!! boley laaa mkn puas2 lepas ni :)

ina said...

@Sarah Mohd Saleh oyeaah oyeahh.. da la peberet nie.. mase kecoh ritue sedih je rase.. hek3

ina said...

@nuruashia ♥ yeaaa! mkn smpai lebam! no worries.. hehe

Ain Atika Zailani said...

huu sedih je bila dapat tau tak halal.tapi bil adapat tau je dah halal balik..perrgghhh!!! hehehhehe mungkin ada salah faham je tu...

ina said...

@Ain Atika Zailani mmg sedih gile time dpt taw tak halal.. skang da bole pegi hari hari da tanpa rasa ragu dan was wa.... keh3

anamizu said...

spesis yg menjatuhkan org mmg ramai..
sipbek dah konfem halal..hehe

*cik ana baru balik tapau kek+puff secret recipe tadi..hehe

ina said...

@anamizu ouhhh jelesnyeee dgr! da la craving gile nk mkn tiramisu nie.. pffttt! T______T

Liza Razak said...

lepas ni dah tak was2 mkn cake kt seceret recipe lagi..weehuuuu!! :)

JIJI YU said...

mlm ni bukak pose kt sane

H.J said...

liverpool noob...kah3..

ps : berapa tarikh bufday??haha

ina said...

@H.J eh kuangajakk! sian Arsenal Nasri da pgi M.city.. kesian kesian kesian..

p/s: tarikh bufday bln nov hari dirahsiakan.. kah3

ina said...

@JIJI YU huk3 ikotttt!

ina said...

@Liza Razak yup... tak perlu risau lagiiii... :)