Followers

Tuesday, September 13

5 things that I craving the most!

 1) Domino's Pizza


Seriously last aku makan Dominos nie entah tahun bila.. Tapi tue lah first time aku makan and the last time aku makan.. Masa tue seriously aku rasa tak sedap langsung! That time aku rasa Pizza Hut lagi sodap.. Bila ramai kengkawan aku kata Dominos nie sedap gila, aku jadi conpiuss.. So, now dorang da buat aku craving gila bab... Dah lama gila nak melantak benda nie sampai sekarang tak dapat dapat lagi.. Tengah tunggu Dato' belanja! Ewaaahhh



2) Korean Food


Aku bukan peminat K-POP langsung! Tapi aku teringin gila nak makan korean food.. Nie semua gara-gara aku tengok JJCM last 2 weeks kot.. Yang si Qi duk pie promote Restaurant Potato Spring dekat Sri Gombak.. Dahh kecur liur aku nak makan kat situ.. Nampak cam sodap jee.. So, memang craving gila! Sesiapa yang nak terasa nak bawak aku, do let me know okay.. hakhakhak




3) Tutti Frutti


Mungkin orang lain dah 40 juta kali pergi tutti frutti.. Aku sekali pun belum pernah lagi.. Aku dengar cerita kat seksyen 7 Shah Alam dah ada satu tutti frutti.. Haiih kenapa cepat sangat aku habis belajar! Sigh! Sigh!




4)  Lemang


Disebabkan raya ritue aku hanya beraya di KL sahaja, so memang tak jumpa la lemang kan.. Actually aku suka jugak makan lemang.. Kalau balik Melaka or Pahang mesti dapat jumpa la kat rumah orang.. Hak3 Dulu time arwah atok aku ada, dia mesti bakar lemang malam raya.. Sudah menjadi kewajipan lah bagi dia.. Ouuhh rinduuu!

 



5)Kuih muih import khas dari Sabah

Kuih Cincin


Batang buruk
2 jenis kuih yang aku suka gila and sekarang tengah duk order dari member aku kat Sabah.. Yang best pasal batang buruk sabah nie dia punya serbuk superrbbb!! and batang buruk dia kecik-kecik.. Superb comel!! Sudah semestinya rangup rangup macam makan keropok!

Kuih cincin tue pun first time aku makan this year kalau tak silap.. Housemate aku dengan rajin membawa kuih muih Sabah untuk kiteorang rasa.. Aku suka gila sebab rasanya sedap laa... hakhakhak  Okay bai!



p/s: tambah satu lagi.. Aku nak French Toast!





***the end***




Kalau suka boleh LIKE....

8 orang nak bebel jugak:

kura said...

sy baru je mkn domino hari tu. sodap ckp luu. hahah..

haa. untung la klu dpt mkn tuttu fruttu tu. hahah

H.J said...

kalo liberpol menang..belanja aku tuti fruti..ok..?haha

hafizudin said...

aku pun tak pernah makan tuti fruti.
sebenarnya.
sampai sekarang aku tak tahu tuti fruti tu benda apa.

ina said...

@kura hooo tak ajakkk!

tue la.. tgh tgu Dato' nk blnje Domino's + tutu frutu.. haha

ina said...

@H.J aikk.. knape aku pulak kena belanja?? haiihh!

ina said...

@hafizudin wooo! serius la kau tak taw tutu frutu tue ape... nmpk benor nipunyee.. theehee

Sarah Mohd Saleh said...

aahh.dkt dgn al ikhsan kat s7 tuh..belaja uitm shah alam ke yunk?

ina said...

@Sarah Mohd Saleh : alaahaii.. dekat gile dgn pintu blakang uitm! yup.. skang tgh praktikel.. hihi