Followers

Wednesday, December 14

Sentap Hati Mak Nak

Orang kata bila umur semakin dimamah usia emosi senang je terganggu.. Eh! Okay kali nie entry agak emo sikit... Kekadang rasa nak menangis.. Tapi bila fikir balik, mungkin ada hikmah disebalik semua yang terjadi... Orang kata what you give, you get back.. So, padan muka sendiri!





Bila kawan sendiri tak percaya kat kita, aku rasa macam kecewa sangat! Seriously aku still reti lagi nak respect boyfriend kawan.. Aku rapat dulu dengan dia dari kau.. So, once i said he will be my friends forever, it will always be.. No heart feeling! Gila ke nak ambil hak kawan sendiri? Aku belum gila lagi nak ambil boyfriend kawan baik! NO WAY! Even... okay aku bukan pedendam! That's it! Just kecewa...




Susah kan bila kita berkawan sangat rapat dengan orang yang berlainan jantina nie.. Kita mungkin rapat sebagai kawan.. Once bila dia or kita dah ada bf or gf, boleh ke orang tue terima? Takkan kita nak putuskan persahabatan yang telah terjalin sekian lama semata-mata kerana ingin jaga hati orang yang sangat disayangi kononnya yang belum tahu nasibnya.. Sampai ke jinjang pelamin ke? Disebabkan nak jaga hati orang yang disayangi, kekadang kita terpaksa turutkan.. Sampai sanggup buang kawan yang kita kenal dulu lebih dari dia.. Kekadang cinta tue buat kita jadi buta kan?





p/s: Jangan biar cinta mempengaruhi akal fikiran waras anda! Eh!


Okay bai! 



 


 ***the end***

 

Kalau suka boleh LIKE....

3 orang nak bebel jugak:

kura said...

bercinta sampai buang kawan. amboi.....

triple x malaya said...

cinta ada baik ada burok nyer.so pandai2 la cari jalan cinta yang di redhai.

zuzu said...

tapi sllu nye kita lebih sanggup pts kawan dgn laki tu untuk kebaikan dan nak jaga hati kawan kita.