Followers

Tuesday, September 13

I hope kali ni u layan la blind date...plzzz...sekali ni je :)

AWAS! Ini entry emo.. Kalau tak suka click X..


Orang kata berkawan biar beribu bercinta biar satu.. Okay! Memang betul.. Tapi zaman sekarang nie ingat senang-senang ke nak percaya kat semua orang.. Orang zaman sekarang tak macam orang zaman dulu.. Tak payah cite lebat la kalau korang kata korang baik.. puiiiii! Orang jahat sentiasa nak mengaku baik.. 



 



Aku memang tak kisah orang nak add aku kat facebook ke.. YM ke... Follow aku kat twitter ke.. Kawan-kawan blogger ke.. Seriously aku tak kisah.. Tapi, perkenalan tue mungkin setakat dekat laman web social nie je la.. Kat luar memang belum tentu lagi..  Jangan berharap sangat mungkin?



Baru kenal tak sampai 1 bulan, kau dah nak ajak jumpa segala bagai.. Sorry la weyh! Aku malas nak layan..



Jejaka 1: eh u, bila nk jmpe nie?

Jejaka 2: ehmm.., agaknya bila kita boleh lepak sama tengok bola? *ayat pancing* pfffftttt!


Aku tahu aku minat bola.. Aku kipas susah mati Liverpool.. Tapi tak bermakna korang boleh suka suka nak ajak aku tengok bola tanpa aku kenal siapa kau! Kenal setakat dekat fb, twitter and tak sampai setahun tak payah la nak berangan sangat... Eh aku lepak mamak tengok bola pun dengan kengkawan aku lah.. Tak ingin aku tengok bola dengan orang yang aku tak kenal asal usul.. Memang tak laaa!



Jejaka 3: I hope kali nie u layan blind date.. please... sekali ni je..

Banyak lah kau punya sekali nie je.. Esok esok kau ajak lagi kan? Mimpi di siang hari je la weh! Blind date nie bukan boleh percaya sangat..



takde kene mengena pun


Mungkin sesetengah orang fikir, maybe aku nie ade bad experience tentang blind date nie.. Eh, tidak.. Aku tak pernah percaya pasal blind date segala bagai.. Bukan semua orang jujur.. Bukan semua orang boleh percaya.. Aku pernah je pergi blind date.. TAPI, aku akan bawak kawan or teman.. But now, aku da malas nak layan benda jadah blind date semua nie.. 



Orang zaman sekarang nie memacam dorang boleh buat.. Dah banyak dah kes aku dengar keluar di dada dada akhbar.. Paling banyak kes kena tipu.. Tue la pasaipa duk pie percaya sangat.. 


Tak dinafikan.. Aku ada jugak kawan yang aku kenal dari YM and FB yang aku pernah jumpa dorang.. Means aku layan jugak lah blind date nie.. TAPI setelah beberapa tahun aku kenal dorang baru aku jumpa..Sebab?



1) Dorang ajak jumpa after dapat tahu aku confirm single..
 2) Dorang reti respect time aku ada boifend dulu, dorang tak pernah mintak phone number ponggg!
3) Dorang memang sporting habis and superb gentleman laaa!


Korang tak payah gatal-gatal layan blind date la!
Okay bai! abes dah emo aku..
Pics: credit to google
p/s:  Aku lapar!
 



***the end***




Kalau suka boleh LIKE....

12 orang nak bebel jugak:

H.J said...

mengata aku la tu..?tak ajak dah pasni. :( hehe

kura said...

amboi. memang emo. sabar la ye, jantan ni mmg jilake kengkadang. haha

H.J said...

haha..aku la yang pandai masak nasik tu.. *ayat minta penampar..*

weh..arsenal lawan malam ni..liverpol macam mana..???haha

ina said...

@H.J : eh, mane ade game malam nie.. ko tak payah nk tipu aku laa...

ina said...

@kura : hak3 sangat.. kekadang lelaki nie tak paham2.. haiihhh

Acik said...

memang betul tu .. mesti hati2! jgn menyesal kemudian, kan!

p.s. aku pun lapar!

zuzu said...

emo abes ni. haha

aleen aiden said...

yup!slalunye mcm tulah.da kuar skali kompem die ajak lagi.hu3

Sarah Mohd Saleh said...

betul2 emosi ini..tp sara pnye bf perkenalan dari fb.huhu...tah cmne leh tersangkut dahhh ;)

nuruashia ♥ said...

huwaaaaa...say no to blin date treeettt

hafizudin said...

kih kih kih.
asal keluarga tak tahu mana.
hati budi tak kenal.
takat tahu rupa.
nak ajak2 dating.
mak ta shukeww gitew okeh.haha.
kalau nak ajak dating pun.
janganlah ajak awek liverpool.
ayam kot.
Eh!
=p

ina said...

@hafizudin : eh lebih nie... eh eh..